Δευτέρα, 6 Ιουλίου

Σαλάτα με όσπρια, ρόκα και ρόδι

Σαλάτα-με-όσπριαΜια σαλάτα– πανδαισία που τρώγεται και σαν κυρίως πιάτο, γεμάτη ενέργεια.


Υλικά

  • 100γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
  • 2 χούφτες ροκίνι
  • ½ φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
  • 15-20 ρόγες σταφύλι κομμένες στη μέση
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
  • σπόρους από μισό ρόδι
  • αλάτι

Για τη σως

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε.

Βήμα 2

Σε μια ρηχή σαλατιέρα ρίχνετε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, τα σταφύλια, τους σπόρους του ροδιού, το ροκίνι και λίγο αλάτι και ανακατεύετε απαλά.

Βήμα 3

Χτυπάτε καλά σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά της σος, περιχύνετε και ανακατεύετε πολύ καλά στη σαλάτα. Πασπαλίζετε με το καρύδι και σερβίρετε.

Tip: Για να έχετε πάντα έτοιμα ρεβίθια για μια σαλάτα της τελευταίας στιγμής, βράζετε μια μεγάλη ποσότητα όταν έχετε χρόνο και τη μοιράζετε σε σακουλάκια στην κατάψυξη.

olivemagazine.gr


Σχετικά άρθρα:

Μπαλσάμικη καλοκαιρινή σαλάτα

http://beauty-secrets.gr/%CE%BD%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9/

Κράτα το

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *