Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου

Tips για διατροφή χωρίς στερήσεις!
Tips για διατροφή χωρίς στερήσεις!

Πάνω στο άγχος και την τρέλα του να χάσουμε αυτά τα περιττά κιλάκια που πήραμε την περίοδο των γιορτών ή πλησιάζοντας τους καλοκαιρινούς μήνες που η ανησυχία για το πως φαίνεται το σώμα μας αυξάνεται ραγδαία, πολλές γυναίκες καταφεύγουν σε εξαντλητικές δίαιτες ρισκάροντας την υγεία τους.

Υπάρχουν διάφορες δίαιτες που έχουν ως βάση τις υπερβολικά μειωμένες θερμίδες και την αφαίρεση ή τη μεγάλη μείωση ”απαγορευτικών” στοιχείων, όπως συχνά θεωρούνται οι υδατάνθρακες και τα λιπαρά.

Πολλές φορές επίσης, είτε στην προσπάθεια μας να μειώσουμε τις θερμίδες μας από όπου μπορούμε είτε λόγω αμέλειας, δε λαμβάνουμε καθημερινά την πρωτεΐνη και τα ”καλά” λιπαρά που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας.

Επιπλέον, πολλές δίαιτες που έχουν ως χαρακτηριστικό τους τη μικρή καθημερινή πρόσληψη θερμίδων, στην πλειοψηφία τους καταλήγουν σε αποτυχία. Ο λόγος είναι η υπερβολική πείνα που προκαλείται στο άτομο που την ακολουθεί και κατά συνέπεια η άρνηση του να τη συνεχίσει.

Όταν αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε μια διατροφή, το πιο σημαντικό είναι να μην έχουμε ως σκοπό το να τιμωρήσουμε τον εαυτό μας τρώγοντας ελάχιστες θερμίδες, γιατί το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία μας. Αντίθετα, η απώλεια των παραπανίσιων κιλών πρέπει να είναι μεθοδική και σταδιακή έχοντας πάντα επιμονή και υπομονή για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *