Δευτέρα, 15 Ιουλίου

Ρεφλεξολογία

Συχνά, αναζητούμε μεθόδους και διεξόδους για να ηρεμήσουμε σώμα και πνεύμα, για να αποφορτιστούμε από την ασφυκτική πίεση που αισθανόμαστε και για να γεμίσουμε τις αποθήκες ενέργειας του οργανισμού μας, οι οποίες καθημερινά αδειάζουν.


Έννοιες όπως: εναλλακτική ιατρική, ρεφλεξολογία, θεραπευτικό μασάζ, παλαιότερα ήταν σπάνιες, σήμερα  όμως, ακούγονται όλο και πιο συχνά. Το 1913, ο Αμερικανός χειρουργός WilliamFitzgeraldεισήγαγε τον όρο «θεραπεία ζωνών». Λίγα χρόνια μετά, το 1930, η EuniceInghamδημιούργησε τους πρώτους «ρεφλεξολογικούς χάρτες» και εισήγαγε τον όρο «ρεφλεξολογία».

Πώς επιδρά θετικά στο σώμα μας η ρεφλεξολογία
Η ρεφλεξολογία υπάγεται στις συμπληρωματικές μεθόδους φροντίδας της υγείας και στηρίζεται  στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στα πόδια (ραχιαία και πελματιαία), χέρια και αυτιά. Είναι μια φυσική, χωρίς φάρμακα αγωγή , με σκοπό την ενεργοποίηση των αυτοθεραπευτικών δυνάμεων του σώματος.
Στο πέλμα μας, υπάρχουν χιλιάδες νευρικές απολήξεις. Ασκώντας, λοιπόν, αυτές τις εξειδικευμένες πιέσεις, προκαλούμε ένα «αντανακλαστικό» ερέθισμα σε καθένα σημείο και όργανο του σώματος ξεχωριστά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη διέγερση του νευρικού συστήματος, επιφέροντας μια κατάσταση  ισορροπίας και αρμονίας στο σώμα και το πνεύμα.

Τα αποτελέσματα 
Στη ρεφλεξολογία, από την πρώτη συνεδρία υπάρχουν ικανοποιητικά σημάδια ύφεσης. Οι παθήσεις αντιμετωπίζονται συνήθως με 12 συνεδρίες. Δεν μπορεί να δοθεί συγκεκριμένος αριθμός συνεδριών, ο οποίος να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, διότι κάθε πάθηση εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες. Εάν φέρουμε σαν παράδειγμα το αυχενικό σύνδρομο, η ίαση επέρχεται στη δέκατη συνεδρία. Οι πρώτες τέσσερεις συνεδρίες πραγματοποιούνται ανά τρεις ημέρες και οι υπόλοιπες ανά έξι ημέρες. Η διάρκειά τους μπορεί να είναι από 45 έως και 60 λεπτά.

Ποια είδη παθήσεων ανακουφίζει η ρεφλεξολογία 
Στη μέθοδο της ρεφλεξολογίας μπορεί να καταφύγει κανείς όταν έχει προβλήματα στο πεπτικό και νευρικό σύστημα, ορμονικές και γυναικολογικές διαταραχές, μυοσκελετικά προβλήματα, διαταραχές ύπνου, ημικρανία, αρθρίτιδα ή τραυματισμό από αθλητική δραστηριότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *