Τρίτη, 30 Μαΐου

Καρκίνος του μαστού:5 μύθοι & αλήθειες που πρέπει να μάθεις

Καρκίνος του μαστού

Για να μην πανικοβάλλεσαι χωρίς λόγο μπροστά σε κάθε νέα εξέταση και να μην τρως μπρόκολο σαν να μην υπάρχει αύριο, μάθε τι είναι αλήθεια και τι παραμύθια σχετικά με τον Καρκίνο του Μαστού.

 

 

 

 Καρκίνος του μαστού:5 μύθοι & αλήθειες που πρέπει να μάθεις

 

karkinos-tou-mastou-ke-brokoloΟ μύθος: το μπρόκολο προστατεύει από τον καρκίνο.
Η αλήθεια: Δεν υπάρχει επαρκής επιστημονική τεκμηρίωση για το ρόλο κάποιου τροφίμου στη συγκεκριμένη ασθένεια, ούτε φυσικά για το μπρόκολο. Η υγιεινή μεσογειακή διατροφή δυναμώνει τον οργανισμό και βοηθάει στην καλή υγεία όλων μας, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το γευστικότατο κατά τα άλλα λαχανικό κάνει θαύματα.


 

 

karkinos-tou-mastou-ke-emfytevmata-stithous

Ο μύθος:Τα εμφυτεύματα στήθους προκαλούν Καρκίνο του Μαστού.
Η αλήθεια: Μπορεί να μην ευθύνονται γι’ αυτόν, αλλά ίσως τον «κρύβουν». Τι εννοούμε; Ερευνητές διεξήγαγαν, πριν από κάποια χρόνια, την πρώτη συστηματική ανασκόπηση προηγούμενων μελετών που περιελάμβαναν γυναίκες με εμφυτεύματα στήθους, οι οποίες ανέπτυξαν Καρκίνο του Μαστού. Ανακάλυψαν λοιπόν ότι οι γυναίκες αυτές αντιμετώπιζαν 26% μεγαλύτερο κίνδυνο να διαγνωσθούν με τη νόσο σε προχωρημένο στάδιο. Παρότι δεν υπάρχουν αποδείξεις σχετικά με το ότι τα ίδια τα εμφυτεύματα προκαλούν καρκίνο, η παρουσία τους μπορεί να κρύβει αναπτυσσόμενους όγκους όταν οι γυναίκες υποβάλλονται σε μαστογραφία, με αποτέλεσμα ο καρκίνος να βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο όταν τελικώς διαγιγνώσκεται. Σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δημιουργείται λόγω των εμφυτευμάτων.

 

karkinos-tou-mastou-ke-antisylliptikaΟ μύθος:Τα αντισυλληπτικά προκαλούν Καρκίνο του Μαστού.
Η αλήθεια: Μερικές παλαιότερες μελέτες και με αντισυλληπτικά διαφορετικής σύνθεσης από αυτά που χρησιμοποιούνται στις μέρες μας, είχαν δείξει μια μικρή αύξηση του κινδύνου, που διαρκούσε ακόμα και για δέκα χρόνια μετά τη διακοπή τους. Σήμερα όμως, με βάση όλες τις νέες τεχνολογίες που βρίσκονται στην υπηρεσία των φαρμακοβιομηχανιών, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και η χρήση τους θεωρείται ασφαλής.

 

karkinos-tou-mastou-ke-mastografiaΟ μύθος: Αν κάνεις μαστογραφία κάθε χρόνο, εκτίθεσαι σε ακτινοβολία και μπορεί να αναπτύξεις Καρκίνο του Μαστού.
Η αλήθεια: Η μαστογραφία είναι μια πολύ ασφαλής διαδικασία με μίνιμουμ ακτινοβολία, η οποία γίνεται κάτω από αυστηρά μέτρα προφύλαξης. οι μαστογραφίες έχουν συμβάλει στη μείωση των θανάτων από Καρκίνο του Μαστού σε ποσοστό που φτάνει το 40%, ενώ η αξιοπιστία της εξέτασης ξεπερνά το 90%. Αν υπάρχει ιστορικό κληρονομικότητας θα πρέπει να κάνεις την πρώτη σου μεταξύ 28-30, αλλιώς τα 35 είναι μια καλή ηλικία για να ξεκινήσεις.

 

klironomikotita-ke-karkinos-tou-mastouΟ μύθος:Ο Καρκίνος του Μαστού είναι κληρονομικός.
Η αλήθεια: Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, όχι. Μόλις το 10% των ασθενών που τον εμφανίζουν έχει κληρονομικά αίτια, σε όλους τους άλλους θεωρείται «σποραδικός», δηλαδή εμφανίζεται σε ανθρώπους δίχως οικογενειακό ιστορικό. Αν υπάρχουν δύο ή περισσότεροι συγγενείς
πρώτου βαθμού (μητέρα, αδελφή) που πάσχουν από τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου και όχι
από πολλές και διαφορετικές είναι πιθανό το μεταλλαγμένο γονίδιο να έχει κληρονομηθεί.
Πλέον υπάρχουν εξειδικευμένες εξετάσεις που δείχνουν αν κάποιος έχει αλλοιώσεις στα γονίδια, τα οποία θεωρούνται υπεύθυνα για την εμφάνιση Καρκίνου του Μαστού, και καλό είναι αν υπάρχει ιστορικό κληρονομικότητας στην οικογένειά του, να τις κάνει.

Δες ακόμα:

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

[thb_contentbox heading=”7 παθήσεις που θεραπεύει το καλοκαίρι” heading_color=”#f20a67″ image=”10173″ link=”url:http%3A%2F%2Fbeauty-secrets.gr%2Fpathisis-pou-therapevi-to-kalokeri%2F|title:7%20%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CF%80%CE%BF%CF%85%20%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9%20%CF%84%CE%BF%20%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B9|” content_color=”#000000″]Ανακαλύψτε ποιες είναι οι 7 παθήσεις που θεραπεύει το καλοκαίρι και‚πως μπορείτε να εκμεταλλευτεί την εποχή για να γίνετε καλά.
Ακούγεται μη επιστημονικό [/thb_contentbox]
[thb_contentbox heading=”Αποκατάσταση στήθους:Διατηρήστε την θηλυκότητα σας μετά από μαστεκτομή” heading_color=”#f20a67″ image=”5537″ link=”url:http%3A%2F%2Fbeauty-secrets.gr%2Fapokatastasi-stithousdiatiriste-tin%2F|title:%CE%91%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%20%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%B8%CE%BF%CF%85%CF%82%3A%CE%94%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%20%CF%83%CE%B1%CF%82%20%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC%20%CE%B1%CF%80%CF%8C%20%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AE|” content_color=”#000000″]Το στήθος είναι το απόλυτο σύμβολο θηλυκότητας. Η απώλειά του θεωρείται σήμερα μια [/thb_contentbox]

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *