Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου

Τι χρώμα μαλλιών σου πάει;

Τι χρώμα μαλλιών σου πάει        
Δεν υπάρχουν μαγικά τρικ: όπου βλέπεις πίνακες με αποχρώσεις δέρματος και το αντίστοιχο χρώμα μαλλιών που τους ταιριάζει, καλύτερα να μην τους εμπιστεύεσαι.
Η κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή και δεν υπάρχει στάνταρ φόρμουλα για να μάθει το χρώμα μαλλιών που της ταιριάζει. Το τέλειο χρώμα μαλλιών για εσένα θα πρέπει να το βρεις μόνη σου, με μερικές απλές ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι χρώμα μαλλιών σου πάει.

                                                                     Τι χρώμα μαλλιών είχες  παιδί;

ti-xroma-mallion-moy-paei-1

Είναι η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, καθώς συνήθως το χρώμα που μας πάει περισσότερο είναι εκείνο που είναι κοντά στο φυσικό μας. Ένα πολύ καστανό κοριτσάκι δεν μπορεί μεγαλώνοντας να γίνει πλατινέ ξανθιά (φυσικά και μπορεί, αλλά θα δείχνει παράξενα και θα πρέπει να περάσει μια ζωή να βάφει τις ρίζες τις και να ανοίγει τα φρύδια της). Αν ωστόσο μικρή υπήρξες ξανθιά και στην πορεία σκούρυναν τα μαλλιά σου, μπορείς να τα ανοίξεις και πάλι καθώς δεν θα δείχνουν «ξένα» επάνω σου.

                                                                    Τι χρώμα δέρματος έχεις;

ti-xroma-mallion-moy-paei-2

Μόνο εσύ μπορείς να το βρεις αυτό, γιατί μόνο εσύ κοιτάζεσαι κάθε μέρα στον καθρέφτη και να αναρωτιέσαι ποιο είναι το χρώμα μαλλιών που μου ταιριάζει. Αν αντιλαμβάνεσαι πως η απόχρωση σου είναι ροδαλή, ναι, σου ταιριάζει το ξανθό, αλλά οι αμμώδεις, ανοιχτές αποχρώσεις του και όχι εκείνες που κοκκινίζουν. Αν το δέρμα σου σου μοιάζει σταρένιο και αν μαυρίζεις σχετικά εύκολα, είναι προτιμότερο να έχεις πιο σκούρο χρώμα μαλλιών, ένα πλούσιο καστανό ή ένα βαθύ κόκκινο. Αν πάλι έχεις λευκή, ωχρή επιδερμίδα, μείνε μακριά από τις έντονες ή πολύ σκούρες αποχρώσεις. Δεν κάνουν αντίθεση, αλλά σε δείχνουν χλωμή και άτονη.

                                                         Πόσο μεγάλη αλλαγή θέλεις να κάνεις;

ti-xroma-mallion-moy-paei-3

Αν θέλεις έτσι, για παιχνίδι, να κάνεις μια δραματική αλλαγή, μπορείς να το κάνεις. Ο γενικός κανόνας όμως είναι για να δείχνει επιτυχημένη η αλλαγή σου πρέπει να είναι το πολύ 2 βαθμίδες πάνω ή κάτω από το χρώμα που έχεις τώρα. Η «σκάλα» που χρησιμοποιούν οι ειδικοί έχει 10 διαβαθμίσεις, με το 1 να αντιπροσωπεύει το μαύρο χρώμα και το 10 το πλατινέ ξανθό. Βρες που ανήκεις και παίξε με τον κανόνα «συν/ πλην 2».

                                                Πόσο σίγουρη είσαι για την αλλαγή σου;

ti-xroma-mallion-moy-paei-4

Αν δεν είσαι και τόσο σίγουρη, δεν χρειάζεται να πας απευθείας στο κομμωτήριο για μόνιμη βαφή. Οι ημι-μόνιμες που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν αμμωνία και θα κρατήσουν αρκετά (γύρω στα 15 λουσίματα) ώστε να εξοικειωθείς με το νέο σου χρώμα αλλά χωρίς να σε δεσμεύουν αμετάκλητα.

 Πόσο διατεθειμένη είσαι να τα φροντίζεις;

ti-xroma-mallion-moy-paei-5

Οι μεγάλες αλλαγές μαλλιών φέρνουν και μεγάλους μπελάδες, καθώς θα πρέπει να ασχολείσαι συνεχώς με… τρίχες για να διατηρήσεις το νέο χρώμα. Ειδικά αν σκοπεύεις στο ξανθό, θα πρέπει να αφιερώνεις συνεχώς χρόνο και χρήματα ώστε να δείχνει πάντα λαμπερό και ενιαίο.

                             Πόσο έτοιμη είσαι για να ακούσεις αρνητική κριτική;

ti-xroma-mallion-moy-paei-6(1)-

Αν έχεις περάσει όλη σου τη ζωή με ένα συγκεκριμένο χρώμα και ξαφνικά αποφασίσεις να τα αλλάξεις δραστικά, είναι σίγουρο πως θα έχεις αντιδράσεις από το περιβάλλον σου. Η μαμά σου, οι φίλες σου ακόμη και οι συνάδελφοι σου μπορεί να σοκαριστούν στην αρχή από την ξαφνική αλλαγή και να μην τη σχολιάσουν θετικά. Λάβε υπόψη σου και αυτόν τον παράγοντα, διότι αν κάνεις μόνιμη βαφή για λίγο καιρό δεν θα μπορείς να την αντιστρέψεις.                                                                                         Δείτε ακόμα
                                                    Φυσικό χρώμα μαλλιών:Τι λέει για την υγεία σου;
                                                    Το ιδανικό χτένισμα και χρώμα μαλλιών σύμφωνα με το ζώδιο σου
                                                    Χρώμα μαλλιών και μακιγιάζ
                                                                                                                                                                                

Κράτα το

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *