Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου

Πως θα βοηθήσεις την αφυδατωμένη ευαίσθητη επιδερμίδα

Πως θα βοηθήσεις την αφυδατωμένη ευαίσθητη επιδερμίδα

Ποια χαρακτηριστικά έχει η αφυδατωμένη ευαίσθητη επιδερμίδα και πώς μπορεί μια κανονική ή ξηρή επιδερμίδα να γίνει ευαίσθητη; Μάθε ποιες είναι οι ιδιαιτερότητές της και πώς μπορείς να βοηθήσεις να μείνει ενυδατωμένη η ευαίσθητη επιδερμίδα και χωρίς ερεθισμούς.
1.Ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας αφυδατωμένης ευαίσθητης επιδερμίδας

Ως ευαίσθητο και αφυδατωμένο χαρακτηρίζεται το δέρμα το οποίο είναι περισσότερο αντιδραστικό σε σχέση με τα υπόλοιπα. Το ευαίσθητο δέρμα κοκκινίζει εύκολα σε διάφορα σημεία, η θερμοκρασία του είναι πιο υψηλή και γενικά είναι ένα δέρμα το οποίο δεν είναι άνετο. Είναι λεπτό, ανοιχτόχρωμο, συχνά ξηρό και απολεπίζεται επιφανειακά.

2.Ποιοι τύποι ευαίσθητου δέρματος υπάρχουν

  • Υπάρχει το από τη φύση του ευαίσθητο δέρμα, το οποίο απλά ήταν έτσι ανέκαθεν.
  • Υπάρχει το ευαίσθητο δέρμα που δημιουργήθηκε στην πορεία λόγω κάποιων εξωτερικών περιβαλλοντικών παραγόντων. Η έκθεση στον ήλιο, η ζέστη. το κρύο, το κάπνισμα και η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι οι πιο βασικοί παράγοντες που μπορούν να κάνουν ένα κανονικό δέρμα ευαίσθητο.
  • Υπάρχει το αντιδραστικό δέρμα που γίνεται ευαίσθητο, επειδή αντιδρά στη χρήση μη κατάλληλων προϊόντων καθαρισμού και φροντίδας.
  • Τέλος, όσο μεγαλώνουμε, τόσο η επιδερμίδα γίνεται πιο λεπτή και όσο πιο λεπτή είναι τόσο πιο εύκολα γίνεται ευαίσθητη.

3.Σωστή φροντίδα της αφυδατωμένης ευαίσθητης επιδερμίδας

Πρώτα απ’ όλο, πρέπει να προσπαθήσεις να περιορίσεις ή να αποφύγεις τους παράγοντες εκείνους που προκαλούν την ευαισθησία. Αυτό βέβαια δεν ισχύει στην περίπτωση που η επιδερμίδα σου ήταν πάντα ευαίσθητη.

Τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιείς πρέπει να έχουν πολύ ήπιους καθαριστικούς παράγοντες, ενώ τα προϊόντα φροντίδας να είναι εξειδικευμένα χωρίς χρωστικές, οινόπνευμα και αρώματα. Τα συστατικά που πρέπει να αποφεύγεις είναι τα θειικά άλατα, απολεπιστικά όπως το γλυκολικό και το σαλικυλικό οξύ, καθώς και τα ρετινοειδή. Αντίθετα, θαυματουργά θεωρούνται συστατικά που θρέφουν το δερματικό φραγμό, όπως η γλυκερίνη, το υαλουρονικό οξύ και το shea butter. Πρόκειται για συστατικά που έλκουν και σφραγίζουν την υγρασία, ενώ συμβάλλουν στην αναπλήρωση των ceramides και των λιπαρών οξέων.

Να προσφέρεις στο πρόσωπό σου την κατάλληλη αντηλιακή προστασία, ανάλογα με το φωτότυπο και την ένταση της έκθεσης στον ήλιο.

Επειδή κάθε ευαίσθητη επιδερμίδα είναι ιδιαίτερη περίπτωση, να θυμάσαι ότι ο δερματολόγος είναι ο ειδικός που θα σε κατευθύνει και θα σε βοηθήσει.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *