Δευτέρα, 6 Ιουλίου

Πόνος στις πατούσες και στην πτέρνα: Πως να ανακουφιστείτε

ponos-patousa-fternaΠόνος στις πατούσες και στην πτέρνα: Πως να ανακουφιστείτε

Η σύγχρονη καθημερινότητα αναγκάζει πολλούς από εμάς να λείπουμε αρκετές ώρες από το σπίτι γεγονός που προκαλεί κούραση. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα ακούσετε να παραπονιούνται για πόνους στα πέλματα μετά από μία απαιτητική καθημερινότητα στη δουλειά.

Άλλωστε, σύμφωνα με έρευνες ένας στους δέκα ανθρώπους κάποια στιγμή στην ζωή του θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με πόνους στα πόδια.  Καλό θα ήταν να γνωρίζετε πως ο πόνος στα πόδια μπορεί να επηρεάσει κι άλλα σημεία στο σώμα σας όπως είναι τα γόνατα και η σπονδυλική στήλη.

Αν και ο πόνος στην πελματιαία περιοχή μπορεί να προκαλείται από απλές αιτίες, όπως η έντονη φυσική δραστηριότητα, η ορθοστασία ή τα ακατάλληλα και σκληρά παπούτσια, καλό θα ήταν να το  διερευνήσετε. Ας δούμε λοιπόν τι θα μπορούσε να βοηθήσει για να μετριαστεί ο πόνος στα πέλματά σας.

Συσκευές μασάζ ποδιών

Σίγουρα το μασάζ είναι μια διαδικασία που μπορεί να σας αποφορτίσει από μια έντονη καθημερινότητα.

Ειδικά, το μασάζ στα πέλματα με μια συσκευή μασάζ ποδιών  μπορεί να σας καταπραΰνει τους πόνους, να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να ανακουφίσει τα κουρασμένα και ταλαιπωρημένα πόδια.

Ανατομικά παπούτσια

Κυρίως οι γυναίκες επιλέγουν γυναικεία παπούτσια που ταιριάζουν περισσότερο στο γούστο τους χωρίς να ελέγχουν την ποιότητα τους. Πολλά παπούτσια που είναι κατασκευασμένα από σκληρά υλικά, δεν απορροφούν τους κραδασμούς και πιέζουν τα πέλματα με αποτέλεσμα να δημιουργούν δυσφορία.

Έτσι, τα ανατομικά παπούτσια μπορεί να είναι μια καλή λύση για όσους υποφέρουν από πόνους στην πελματιαία περιοχή. Απορροφούν κραδασμούς, βελτιώνουν την στάση του σώματος και βολεύουν στο βάδισμα και την ορθοστασία.

Ανατομικοί πάτοι σιλικόνης

Όλοι μας έχουμε κάποια αγαπημένα παπούτσια που θέλουμε να φορέσουμε αλλά δεν μας βολεύουν. Είναι γεγονός πως πολλά παπούτσια κατά την αγορά τους δεν διαθέτουν κατάλληλους ανατομικούς πάτους.

Για αυτό τον λόγο μπορείτε να τοποθετήσετε πάτους σιλικόνης σε ένα ζευγάρι παπούτσια ώστε να ανακουφιστούν οι πτέρνες και οι πατούσες σας και να κατανεμηθεί ομοιόμορφα η πίεση στα πέλματα κατά την διάρκεια της βάδισης.

Δείτε περισσότερα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *