Πέμπτη, 2 Ιουλίου

3 Νηστίσιμα φαγητά εύκολα και νόστιμα!

3 Νηστίσιμα φαγητά εύκολα και νόστιμα!

Η μέρα για την μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής πλησιάζει αν έχεις αποφασίσει να νηστέψεις και ψάχνεις συνταγές εύκολες  και νόστιμες βρίσκεσαι στο σωστό μέρος.

Το beauty secrets θα σου δείξει βήμα βήμα 3 Νηστίσιμα φαγητά που είναι σίγουρο πως θα λατρέψεις.




1. Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες

ΡεβυθοκεφτέδεςΥλικά για 8 με 10 μερίδες

  • 500 γρ. ρεβύθια αποφλοιωμένα
  • 1/2 κιλό ψίχα ψωμιού
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • Ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνι σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1/4 φλιτζανιού κύμινο κοπανισμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λάδι για τηγάνισμα

Πως τους φτιάχνεις

Μουσκεύετε τα ρεβίθια όλη νύχτα και τα βράζεις την επομένη σε φρέσκο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα πολτοποιείς στο μπλέντερ. Καθαρίζεις και πολτοποιείς την ντομάτα. Μουσκεύεις το ψωμί, το πολύ καλά. Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνεις μέχρι να έχεις μια σφιχτή ζύμη. Την πλάθεις σε στρογγυλούς κεφτέδες και τους τηγανίζεις σε μπόλικο λάδι μέχρι να χρυσίσουν.

2. Νηστίσιμα γεμιστά καλαμάρια

Γεμιστά καλαμάρια

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 μεγάλα καλαμάρια, 200 γρ. περίπου το ένα ή 12 μικρά
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 με 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 λεμόνι
  • 4 κουταλιές ρύζι, τύπου καρολίνα
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι

Πως τα φτιάχνεις

Καθαρίζεις τα καλαμαράκια:Βγάζεις τα κεφάλια και τη σκληρή μεμβράνη από το σώμα τους. Αφαιρείς το κόκαλο, τα μάτια και τα πλοκάμια. Ψιλοκόβεις τα πλοκάμια. Τα πλένεις πολύ καλά και τα βάζεις σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν. Βάζετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι, να ζεσταθεί. Σωτάρεις τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και τα βράζεις μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνουν με το λάδι. Σβήνεις με
το κρασί.

Προσθέτεις το ρύζι, τον μαϊντανό, τις πιπεριές, την πιπερίτσα, τον πελτέ, αλατοπιπερώνεις, ανακατεύεις και αφήνεις να βράσουν όλα μαζί, 5 με 10 λεπτά ακόμα. Περιχύνεις με το λεμόνι. Αδειάζεις το μείγμα σε ένα σουρωτήρι και κρατάς το ζουμί. Γεμίζεις με το μείγμα τα καλαμάρια και κλείνεις το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες. Τα τοποθετείς σε ταψάκι λαδωμένο. Τα περιχύνεις με το ζουμί και τα ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.

3. Νηστίσιμοι ταραμοκεφτέδες

Υλικά για 6 μερίδες

  • 150 γρ. ταραμά
  • 250 γρ. ψίχα μπαγιάτικου μαύρου ψωμιού
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Μαύρο πιπέρι
  • 4 κλαδάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4 κλαδάκια άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Πως τους φτιάχνεις

Μουσκεύεις το ψωμί σε νερό ή γάλα και το στύβεις καλά. Μαραίνεις σε λίγο λάδι το κρεμμύδι. Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνεις. Παίρνεις μικρή ποσότητα κάθε φορά και πλάθεις τους ταραμοκεφτέδες. Τους αφήνεις για λίγο στο ψυγείο και τους τηγανίζεις σε μπόλικο λάδι. Τους αφήνεις να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρετε ζεστούς.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *