Πέμπτη, 18 Απριλίου

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την αποτρίχωση με κερί

αποτρίχωση με κερίΕπειδή το θέμα “αποτρίχωση” ενδιαφέρει πολύ όλες μας, η κοσμετολογία κάνει όλο και περισσότερες προσπάθειες για να εφεύρει προϊόντα που θα βοηθήσουν. Τα κεριά είναι πολύ διαδεδομένα για την αποτρίχωση σε ολόκληρο το σώμα. Η ποιότητα του δέρματος, όμως, δεν είναι η ίδια σε όλες τις περιοχές γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η ύπαρξη προϊόντων κατάλληλα κατασκευασμένων για κάθε μια ξεχωριστά. Σου παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την αποτρίχωση με κερί.


Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την αποτρίχωση με κερί

Τα συστατικά των κεριών στο παρελθόν και στο παρόν

Τα πρώτα κεριά που χρησιμοποιήθηκαν περιείχαν φυσικά συστατικά μερικά από τα οποία ήταν: ζάχαρη, λεμόνι, μέλι και νερό. Βέβαια, προς χάρη της βελτίωσης της ποιότητας και της αύξησης της αποτελεσματικότητας, με τον καιρό προστέθηκαν και χημικά συστατικά. Τέτοια συστατικά είναι: τα φυτικά λάδια, η βαζελίνη, τα αρώματα, το μείγμα γλυκόζης, το αζουλένιο και τα χρώματα.

Τα είδη κεριών

Ζεστά κεριά

Τα ζεστά κεριά βρίσκονται στο εμπόριο με στερεή μορφή και για να χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να λιώσουν σε αρκετά μεγάλες θερμοκρασίες ώστε να πάρουν μια πυκνόρρευστη μορφή και να μπορέσουν να απλωθούν πάνω στην περιοχή. Τα ζεστά κεριά απλώνονται συνήθως με σπάτουλες ξύλινες και απομακρύνονται αφού έχουν σχηματίσει ένα συνεχές στρώμα, το οποίο αποκολλάται σαν ταινία.

 

Κρύα κεριά

Τα κρύα κεριά στην ουσία είναι μια τροποποίηση, με ελάχιστες διαφορές, των ζεστών. Απλώνονται στο δέρμα και πάνω σ’ αυτό εφαρμόζονται ταινίες από ύφασμα ή ανθεκτικό χαρτί.

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την αποτρίχωση με κερί

Τα χρώματα των κεριών

Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στα κεριά προσδίδουν μια πιο ελκυστική εμφάνιση για το αγοραστικό κοινό. Αυτό όμως δεν πρέπει να σε ξεγελάει και να αγοράζεις προϊόντα όμορφα άλλα ακατάλληλα για το σκοπό που θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις.

Τα κεριά λόγω των ιδιοτήτων τους να κολλάνε, προκαλούν και απολέπιση. Η ιδιότητα αυτή της απολέπισης θεωρείται μειονέκτημα για το καλοκαίρι και για εποχές με σχετικά μεγάλη ηλιοφάνεια γιατί το δέρμα είναι εκτεθειμένο στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Προσοχή! Η επιλογή των κεριών που θα χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας που εμφανίζεται στο σώμα σου πρέπει να γίνεται με προσοχή. Ένα ακατάλληλο προϊόν μπορεί να προκαλέσει καταστάσεις ανεπανόρθωτες.

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την αποτρίχωση με κερί

Πλεονεκτήματα

Έχουν μεγάλα πλεονεκτήματα όπως είναι η απαλλαγή της τριχοφυΐας για μεγάλο χρονικό διάστημα και η εξασθένιση της τρίχας.

Μειονεκτήματα

Είναι ο πόνος που προκαλείται κατά την αφαίρεση του κεριού από την επιφάνεια που έχει εφαρμοστεί.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

Αν σου αρέσουν τα άρθρα του beauty secrets κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεσαι καθημερινά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

 

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *