Τετάρτη, 6 Ιουλίου

Παραδοσιακές συνταγές ομορφιάς

 

beauty

Οι παραδοσιακές συνταγές ομορφιάς,της γιαγιάς, με φυσικά υλικά, είναι αγαπητές στις γυναίκες όλου του κόσμου.Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας τις πιο δημοφιλής παραδοσιακές συνταγές ομορφιάς

Λευκά δόντια

 

Για κατάλευκα δόντια κάνετε ένα μείγμα από χονδρό αλάτι και μαγειρική σόδα διαλύστε τα δύο συστατικά με λίγες σταγόνες ζεστό νερό.Απλώστε το με τα δάχτυλα και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά.Το χονδρό αλάτι σε συνδυασμό με τη σόδα δρουν σαν λευκαντικό των δοντιών.

Για αψεγάδιαστα πέλματα

Για πέλματα χωρίς ψεγάδια,τρίψτε τα πέλματα σας με φλούδες από αβοκάντο.
Το αβοκάντο περιέχει φυτοστερόλες, χοληστερόλη και τοκοφερόλη (βιταμίνη E), ουσίες που βοηθούν το ξηρό δέρμα, επειδή το τρέφουν, ενώ μειώνουν τη διαδερμική απώλεια του νερού. Το αβοκάντο χρησιμοποιείται γι’ αυτό το σκοπό σε πολλές κρέμες, ενώ σε σαμπουάν και μαλακτικές κρέμες μαλλιών δίνει όγκο και λάμψη στα μαλλιά.

Θρέψη στα μαλλιά

Βάλτε γάλα στα μαλλιά και αφήστε για 20 λεπτά στο τριχωτό του κεφαλιού, για να βελτιώσετε τη θρέψη της τρίχας. Μέτα ξεπλύνετε το.
Κυτταρίτιδα

Τέλος στην κυτταρίτιδα με άμμο

Τρίψτε το σώμα σας στην παραλία με άμμο, κάνοντας κυκλικές κινήσεις.Θα κάνει πιο ωραίο το δέρμα σας και είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα.
Oι κόκκοι της άμμου κάνουν πράγματι ένα είδος απολέπισης στο δέρμα και το βοηθούν να λάμψει.Μάλιστα, αν έχετε απλώσει προηγουμένως ένα λάδι ή μια λιπαρή κρέμα στο δέρμα, τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα, αρκεί να μην τρίβετε πολύ δυνατά. Επιπλέον, λόγω της μηχανικής τριβής, αυξάνεται και η αιμάτωση της περιοχής, βοηθώντας κάπως το πρόβλημα της κυτταρίτιδας

Για απαλή και νεανική επιδερμίδα

Κάντε μια μάσκα από πολτοποιημένα σταφύλια και αφήστε την στο δέρμα για 15 λεπτά.
Το πυροσταφυλικό οξύ, που περιέχεται στα σταφύλια, είναι ένα από τα πιο γνωστά φυτικά οξέα. Έχει αντιρυτιδική, απολεπιστική δράση και προσφέρει στην επιδερμίδα λάμψη και ανανέωση. Yπάρχουν αρκετά καλλυντικά που βασίζουν τη σύνθεσή τους σε αυτό, ειδικά διαλύματα που εφαρμόζονται από δερματολόγο στο ιατρείο για ανανέωση του δέρματος και για την αντιγήρανση, ενώ σε πολλά Spa ανά τον κόσμο εφαρμόζονται ανάλογες σταφυλοθεραπείες.

Αμυγδαλέλαιο στα μαλλιά

Eπιλέξαμε τη συνήθεια με το αμυγδαλέλαιο στα μαλλιά, που βάζουν πολλές γυναίκες 15-30 λεπτά πριν το λούσιμο.
Σε γυναίκες που έχουν ξηροδερμία ή ξηρή πιτυρίδα, η συνήθεια αυτή είναι πολύ βοηθητική αν γίνεται 2 φορές το μήνα. Το αμυγδαλέλαιο δρα σαν απολεπιστικός και ενυδατικός παράγοντας και είναι πλούσιος σε βιταμίνες.

Καστορέλαιο για τα βλέφαρα

 

Απλώστε κάθε βράδυ στις βλεφαρίδες σας καστορέλαιο για να δυναμώσουν, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό παλιό βουρτσάκι από μάσκαρα ή μια μπατονέτα.
Το καστορέλαιο, εξάγεται από τους σπόρους ενός τροπικού φυτού και περιέχει λινολεϊκό και στεατικό οξύ κυρίως. Xάρη σε αυτές τις ουσίες, βοηθά στη δημιουργία ενός προστατευτικού λιπαρού υμένα στις βλεφαρίδες. Χρησιμοποιείται επίσης για τον ίδιο λόγο σε λάδια μπάνιου, μάσκες προσώπου και μαλακτικά μαλλιών.

Πατάτα για τους μαύρους κύκλους

Για τους μαύρους κύκλους, κόψτε λεπτές φέτες πατάτας και βάλτε τις πάνω στα μάτια για 10-15 λεπτά.
H πατάτα έχει φυσικό αποχρωματιστικό παράγοντα, επομένως μπορεί και να βελτιώνει κάπως την κατάσταση των μαύρων κύκλων.

Λάμψη στα μαλλιά με δεντρολίβανο και πράσινο τσάι

Ρίξτε μία κουταλιά αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου σε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι και περάστε το στα μαλλιά στο τελευταίο ξέβγαλμα, για περισσότερη λάμψη.
Το πράσινο τσάι που περιέχει αλκαλοειδή της καφεΐνης, ταννικό και προπιονικό οξύ, έχει αρωματικές, στυπτικές και τονωτικές ιδιότητες και σε συνδυασμό με το αιθέριο έλαιο του δενδρολίβανου προσφέρει τόνωση και λάμψη στα μαλλιά. Το πράσινο τσάι χρησιμοποιείται και στη βιομηχανία καλλυντικών για την παρασκευή κυρίως λοσιόν και καταπραϋντικών κρεμών.

Μέλι για μάσκα ενυδάτωσης

 

Αν είσαστε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας το ζεσταίνετε και το βάζετε στο πρόσωπο σαν μάσκα ενυδάτωσης.Για πιο νεαρά κορίτσια απλώστε το στα χείλη.
Το μέλι είναι διαδεδομένο από παλιά σαν μαλακτική ουσία. Χρησιμοποιείται σαν μαλακτικός και αρωματικός παράγοντας σε καλλυντικές κρέμες, καθώς και σε σαμπουάν και κρέμες μαλλιών. Προσέξετε όμως! Μπορεί να προκαλέσει αλλεργία σε άτομα που έχουν τέτοια προδιάθεση. Προέρχεται από τη γύρη των λουλουδιών που είναι ισχυρότατο αλλεργιογόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.