Δευτέρα, 15 Απριλίου

Πως να επιλέξεις γυαλιά ηλίου ανάλογα τις ανάγκες σου!

Πως να επιλέξεις γυαλιά ηλίου
Σήμερα το beauty secrets θα σου μάθει πως να επιλέξεις γυαλιά ηλίου,ανάλογα το σχήμα προσώπου σου και τις ανάγκες σου.Τα γυαλιά ηλίου για πολλές από εμάς λειτουργούν αποκλειστικά σαν αξεσουάρ.Τα μάτια μας όμως είναι απαραίτητο να προστατεύονται από τις ακτίνες UVA όλο το χρόνο,γιαυτό τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα για την υγεία τους.


Πως να επιλέξεις γυαλιά ηλίου ανάλογα τις ανάγκες σου!

Πως να επιλέξεις γυαλιά ηλίου

Η επιλογή τους πρέπει να γίνεται ανάλογα με την προσωπικότητα και το λόγο που τα φοράς.Αν θες να δείχνεις μυστηριώδης, γκλάμουρ, σοφιστικέ, ευαίσθητη, αφελής ή δυναμική. Τα γυαλιά ηλίου λειτουργούν σαν κορνίζα στο έργο τέχνης που συνιστά το πρόσωπό σου.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως τα σωστά γυαλιά ηλίου είναι αυτά που κρύβουν τα φρύδια. Από την άλλη πλευρά, πολλές από μας φοράμε μεγάλα γυαλιά, γιατί θέλουμε να δηλώσουμε ότι ακολουθούμε τη μόδα. Αφού καταλήξουμε στο σχήμα, επιλέγουμε το χρώμα αλλά και το υλικό κατασκευής, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά. Γενικότερα, τα κοκάλινα είναι πιο ζεστά ως υλικά απ’ ό,τι τα μεταλλικά.

Πως να επιλέξεις το σωστό σχήμα στα γυαλιά ηλίου

Μόνο δοκιμάζοντας πολλά σχέδια θα καταλήξεις στο σωστό σκελετό.Το επάνω μέρος των γυαλιών πρέπει να ακολουθεί ή/και να καλύπτει τη γραμμή των φρυδιών. Μια συμπαγής, μονοκόμματη γέφυρα κάνει τη μύτη να φαίνεται μικρότερη και φέρνει τα μάτια πιο κοντά.

  • Θα πρέπει να έχεις υπόψη πως στα στρογγυλά πρόσωπα ταιριάζουν οι γωνιώδεις σκελετοί.
  • Στα οβάλ πρόσωπα ταιριάζουν τα περισσότερα σχέδια.
  • Τα λεπτά γυαλιά χρειάζονται μικροκαμωμένο πρόσωπο ή κάποιον που δεν θέλει να προβάλλει το γεγονός ότι φοράει γυαλιά.

Πως να επιλέξεις το σωστό χρώμα στα γυαλιά ηλίου

Δεν πρέπει να είναι πολύ πιο σκούρο από το χρώμα των μαλλιών. Το βασικό όσον αφορά τα γυαλιά ηλίου είναι να μας προστατεύουν από τις ακτίνες του ήλιου. Τα μάτια πρέπει να προστατεύονται από τις ακτίνες UVA όλο το χρόνο, ενώ τα γυαλιά πρέπει να μπλοκάρουν το φως του ήλιου σε ποσοστό
15-35%. Αν ενώ φοράς τα γυαλιά ηλίου μπορείς να δεις τα μάτια σου στον καθρέφτη, τότε τα συγκεκριμένα γυαλιά είναι αρκετά λεπτά. οι φωτοχρωματικοί φακοί αποτελούν εξαίρεση, αφού έχουν την ιδιότητα να σκουραίνουν στο φως και το αντίθετο.

Πως να επιλέξεις γυαλιά ηλίου ανάλογα τις ανάγκες σου!

Οι χρωματιστοί φακοί συνήθως φιλτράρουν το φως

  • Οι γκρι δεν παραμορφώνουν τα χρώματα
  • Οι πράσινοι αυξάνουν την ορατότητα, αφού επιτρέπουν στις πρασινοκίτρινες ακτίνες,
    στις οποίες αντιδρά το μάτι, να τα διαπερνούν.
  • Οι καφέ και οι κεχριμπαρένιοι απορροφούν το μπλε φως που αντανακλάται στον αέρα τις συννεφιασμένες ημέρες, βελτιώνοντας το κοντράστ και ελαττώνοντας την ακτινοβολία.
  • Επίσης, υπάρχουν φακοί ειδικά σχεδιασμένοι για το δυνατό ήλιο και την ακτινοβολία, γνωστοί ως contrast-density (άμεσης πυκνότητας), και βέβαια οι ειδικοί φακοί για τα σπορ, που λειτουργούν όπως και οι καφέ με κοντράστ.
  • Οι φακοί τύπου καθρέφτη προσφέρουν προστασία από την ακτινοβολία που αντανακλάται από το χιόνι ή το νερό, ενώ οι καταλληλότεροι φακοί για οδήγηση είναι οι polarizing.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κράτα το

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *