Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου

3 Συνταγές για Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια

3 Συνταγές για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αν προτιμάτε ελαφριά, και αφράτα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τις παρακάτω συνταγές θα φτιάξετε τα πιο τέλεια και μαλακά μπισκότα. Αποθηκεύστε τα μπισκότα σε ένα τάπερ για επιπλέον υγρασία για να διατηρηθούν μαλακά.


Μπισκότα σοκολάτας με καρύδια

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 125 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 2 κ.σ, γάλα
  • 60 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
  • 60 γρ. ψιλοκομμένες σταφίδες
  • 100 γρ, τριμμένη σοκολάτα υγείας (κουβερτούρα)
  • 100 γρ, ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ, ολόκληρα καρύδια
  • 60 γρ. καρύδια κομμένα στη μέση

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζετε το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, το αυγό, το βούτυρο, και το γάλα, ανακατεύετε και δουλεύετε πολύ καλά το μείγμα με σύρμα, ενώ ταυτόχρονα ρίχνετε μέσα ολόκληρα τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες και τη σοκολάτα.

Συνεχίζετε να δουλεύετε τη ζύμη με τα χέρια και την πλάθετε σε σχήμα μπάλας. Την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε για 2 ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Ανοίγετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβετε με τη φόρμα κουπ πατ τα κουλουράκια. Τα βάζετε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε για περίπου 8 με 10 λεπτά στους 180C. Στη συνέχεια διαλύετε τη ζάχαρη άχνη σε 2 κ.σ, νερό. Βάζετε λίγο από το γλάσο σε κάθε κουλουράκι στο κέντρο και τοποθετείτε από πάνω ένα καρύδι κομμένο στη μέση.

Γεμιστά μπισκότα με φουντούκια

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 350 γρ.
  • 125 γρ.
  • 125 γρ,
  • 1 αυγό
  • ζάχαρη άχνη
  • τριμμένα φουντούκια
  • κρύο βούτυρο
  • 1 κρόκο αβγού
  • 4 κ.σ. ζελέ μούρων

Εκτέλεση

Αναμειγνύετε το αλεύρι με 200γρ. ζάχαρη άχνη και με τα φουντούκια και φτιάχνετε μια λακκούβα
στο κέντρο. Ρίχνετε μέσα το αυγό και τον κρόκοι καθώς και το βούτυρο σε κομματάκια. Ζυμώνετε γρήγορα όλα τα υλικά με τα χέρια και φτιάχνετε μια λεία ζύμη σε σχήμα μπάλας, την οποία τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και τη βάζετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 2 ώρες.

Ανοίγετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, κόβετε τα κουλουράκια με τη φόρμα κουπ πατ και τα βάζετε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150C για περίπου 10 λεπτά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ταυτόχρονα ανακατεύετε σε ένα μπολ το ζελέ μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Όσο είναι ακόμα χλιαρά, παίρνετε τα μισά κουλουράκια, τους βάζετε από μια κουταλιά ζελέ και από πάνω τοποθετείτε τα υπόλοιπα σαν να φτιάχνετε μικρά σάντουιτς.

Χριστουγεννιάτικα ολλανδικά μπισκοτάκια

  • 175 γρ, αλεύρι
  • 75 γρ, κορν φλάουρ
  • 75 γρ, ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό
  • 125 γρ, βούτυρο
  • 400 γρ πάστα πικραμύγδαλου
  • 150 γρ, ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ, φρουί γλασέ πορτοκάλι
  • 125 γρ. κουβερτούρα υγείας

Εκτέλεση

Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι, προσθέτετε το αυγό με το βούτυρο και φτιάχνετε μια λεία ζύμη. Την τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και τη βάζετε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Εν τω μεταξύ, ανακατεύετε το πικραμύγδαλο με 100γρ. ζάχαρη άχνη και ρίχνετε την υπόλοιπη άχνη στην επιφάνεια εργασίας.

Ανοίγετε τη ζύμη του πικραμύγδαλου σε λεπτή πάστα και την κόβετε με τη φόρμα κουπ πατι. Συνεχίζετε ανοίγοντας το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 3 χιλ. και κόβετε με τον ίδιο τρόπο.

Βάζετε τα κουλουράκια σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για περίπου 10 λεπτά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Μετά ζεσταίνετε τα φρουί γλασέ σε ένα μικρό σκεύος ή σε φούρνο μικροκυμάτων και με το μείγμα αλείφετε τα κουλουράκια.

Πάνω από κάθε κουλουράκι κολλάτε το αντίστοιχο σχέδιο με την πάστα του πικραμύγδαλου, τα περιχύνετε μέχρι τη μέση με την κουβερτούρα, την οποία έχετε λιώσει προηγουμένως σε μπεν μαρί, και τα αφήνετε να «σταθούν».

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *