Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου

Tips Για να οργανώσεις το μπάνιο

Tips Για να οργανώσεις το μπάνιο

Το μπάνιο είναι το μέρος που το χρησιμοποιούμε καθημερινά και θέλουμε να είναι τακτοποιημένο και λειτουργικό.
Για να δούμε, λοιπόν, πώς μπορούμε με εύκολες και απλές λύσεις να μειώσουμε την «βαβούρα» και να αυξήσουμε τους αποθηκευτικούς χώρους.

Βγάλτε τα όλα έξω
Ω ναι, ήρθε η ώρα για ένα καλό ξεσκαρτάρισμα. Όλα έχουν την ημερομηνία λήξης τους. Αν παρατηρήσεις σε κάθε μπουκαλάκι, αναγράφεται ένας αριθμός συνοδευόμενος με το γράμμα Μ, αυτοί είναι οι μήνες που έχει ισχύ το προϊόν από την ημέρα που θα το ανοίξεις.

Ετικετοποίηση
Αφού καταλήξεις στο ποια προϊόντα θα κρατήσεις και ανανεώσεις αυτά που πέταξες, ήρθε η ώρα να βάλεις ετικέτες ώστε να ξέρεις πόσος καιρός απομένει στο κάθε αντικείμενο. Μπορείς με ένα μαρκαδοράκι να γράψεις τον μήνα και την χρονιά που ανοίχτηκε το κάθε μπουκαλάκι, οπότε να ξέρεις πότε πρέπει να το αντικαταστήσεις.

Βιάζομαι
Πολλές φορές έχεις αργήσει να ξυπνήσεις ή έχεις αργήσει για το ραντεβού. Είναι κάποια προϊόντα που τα χρησιμοποιείς πιο συχνά από άλλα. Το κλειδί, λοιπόν, είναι να τα ξεχωρίσεις και να τα βάλεις σε έναν χώρο, εύκολα προσβάσιμο, όπως συρταράκι, ραφάκι, ντουλαπάκι χωριστό, ώστε να μπορείς να τα χρησιμοποιείς εύκολα ακόμα και όταν δεν υπάρχει χρόνος! Υπάρχουν θήκες στο εμπόριο που χωράνε σε ένα συρτάρι μπάνιου και έχουν διαχωριστικά για καλύτερη οργάνωση.

Τα απαραίτητα
Σε ένα ξεχωριστό χώρο βάλε τα απαραίτητα που πρέπει να υπάρχουν σε ένα μπάνιο, όπως χαρτί υγείας, απορρυπαντικά, καθαριστικά, κ.ο.κ. Τακτοποίησέ τα έτσι ώστε να βλέπεις έγκαιρα ποια θέλουν ανανέωση.

Φαρμακείο
Ξεσκάρταρε και εδώ ποια φάρμακα έχουν λήξει και ποια χρειάζονται ανανέωση. Πρέπει να τοποθετηθούν σε ξεχωριστή θήκη, εύκολα προσβάσιμη και τακτοποιημένα, έτσι ώστε να μπορείς εύκολα και γρήγορα να βρεις αυτό που θες.

Τάξη
Οργάνωσε τα υπόλοιπα προϊόντα με βάση την χρήση τους, για παράδειγμα ό,τι έχει να κάνει με μαλλιά (βούρτσες, πιστολάκια, χτένες, λακ, κλπ) τοποθέτησέ τα στο ίδιο ράφι. Έτσι, κάθε φορά που θα θέλεις κάτι, θα ξέρεις ακριβώς πού να κοιτάξεις.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *