Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου

Πως να αντιμετωπίσετε τις άσχημες μυρωδιές στην αποχέτευση σας

Πως να αντιμετωπίσετε τις άσχημες μυρωδιές στην αποχέτευση σας

Ένα μεγάλο ερώτημα που σας βασανίζει τους καλοκαιρινούς μήνες είναι το πως να αντιμετωπίσετε τις άσχημες μυρωδιές στην αποχέτευση σας. Κάθε τόσο, οι ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων έρχονται αντιμέτωποι με άσχημες μυρωδιές στους νεροχύτες από το αποχετευτικό τους σύστημα. Όχι μόνο οι μυρωδιές είναι ενοχλητικές για τους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές αλλά και η αιτία τους είναι κάτι άγνωστο για πολλούς.

Είτε είστε νέος ιδιοκτήτης σπιτιού στην Αθήνα, είτε φοιτητής, οι δύσοσμοι αγωγοί είναι ένα ενοχλητικό πρόβλημα που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε αργά ή γρήγορα. Σε αυτήν την ανάρτηση οι επαγγελματίες τεχνικοί της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου σας παρουσιάζουν τους λόγους που οι σωληνώσεις σας μεταφέρουν αυτή την άσχημη μυρωδιά αλλά και πως να την απομακρύνετε εύκολα και γρήγορα. Ας ρίξουμε όμως πρώτα μια ματιά σε όλα όσα αφορά το αποχετευτικό σας σύστημα και τους αγωγούς!

Λόγοι για τις άσχημες μυρωδιές στην αποχέτευση σας

Οι λόγοι για την οσμή αποχέτευσης στο νεροχύτη μπορεί να είναι αμέτρητοι. Ορισμένες μυρωδιές αποδίδονται σε κάτι τόσο απλό όσο το φαγητό, αλλά άλλες είναι πιο περίπλοκες και απαιτούν τη βοήθεια ενός εκπαιδευμένου υδραυλικού. Πριν όμως φτάσουμε σε αυτό, πρέπει να αναλύσουμε όλους τους πιθανούς λόγος για τη παρουσία αυτής της άσχημης μυρωδιάς στο νεροχύτη σας.

Στεγνή παγίδα αποστράγγισης

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουν πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού για το p-trap ή παγίδα αποστράγγισης. Το p-trap είναι εγκατεστημένο κάτω από όλους τους νεροχύτες στο σπίτι σας. Ο κύριος σκοπός του οφείλεται στην παγίδευση σκουπιδιών προτού βρεθούν πιο κάτω στην αποχέτευση σας. Αυτό εμποδίζει το σχηματισμό σημείων φραγμού βαθιά μέσα στο υδραυλικό και αποχετευτικό σας σύστημα. Επίσης, εμποδίζει την είσοδο αερίων από την αποχέτευση στο σπίτι. Όταν το p-trap στεγνώσει πολύ, αυτές οι παγιδευμένες μυρωδιές δυστυχώς απελευθερώνονται στο χώρο σας.

Η γραμμή αποχέτευσης

Εναλλακτικά, εάν το p-trap γεμίσει πολύ, μπορεί να μην είχε αποτρέψει το φράξιμο να σχηματιστεί στα υδραυλικά σας. Ένα μπλοκάρισμα βαθιά στις γραμμές αποχέτευσης προκαλεί την δυσάρεστη οσμή της αποχέτευσης στο νεροχύτη σας, αλλά οι επιφανειακές διορθώσεις είναι σπάνια αρκετές για να καθαρίσουν το φράξιμο. Επιπλέον, το αέριο ανεβαίνει μέσω αποχετεύσεων με άδειες παγίδες αποστράγγισης και αυτό συμβαίνει σε όλες τις αποχετεύσεις μέσα στο σπίτι.

Σάπιο φαγητό

Η σήψη των τροφίμων προκάλεσε τη μυρωδιά του νεροχύτη σας. Είναι πιθανώς η πιο κοινή αιτία για τη δυσάρεστη οσμή που αναδύεται μέσα από την αποχέτευση σας. Εάν απομακρύνετε συχνά φαγητό μέσα από την αποχέτευση σας, κάποια από αυτά μπορεί να κολλήσουν στις πλευρές του σωλήνα ή μέσα στη μονάδα απόρριψης απορριμμάτων(σκουπιδοφάγο). Ακόμα κι αν το μεγαλύτερο μέρος του φαγητού απομακρύνετε χωρίς πρόβλημα, η μικρότερη ποσότητα φαγητού είναι ικανή να  προκαλέσει αυτή τη δυσάρεστη οσμή.

Σημεία φραγμού

Μια άλλη κοινή αιτία της μυρωδιάς στην αποχέτευση είναι τα φράγματα επιφανειακού επιπέδου. Τα μαλλιά, τα τρόφιμα, το λίπος, το σαπούνι και άλλες ουσίες κολλάνε στους αγωγούς σας και προκαλούν φράγματα. Φυσικά, με την πάροδο του χρόνου αυτά τα φράγματα αρχίζουν να αποσυντίθενται ή να συλλέγουν άλλες ακαθαρσίες και συντρίμμια. Οι μυρωδιές αρχίζουν να συσσωρεύονται έως ότου αναγκάζεστε να αναλάβετε δράση.

Μούχλα και βακτηρίδια

Επειδή οι αποχετεύσεις ασχολούνται με το νερό καθημερινά, η μούχλα και τα βακτηρίδια έχουν μια καλή ευκαιρία να αναπτυχθούν. Η μούχλα και τα βακτήρια ευδοκιμούν σε σκοτεινούς, ζεστούς και υγρούς χώρους. Αν και οι σωλήνες δεν είναι πάντα ζεστοί, στεγάζουν πολλούς μικροοργανισμούς, γεγονός που προκαλεί την ανάπτυξη της μούχλας.

Τρόποι για να αντιμετωπίσετε τις άσχημες μυρωδιές στην αποχέτευση σας

Τώρα ξέρετε πως να αντιμετωπίσετε τις άσχημες μυρωδιές στην αποχέτευση σας, προχωρούμε για να συζητήσουμε ποιους τρόπους μπορείτε να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες αυτές οσμές. Ως επί το πλείστον, αυτές οι μέθοδοι είναι ασφαλείς για τους ιδιοκτήτες και οι οσμές που προκαλούνται από φραγμένους αγωγούς, ξηρότητα και παρόμοια ζητήματα είναι σχετικά εύκολο να φροντιστούν άμεσα και με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Για πιο σημαντικά ζητήματα, είναι καλύτερο να καλέσετε έναν επαγγελματία της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου για βοήθεια.

Βραστό νερό

Εάν υποψιάζεστε ένα φράξιμο, ρίξτε βραστό νερό μέσα στην αποχέτευση σας. Τα μικρά μπλοκαρίσματα απελευθερώνονται εύκολα με μια γρήγορη πλύση με ζεστό νερό. Τα μεγαλύτερα μπλοκαρίσματα, τουλάχιστον, συρρικνώνονται σε μέγεθος. Για να καταπολεμήσετε αμέσως τη μυρωδιά με αυτήν τη μέθοδο, προσθέστε μερικά αιθέρια έλαια ή χυμό λεμονιού στο νερό πριν το ρίξετε.

Ξίδι και μαγειρική σόδα

Για πιο σκληρά μπλοκαρίσματα, ήρθε η ώρα να ξεσκονίσετε το σετ χημικών επιστημών που όλοι μας είχαμε στο σχολείο. Βράζουμε λίγο νερό και μετά προσθέτουμε ξύδι και μαγειρική σόδα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει τη δεύτερη αποχέτευση στο νεροχύτη σας εάν υπάρχει. Ρίχνουμε λίγο μαγειρική σόδα στον αγωγό και μετά το ξίδι. Αυτό προκαλεί χημική αντίδραση. Το διάλυμα διοχετεύεται μέσω του φράγματος και το αποσυνθέτει. Για να το τελειώσετε, ξεπλύνετε το διάλυμα με βραστό νερό.

Έμβολο

Ένας άλλος τρόπος για την καταπολέμηση των δύσοσμων φραγμών είναι η χρήση ενός εμβόλου. Τα έμβολα λειτουργούν για τα μπλοκαρίσματα σε όλο το σπίτι σας, όχι μόνο στο μπάνιο. Γεμίστε το νεροχύτη με λίγο νερό και μετά βυθίστε το έμβολο για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Και πάλι, βεβαιωθείτε ότι η δεύτερη αποστράγγιση είναι καλυμμένη. Όταν σηκώνετε το έμβολο, αφήστε το νερό να στραγγίσει στο σωλήνα χωρίς αέρα. Το φράξιμο πιέζεται μέσα στον σωλήνα! Επαναλάβετε την κίνηση αυτή για περίπου 5 λεπτά.

Υδραυλικό φίδι ή τρυπάνι

Ο τελευταίος τρόπος για την καταπολέμηση της μυρωδιάς αποχέτευσης που προκαλείται από ένα φράξιμο απαιτεί ένα υδραυλικό φίδι. Τα υδραυλικά φίδια, ή το τρυπάνι, είναι μεγάλα κομμάτια μετάλλου ή πλαστικού που αγκιστρώνονται στα μπλοκαρίσματα και τα αφαιρούν εύκολα. Όταν το φίδι φτάσει στο φράξιμο, στρίψτε το μερικές φορές και μετά βγάλτε το φράξιμο και απορρίψτε το στα σκουπίδια.

Πως να αντιμετωπίσετε τις άσχημες μυρωδιές στην αποχέτευση σας

Φλούδες εσπεριδοειδών

Για νεροχύτες με σκουπιδοφάγους, δοκιμάστε να πετάξετε μερικές φλούδες εσπεριδοειδών στην αποχέτευση. Ενεργοποιήστε το σκουπιδοφάγο και αφήστε τα φλούδια να διαλυθούν. Αυτό όχι μόνο καταπολεμά τη μυρωδιά, καθαρίζει επίσης τα απορρίμματα. Τα λεμόνια επίσης είναι η πιο κοινή επιλογή για αυτό το έργο. Χρησιμοποιήστε είτε το φλοιό είτε το φρουτώδες μέρος του λεμονιού για να βοηθήσετε στη μυρωδιά.

Τι δεν πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τις άσχημες μυρωδιές στην αποχέτευση σας

Μαζί με όλες τις εξαιρετικές μεθόδους για να απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά αποχέτευσης στο νεροχύτη σας που αναφέρεται παραπάνω, υπάρχει μια πορεία δράσης που οι ιδιοκτήτες σπιτιού πρέπει να μείνουν μακριά. Δυστυχώς, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού χρησιμοποιούν αυτήν τη μέθοδο όταν βρίσκονται υπό πίεση. Ωστόσο, καταλήγει να προκαλεί περισσότερο κακό παρά καλό.

Χημικά καθαριστικά

Διαφημισμένα ως το τέλος των σημείων φραγμών, τα χημικά καθαριστικά χρησιμοποιούν σκληρές χημικές ουσίες για να διαλύσουν το λίπος και άλλα επίμονα μπλοκαρίσματα. Κάνουν καλή δουλειά για να καθαρίσουν τα σημεία φραγμού, αλλά καταστρέφουν επίσης τους σωλήνες σας. Οι χημικές ουσίες καταστρέφουν μαζί με το φράξιμο και στους σωλήνες σας. Αυτό οδηγεί σε μη αναστρέψιμη διάβρωση, η οποία προκαλεί διαρροές στην καλύτερη περίπτωση και διάρρηξη των σωλήνων στη χειρότερη.

Φροντίστε να δοκιμάσετε όλες τις άλλες μεθόδους σε αυτήν τη λίστα και να αποφύγετε τα χημικά καθαριστικά. Εάν οι μέθοδοι που αναφέρονται παραπάνω δεν μπορούν να αφαιρέσουν ένα φράξιμο, καλέστε έναν επαγγελματία υδραυλικό για να το καθαρίσετε.

Επικοινωνήστε με τις Αποφράξεις Αναγνώστου

Τώρα ξέρετε τι προκαλεί την οσμή αποχέτευσης του νεροχύτη, φροντίστε σωστά τη δυσάρεστη οσμή στο αγωγό. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές από την εταιρεία Αποφράξεις Αναγνώστου για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά αποστράγγισης νεροχύτη.

Η εταιρεία μας, Αποφράξεις Αναγνώστου παρέχει υπηρεσίες απόφραξης 24 ώρες το 24ωρο στην Αττική. Αναλαμβάνουμε την τακτική συντήρηση και τον καθαρισμό της αποχέτευσης και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, όπως η άντληση υδάτων και η εκκένωση βόθρων.

Η εταιρεία μας, Αποφράξεις Αναγνώστου είναι στον χώρο των αποχετεύσεων από το 2000. Χρησιμοποιούμε τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα για τον καθαρισμό και εντοπισμό ενός προβλήματος στην αποχέτευση σας. Φροντίζουμε για τη σωστή λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου σας και για τη λύση κάθε προβλήματος που μπορεί να παρουσιαστεί .

Οι πελάτες μας υποστηρίζουν ότι ανήκουμε στις κορυφαίες εταιρείες καθαρισμού αποχέτευσης στην Αττική. Οι έμπειροι τεχνικοί μας παρέχουν υπηρεσίες απόφραξης για σπίτια και καταστήματα. Έχοντας την απαιτούμενη εμπειρία, φροντίζουν με απόλυτη επιτυχία φραγμένες αποχετεύσεις τουαλέτας, φραγμένες αποχετεύσεις νεροχύτη και φραγμένες αποχετεύσεις σιφονιού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Δείτε περισσότερα για τις υπηρεσίες που σας προσφέρουν οι Αποφράξεις Αναγνώστου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *