Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου

Αρωματικά μπισκότα με επικάλυψη ζάχαρης!

Αρωματικά μπισκότα με επικάλυψη ζάχαρης!

Αρωματικά μπισκότα με επικάλυψη ζάχαρης!

Αρωματισμένα με αμύγδαλο, βανίλια, κανέλα ή λεμόνι, αυτά τα μπισκότα με επικάλυψη ζάχαρης κερδίζουν πάντα τις εντυπώσεις στο τραπέζι σας.

 

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά + 25 ψύξη



Συνολικός χρόνος Ψησίματος 15 λεπτά ανά ταψί

45 κομμάτια

Υλικά για τα μπισκότα με επικάλυψη ζάχαρης

  • 200γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 115γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1/4 κ.γ. αμύγδαλο σε σκόνη
  • 60γρ. μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

1 Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το μπείκιν πάουντερ. Σε ένα μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει απαλό. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη στο βούτυρο, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να γίνει χλομή και κρεμώδης. Ρίξτε σιγά σιγά το αβγό, λίγο λίγο, χτυπώντας καλά έπειτα από κάθε φορά που προσθέτετε. Ανακατέψτε σιγά σιγά τη σκόνη αμυγδάλου.

2 Προσθέστε το αλεύρι στο μείγμα του βουτύρου και ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

3 Από τη στιγμή που το μείγμα «κρατάει» δώστε του σχήμα μακρύ ρολού διαμέτρου περίπου 5 εκ. Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη, γυρίζοντας τις άκρες της ώστε να κλείσουν καλά. Ξετυλίξτε και κυλήστε τη ζύμη πάνω στη μαύρη ζάχαρη μέχρι η επιφάνειά της να καλυφθεί αλλά να μείνουν
ανέπαφες οι δύο άκρες. Βάλτε τη για λίγο στο ψυγείο.

4 Προθερμάνετε το φούρνο στους 1800C. Βουτυρώστε με πινέλο δύο ταψάκια. Κόψτε επαρκή ποσότητα από το παγωμένο ρολό σε στρογγυλά κομμάτια πάχους 5 mm, ώστε να γεμίσετε τα ταψάκια. Τοποθετήστε τα πάνω στα βουτυρωμένα ταψάκια αφήνοντας ανάμεσά τους 4 εκ. απόσταση. Ψήστε για περίπου 12-15 λεπτά και μετά μεταφέρετέ τα σε μια μεταλλική σχάρα να
παγώσουν. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα, βουτυώνοντας τα ταψάκια όπως περιγράψαμε παραπάνω.

Εναλλακτικά, αντί της σκόνης αμυγδάλου, προσθέστε σκόνη βανίλιας κανέλα ή λεπτοκομ-
μένη φλούδα λεμονιού. Θα μπορούσατε επίσης να κυλήμμένη φλούδα λεμονιού.  Αυτή η ζύμη διατηρείται για περισσότερες από 4 εβδομάδες στο ψυγείο. Τοποθετήστε τη εκεί σε σχήμα μακρύ ρολού. Όταν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε, κόψτε απλώς την παγωμένη ζύμη σε ροδέλες με τη βοήθεια ενός οδοντωτού μαχαιριού για ψωμί. Τα μπισκότα μπορούν να ψηθούν μόλις τα βγάλετε από το ψυγείο αλλά θα χρειαστούν μερικά λεπτά περισσότερο στο φούρνο.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *