Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου

Υπ’Ατμόν οι κιρσοί των κάτω άκρων

κιρσοί των κάτω άκρων

Η ΜΟΝΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΡΣΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΤΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΑΦΗΝΟΥΣ ΦΛΕΒΑΣ, ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΤΡΟΠΩΝ.

Οι αρτηρίες είναι αυτές που φέρνουν οξυγονωμένο αίμα από την καρδιά προς το υπόλοιπο σώμα. Η επιστροφή όμως του αίματος από τα κάτω άκρα πίσω στην καρδιά γίνεται μέσω των φλεβών. Υπάρχου τρεις ομάδες φλεβών στα κάτω άκρα, οι επιπολής φλέβες που είναι πιο κοντά στο δέρμα, οι εν τω βάθει φλέβες πού βρίσκονται μέσα στις μυϊκές ομάδες και οι διατιτρώσες φλέβες που συνδέουν τις επιπολής με τις εν τω βάθει φλέβες.


Πώς δημιουργούνται οι κιρσοί και ποια τα αίτια

Οι ορατές, επιφανειακές, οι επιπολής φλέβες, είναι: η μείζων, η ελάσσων, η σαφηνής και οι κλάδοι τούς. Για να διασφαλιστεί η φυσιολογική επιστροφή τον αίματος προς την καρδιά (και η υπερνίκηση της βαρύτητας) οι φλέβες φέρουν βαλβίδες ώστε το αίμα να μην παλινδρομεί.Έτσι δημιουργούνται οι κιρσοί των κάτω άκρων

www.kanellopoulosmd.gr

Η ανεπάρκεια των βαλβίδων οδηγεί σε παλινδρόμηση τον αίματος, διάταση, επιμήκυνση των φλεβών και στη δημιουργία κιρσών, εξηγεί ο κ. Ελευθέριος Κανελλόπουλος, M.D. αγγειοχειρουργός στο Ιατρικό Κέντρο.Αθηνών (www. kanelopoulosmd.gr). Η κληρονομική προδιάθεση,επαγγελματικά αίτια όπως η ορθοστασία και η καθιστική ζωή, η έλλειψη δραστηριότητας, η παχυσαρκία, η εγκυμοσύνη, η ηλικία και το περιβάλλον μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπάρκεια των βαλβίδων και στη δημιουργία κιρσών. Οι κιρσοί που δεν Θα Θεραπευτούν μπορεί να οδηγήσουν σε διάφορες επιπλοκές.

 

  • Αντιμετώπιση και θεραπεία
  • Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η ανάγκη για λιγότερο επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές έχουν οδηγήσει πλέον στην αναθεώρηση της αντιμετώπισης των κιρσών. Η κλασική σαφηνεκτομή, η πρώτη αντιμετώπιση με την εκρίζωση, αντικαθίσταται πλέον από ελάχιστα επεμβατική χειρουργική με τη χρήση μεθόδων θερμικής κατάλυσης, όπως το RF (ραδιοσυχνότητες) και το Laser (οπτική ίνα). Η μέθοδος θερμικής κατάλυσης Venosteam αποτελεί μια καινοτόμο αντιμετώπιση με την έγχυση μικροπαλμών ατμού στο ενδοθήλιο των φλεβών.
    Είναι η μόνη φυσική λύση για το σύνολο των κιρσών, γιατί μπορεί να εφαρμοστεί στις σαφηνείς, στους κλάδους αλλά και στις υποτροπές. Έχει άριστο τρόπο μεταφοράς της ενέργειας στους ιστούς και ομοιογενή διάχυση της Θερμοκρασίας στο φλεβικό τοίχωμα. Δεν υπάρχει αναγκαιότητα χρήσης οδηγού σύρματος ή θηκαριού διότι διαθέτει ιδιαίτερα εύκαμπτο καθετήρα για κάθε είδους ελίκωση, όπως λεπτό καθετήρα σαφηνούς (16G φλεβοκαθετήρας), μικροσκοπικό καθετήρα κλάδων (16G φλεβοκαθετήρας), ώστε να επιτυγχάνεται συνολική αντιμετώπιση των κιρσών. Προκαλεί θερμική ίνωση των τοιχωμάτων της φλέβας μέσω της έγχυσης μικροπαλμών ατμού.

VenoSteam

Πλεονεκτήματα της θερμικής κατάλυσης VenoSteam

Με τη Θερμική κατάλυση VenoSteam επιτυγχάνουμε μία απλή, γρήγορη και ανώδυνη επέμβαση, με την ομοιογενή διάχυση ατμού στις φλέβες. Η μέθοδος είναι αποτελεσματική, ασφαλής, φιλική προς τον χρήστη και τον ασθενή. Γρήγορη, μέσω μια διαδικασίας τεσσάρων βημάτων, με χρήση μόνο φυσικού μέσου (ατμός). Αποτελεί απλή και εύκολη διαδικασία για την ενιαία αντιμετώπιση των κιρσών. Με τη χρήση μόνο φυσικού μέσου (νερό), είναι ιδανική και μοναδική λύση για τους κλάδους κατ τις υποτροπές. Δεν χρειάζεται η παραμονή τον ασθενούς στο νοσοκομείο, χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία (ή μέθη}, χωρίς τομές,με ελάχιστα επίπεδα πόνου (χαμηλότερα σε σύγκριση με άλλες μεθόδους κατάλυσης), υπάρχει ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα, μια που ο ασθενής μπορεί να ανέλθει στην εργασία του ακόμα και την επόμενη ημέρα της επέμβασης.


Σχετικά άρθρα:

Κιρσοί και ευρυαγγείες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *