Τρίτη, 21 Μαΐου

Βιολογικά καλλυντικά: Ποια είναι & γιατί να τα επιλέξεις

Βιολογικά καλλυντικά: Ποια είναι & γιατί να τα επιλέξεις

Μάθε ποια είναι τα βιολογικά καλλυντικά, πώς θα τα ξεχωρίσεις και γιατί να τα επιλέξεις.
Μέχρι πριν λίγα χρόνια τα μόνα «πράσινα» νέα που είχαμε αφορούσαν στις πράσινες
σκιές ματιών. Σήμερα όλοι μας αγκαλιάζουμε την «πράσινη» ομορφιά, με την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο και καλύτερη ζωή. Η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος χρησιμοποιεί τις ιδιότητες των φυτών από τα αρχαία χρόνια, για να θεραπεύει ή να περιποιείται το σώμα του.

Στη εποχή μας υπάρχει ως αντίποδας η επιστροφή στη φύση πιο αγνά καλλυντικά, χωρίς χημικά πρόσθετα, σιλικόνη και χρωστικά, πιο αγνά τρόφιμα, σεβασμός στη φύση και ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης. Τα βιολογικά καλλυντικά είναι ουσιαστικά δημιούργημα της τελευταίας 20 ετίας και δείχνουν να κερδίζουν έδαφος ακόμη και στη χώρα μας.

Ποια καλλυντικά είναι βιολογικά;

Βιολογικά καλλυντικά είναι τα προϊόντα, που προέρχονται από το φυτικό βασίλειο με τη λιγότερη δυνατή επεξεργασία, π.χ. εκχυλίσματα, αιθέρια έλαια, δραστικά των φυτών κ.λπ.». Τα βιολογικά προϊόντα μπορεί να είναι φυτικής, ζωικής ή ορυκτής προέλευσης. Απεναντίας, τα χημικά προϊόντα μπορεί να προέρχονται από τα παραπάνω με χημική επεξεργασία ή να είναι συνθετικά, παρασκευασμένα στο εργαστήριο.

Η ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους είναι ότι τα χημικά προϊόντα συνήθως έχουν εντοπισμένη δράση σε ένα συγκεκριμένο σημείο του οργανισμού, όπως και τα φάρμακα. Αντίθετα, τα βιολογικά προϊόντα, λόγω της μεγάλης πολυπλοκότητας των φυτικών οργανισμών, έχουν επίδραση σε όλο τον οργανισμό. Έτσι, αντιμετωπίζουν τα ζητήματα υγείας και ομορφιάς ολιστικά, δίνοντας συνολικές και μακροπρόθεσμες λύσεις.

Τα βασικά συστατικά τους

Οι κρέμες, αποτελούν μείγμα δύο βασικών φάσεων, μίας υδατικής και μίας ελαιώδους. Στα φυσικά προϊόντα, για τη λιπαρή βάση γίνεται επιλογή φυτικών ελαίων που είναι συμβατά με την επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγονται τα συνθετικά λάδια, όπως τα παράγωγα του πετρελαίου. Στη βάση της κρέμας προστίθενται επιπλέον συστατικά, τα οποία διασφαλίζουν τη σταθερότητα του τελικού προϊόντος.Όπως οι γαλακτωματοποιητές, καθώς και δραστικά συστατικά φυσικής προέλευσης και υψηλής ποιότητας, τα οποία καθορίζουν την αποτελεσματικότητά του. Για να πάρουν τα προϊόντα την τελική τους μορφή (π.χ. κρέμα, γαλάκτωμα, ζελέ, σαμπουάν).

Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση τους

Είναι δοκιμασμένα τα βιολογικά καλλυντικά, που χρησιμοποιούνται στο ανθρώπινο δέρμα εδώ και χιλιάδες χρόνια, είναι πιο συμβατά με την επιδερμίδα από ό,τι άλλα συστατικά. Υποστηρίζουν τις φυσικές λειτουργίες του δέρματος και προσφέρουν πιο ήπια και ολοκληρωμένη φροντίδα, χωρίς όμως να είναι λιγότερο δραστικά. Είναι ακίνδυνα και τα φυτικά συστατικά είναι αβλαβή.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *