Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου

Βίδες με αγκινάρες για τις ημέρες νηστείας!

Βίδες με αγκινάρες

Οι βίδες είναι ένα είδος ζυμαρικών που κατάγεται από τη Νότια Ιταλία και είναι κατάλληλες για πολλές συνταγές, λόγω του σχήματός τους, το οποίο «συγκρατεί» τις σάλτσες, αναδεικνύοντας τη γεύση τους.Σήμερα η συνταγή μου είναι βίδες με αγκινάρες για τις ημέρες νηστείας και όχι μόνο! Για να δημιουργήσεις μια παραλλαγή της σάλτσας που σου προτείνω, μπορείς να αντικαταστήσεις τις καρδιές από αγκινάρα με 400 γρ. μανιτάρια.


Βίδες με αγκινάρες για τις ημέρες νηστείας!

Για τις Βίδες με αγκινάρες θα χρειαστείς:

  • 280 γρ. ζυμαρικά βίδες
  • 30 ντοματίνια τσέρι
  • 4 κουταλάκια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 12 καρδιές από αγκινάρα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 ποτηράκι  κονιάκ
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βίδες με αγκινάρες για τις ημέρες νηστείας!

Κόβουμε τις καρδιές από την αγκινάρα σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια κόβουμε στα τέσσερα τα
ντοματίνια και τρίβουμε το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι και, όταν ξανθίσει,
προσθέτουμε τα ντοματίνια με τις αγκινάρες και το κονιάκ.

Αφήνουμε το να εξατμιστεί. Κατόπιν, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά, προσθέτοντας μισή κουτάλα νερό, εάν χρειάζεται.

Βίδες με αγκινάρες για τις ημέρες νηστείας!

Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά και αφού τα σουρώσουμε, προσθέτουμε τη σάλτσα. Τέλος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!!!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *