Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου

Πως θα φτιάξεις αρωματισμένο ελαιόλαδο

αρωματισμένο ελαιόλαδο

Σήμερα βρίσκουμε πλέον πολύ εύκολα στο εμπόριο αρωματισμένα λάδια με σκόρδο, βασιλικό, εστραγκόν, βότανα, πιπεριά, τρούφα, ακόμα και εσπεριδοειδή. Αν θέλεις όμως, μπορείς εύκολα να φτιάξεις και μόνη σου το αρωματισμένο ελαιόλαδο που σου αρέσει!

 

Η προετοιμασία για το αρωματισμένο ελαιόλαδο

Αγόρασε τα βότανα και τα μυρωδικά της προτίμησής σου. Αν επιλέξεις μικρές πιπεριές, ή σκόρδο, μούλιασε τα πρώτα μέσα σε ζεστό νερό, για 2 λεπτά. Καθάρισε τα βότανα και στράγγιξε τα. Έπειτα, βάλτε τα  μέσα σ’ ένα αποστειρωμένο μπουκάλι. Ρίξε μέσα το ελαιόλαδο και κλείστε το μπουκάλι. Φύλαξε το σ’ ένα σκοτεινό μέρος για 15 περίπου μέρες. Αν το στόμιο του μπουκαλιού σου είναι πολύ μικρό, ετοίμασε το λάδι μέσα σ’ ένα βάζο και αφήστε το να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια, σούρωσε το αρωματισμένο λάδι και μετέφερε το στο μπουκάλι σου.

Η παρουσίαση του αρωματισμένου ελαιόλαδου

Επίλεξε ένα μπουκάλι με ειδικό στόμιο, για να πέφτει εύκολα το λάδι, ώστε να μπορείς να το χρησιμοποιείς στο τραπέζι. Αν δεν το χρησιμοποιείς συχνά, επιλέξτε ένα μπουκάλι χωρητικότητας 50 c], γιατί ταγκίζει αρκετά γρήγορα.

Αρωματισμένη βινεγκρέτ με αρωματισμένο ελαιόλαδο

Αν δεν θέλεις να φτιάξεις αρωματισμένο λάδι, μπορείς πολύ εύκολα να δώσεις μια ιδιαίτερη νότα γεύσης στη βινεγκρέτ σου, προσθέτοντας βότανα ή μυρωδικά. Ανάλογα με την εποχή και τα λαχανικά που υπάρχουν, να χρησιμοποιείς το ανάλογο λάδι (το μαρούλι για παράδειγμα χρειάζεται ένα φρουτώδες λάδι). Μπορείς να συνδυάσεις το λάδι σου με ψιλοκομμένα μυρωδικά (βασιλικό, πρασουλίδα, κόλιαντρο, εστραγκόν, δυόσμο) ή ψιλοκομμένα καρυκεύματα (σκόρδο, κάπαρη,
αγγουράκι,κρεμμύδι). Αν χρησιμοποιήσεις μπαχαρικά, τα πράγματα δυσκολεύουν…

Βινεγκρέτ

Συνδυάζεται πολύ συχνά με το ελαιόλαδο. Για μια απλή βινεγκρέτ, χρησιμοποίησε 3 κουταλιές της σούπας λάδι και 1 κουταλιά της σούπας ξίδι.

Για μια βινεγκρέτ με μουστάρδα, πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας επιπλέον λάδι.

Δες ακόμα:

[thb_contentbox heading=”Φιλέτο μπακαλιάρου ψητό με σάλτσα λεμονιού” heading_color=”#f20a67″ image=”3204″ link=”url:http%3A%2F%2Fbeauty-secrets.gr%2Ffileto-mpakaliaroy-pshto%2F|title:%CE%A6%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%BF%20%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%85%20%CF%88%CE%B7%CF%84%CF%8C%20%CE%BC%CE%B5%20%CF%83%CE%AC%CE%BB%CF%84%CF%83%CE%B1%20%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%8D|” content_color=”#000000″]Ψάρι απαραίτητο για την υγεία και… αναπόφευκτο στη δίαιτα, μπορεί να γίνει το πιο νόστιμο φαγητά αν ακολουθήσετε τη σωστή συνταγή![/thb_contentbox]
[thb_contentbox heading=”Χίλιες και μία ιδέες για την νοικοκυρά” heading_color=”#f20a67″ image=”6623″ link=”url:http%3A%2F%2Fbeauty-secrets.gr%2Fchilies-ke-mia-idees-gia-tin-nikokyra%2F|title:%CE%A7%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B5%CF%82%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CE%BC%CE%AF%CE%B1%20%CE%B9%CE%B4%CE%AD%CE%B5%CF%82%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%AC|” content_color=”#000000″]Ένα αρωματικό λάδι για «σπέσιαλ» σαλάτες. Ρίχνετε μέσα σ ένα λίτρο ελαιόλαδο δέκα με δεκαπέντε φύλλα βασιλικό, και δυο σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κοπανισμένες. [/thb_contentbox]

 

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *