Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου

Εναλλακτικές θεραπείες που αξίζει να τις κάνει κανείς!

Εναλλακτικές θεραπείεςΟι χρόνιοι πόνοι, οι εξαντλητικές παθήσεις, τα ποίκιλα συμπτώματα που δεν υποχωρούν και οι ασθένειες που παρουσιάζουν εξάρσεις σε διάφορες φάσεις της ζωής μας είναι λίγοι μόνο
από τους λόγους που μπορεί να στρέψουν κάποιες από εμάς στις εναλλακτικές θεραπείες ιατρικής και στις ολιστικές μεθόδους.Το beauty secrets θα σου μάθει ποιες εναλλακτικές θεραπείες είναι αποτελεσματικές και γίνονται στην Ελλάδα,τι πρέπει να προσέχεις και ποιες αξίζει να κάνεις!


Ενημερώσου για τις εναλλακτικές θεραπείες πριν αποφασίσεις

Κάποιες εναλλακτικές θεραπείες πολύ συχνά δεν έχουν βασιστεί σε, επιστημονικές μεθόδους, αποδεδειγμένες να την αποτελεσματικότητά τους μέσα πλήθος ερευνών.Μέσα στην εναλλακτική ιατρική και στις ολιστικές πρακτικές είναι πολύ πιθανό να πέσεις σε τσαρλατάνους και εκμεταλλευτές του ανθρώπινου πόνου, γι’ αυτό και πρέπει να δείχνεις μεγάλη προσοχή σχετικά με τις επιλογές σου.

Να ξέρεις πως οτιδήποτε μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό μάλλον είναι παραπλανητικό μέχρι και επιζήμιο.Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε επιθετικές ασθένειες που απαιτούν συγκεκριμένες και ενδεδειγμένες θεραπείες έπειτα από χρόνια ερευνών.

Τι πρέπει λοιπόν να προσέξεις πριν στραφείς στις εναλλακτικές θεραπείες

#Όταν δεν υπάρχει πιστοποίηση, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή πτυχίο.

#Διαφημίσεις οι οποίες περιλαμβάνουν και περιπτώσεις αρρώστων των οποίων η πορεία και η εξέλιξη της νόσου δεν έχει καταγραφεί και για την οποία δεν υπάρχουν πιστοποιημένα στοιχεία.

#Όταν το προϊόν ή την υπηρεσία μπορεί να λάβεις μόνο από μία και αποκλειστική πηγή ή όταν αυτά δε φέρουν αναγνωρισμένη πιστοποίηση.

#Πριν αποφασίσεις να στραφείς στην εναλλακτική ιατρική, δεν πρέπει να ξεχνάς την επιστημονικότητα που έχει η συμβατική ιατρική.

#Επειδή κάποιες θεραπείες χρησιμοποιούν κάτι «φυσικό», δε σημαίνει ότι αυτό δεν μπορεί να σε βλάψει, ειδικά αν πάσχεις από κάποια σοβαρή πάθηση.

Ποιες εναλλακτικές θεραπείες έχουν αποτέλεσμα

Η ομοιοπαθητική

Αλλιώς και «ψευδοεπιστήμη», ενώ οι πολέμιοί της ισχυρίζονται πως τα πιθανά αποτελέσματά της είναι όμοια με τη γνωστή επίδραση που μπορεί να έχουν τα εικονικά φάρμακα.Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιεί φάρμακα των οποίων οι πρώτες ύλες είναι ουσίες του περιβάλλοντος. Σήμερα το 30% των Ευρωπαίων έχει καταφύγει σε αυτήν τουλάχιστον μία φορά.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι αναγνωρισμένα από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ)
από το 1 994, σύμφωνα με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία. Τα φάρμακα, επίσης, που χρησιμοποιεί ενεργούν σε όλο τον οργανισμό, ενισχύοντας τον αμυντικό μηχανισμό συνολικά.

Το θεραπευτικό φάσμα της καλύπτει πλήθος ασθενειών και ενδείκνυται ειδικά σε παιδιά και στις ευπαθείς ομάδες.Σε ένα ακόμα που μπορεί να βοηθήσει η ομοιοπαθητική είναι το αδυνάτισμα!

Δε χρησιμοποιεί χημικά φάρμακα ή χειρουργικές επεμβάσεις: Ο φόβος του χειρουργείου και των
παρενεργειών των φαρμάκων απομακρύνουν πολλούς από τη συμβατική
ιατρική.
Δεν έχει σοβαρές παρενέργειες: Η συμβατική ιατρική, με τη χορήγηση μη κατάλληλων φαρμάκων ή κακής διάγνωσης, συχνά προκαλεί βλάβες στους ασθενείς, ενώ η εναλλακτική ιατρική είναι λιγότερο ριψοκίνδυνη.

Θεραπεύει την αιτία  και όχι το σύμπτωμα: Η συμβατική ιατρική συχνά αποτυγχάνει να εντοπίσει την πραγματική αιτία μιας ασθένειας ή να ελαφρύνει τον πόνο αποτελεσματικά, σε αντίθεση με τις εναλλακτικές που εστιάζουν κυρίως σε αυτήν.

Σε αντιμετωπίζει ως όλον: Πολλοί γιατροί πρώτα φροντίζουν για την αρρώστια και μετά για το άτομο. Οι «εναλλακτικοί» φροντίζουν το νου, το σώμα και την ψυχή του ασθενούς.

Κάνει δουλειά: Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι αποτελεσματική, επειδή νιώθουν καλύτερα έπειτα από κάποια θεραπεία.

Ο βελονισμός

Βασίζεται στη λογική ότι για την καλή λειτουργία του σώματός μας ευθύνονται κάποιοι ενεργειακοί δρόμοι.Με τη χρήση βελόνας σε περισσότερα από 400 σημεία του σώματος επιτυγχάνεται η βελτίωση της διαταραγμένης ροής της ενέργειας.Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζει τη
χρήση του βελονισμού για τη συμβολή στη θεραπεία 28 τουλάχιστον καταστάσεων.

Επίσης, αρκετοί βελονιστές συστήνουν το συνδυασμό παραδοσιακής ιατρικής και βελονισμού για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Για να τον εφαρμόσει κάποιος πρέπει να:
#Είναι πτυχιούχος γιατρός.

#Έχει άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος.

#Είναι εγγεγραμμένος στον Ιατρικό Σύλλογο της περιοχής του.

#Έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 300 ώρες θεωρητικής και πρακτικής διδασκαλίας βελονισμού σε εκπαιδευτικό κέντρο της ή του εξωτερικού.

Το ρείκι

Μία ακόμη εναλλακτική μορφή θεραπείας από την Ιαπωνία. Η φυσική θεραπευτική ενέργεια διοχετεύεται μέσα από τα χέρια του θεραπευτή, ο οποίος αποτελεί και το δοχείο της. Στην ου-
σία δεν υπάρχει θεραπευτής και θεραπευόμενος με την γενική έννοια του όρου,καθώς και αυτός που προσφέρει θεραπεία θεραπεύεται με αυτή τη μεταφορά ενέργειας και την ισορροπία των ενεργειακών μας κέντρων που ονομάζονται τσάκρα. Η ανισορροπία αυτών των συγκεκριμένων κέντρων είναι η βάση όλων των προβλημάτων μας.

Δεν αντικαθιστά την ιατρική ή την ψυχική διάγνωση και θεραπεία, αλλά λειτουργεί συνδυαστικά με αυτές.

Ιαματική υδροθεραπεία

Εδώ το νερό είναι το θεραπευτικό μέσο.Η Ιαματική υδροθεραπεία έχει διάφορες μορφές, τρόπο, διάρκεια και συχνότητα εφαρμογής που επιλέγονται ανά περίπτωση.

Υπάρχει η εσωτερική και η εξωτερική υδροθεραπεία.

Στην εξωτερική περιλαμβάνονται λουτρά σε θερμοκρασία 34-38C, ντους, ατμόλουτρα, υδρομαλάξεις, λασπόλουτρα,ενώ στην εσωτερική πλύσεις (ρινικές, στοματικές και γυναικολογικές), εισπνοθεραπεία. Υπάρχουν πολλές ιαματικές πηγές στην Ελλάδα.

Στη συνεδρία ο ενδιαφερόμενος επιλέγει 4 μπουκάλια ανάλογα με το χρώμα που του αρέσει. Μέσα σε αυτά τα μπουκάλια περιέχονται νερό, λάδι, αιθέρια έλαια και βότανα με τη θεραπεία να στηρίζεται στη λογική «είσαι το χρώμα που επιλέγεις» , καθώς τα χρώματα αντιπροσωπεύουν την ψυχική σου διάθεση όπως ακριβώς και τα χρώματα που επιλέγεις για τα ρούχα και το σπίτι σου.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

 

Κράτα το

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *