Παρασκευή, 1 Μαρτίου

5 λάθη με το πλύσιμο που μπορούν να καταστρέψουν τα ρούχα

5 λάθη με το πλύσιμο που μπορούν να καταστρέψουν τα ρούχα

Νομίζεις πως τίποτα δεν είναι πιο εύκολο από το να πλένεις με το πλυντήριο ρούχων. Ωστόσο, ακόμη και αυτή η εύκολη δουλειά έχει μερικές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις.Αν δεν θέλεις να σου καταστρέψει τα ρούχα.
Το Beauty Secrets έχει κάνει μια λίστα με λάθη με το πλύσιμο, που μπορούν να σου καταστρέψουν τα ρούχα

1.Πολύ υψηλή θερμοκρασία νερού

Πολύ υψηλή θερμοκρασία νερού

Αν θέλεις τα ρούχα σου να διατηρήσουν τη φόρμα,και το χρώμα τους πολύ περισσότερο,πρέπει να τα πλύνεις σε χαμηλή θερμοκρασία. Το χλιαρό νερό μπορεί εύκολα να αφαιρέσει τη βρομιά εάν χρησιμοποιήσεις ένα καλό απορρυπαντικό. Μόνο τα σεντόνια και οι πετσέτες πρέπει να πλένονται στους 60-90 ° βαθμούς περισσότερο για απολύμανση.

2. Φορτωμένο πλυντήριο με πολλά λερωμένα ρούχα

Φορτωμένο πλυντήριο με πολλά λερωμένα ρούχα

Τα πολύ λερωμένα ρούχα πρέπει να πλένονται προσεκτικά στο χέρι.Αν θέλεις να τα βάλεις στο πλυντήριο,πρέπει πρώτα να βάζεις στο λεκέ κάποιο ιδικό προϊόν για λεκέδες. Διαφορετικά, ο λεκές θα μείνει επάνω στο ρούχο.

Αντί για ένα προϊόν για λεκέδες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά μέσα. Ο χυμός λεμονιού είναι ένας καλός καθαριστικός παράγοντας για λεκέδες από ιδρώτα. Ένα μείγμα ξιδιού και υγρού απορρυπαντικού μπορεί να αφαιρέσει λεκέδες από χόρτο. Οι λεκέδες από κρασί θα εξαφανιστούν με ένα μείγμα νερού και μαγειρικής σόδας σε αναλογία 3 προς 1.

3.Πάρα πολύ απορρυπαντικό ή μαλακτικό

Πάρα πολύ απορρυπαντικό ή μαλακτικό

Η χρήση μεγάλης ποσότητας απορρυπαντικού μπορεί να φράξει την θήκη του πλυντηρίου με αποτέλεσμα το πλυντήριο να μυρίζει άσχημα. Επίσης η μεγάλη ποσότητα μαλακτικού δυσκολεύει το πλυντήριο και δεν ξεβγάζει σωστά τα ρούχα.

5 λάθη με το πλύσιμο που μπορούν να καταστρέψουν τα ρούχα

4.Εσώρουχα μέσα στο πλυντήριο ρούχων

λάθη με το πλύσιμο eσώρουχα μέσα στο πλυντήριο ρούχων

Μην πλένεις τα εσώρουχα στο πλυντήριο,γιατί γρήγορα θα χάσουν τη φόρμα τους,είναι προτιμότερο να τα πλένεις στο χέρι. Το ίδιο ισχύει για τα μαγιό.

5.Χρήση λευκαντικού σε ελαστικά, λύκρα ή σπαντέξ υφάσματα

Χρήση λευκαντικού σε ελαστικά, λύκρα ή σπαντέξ υφάσματα

Το λευκαντικό αποδυναμώνει τις ίνες στα παραπάνω υφάσματα, τα οποία θα χάσουν γρήγορα την ελαστικότητά τους εάν πλυθούν με λευκαντικό. Ακολούθησε μερικές ακόμη συμβουλές για το πώς μπορείς να πλένεις αυτά τα υφάσματα:

  • Πλύνε τα μόνο σε κρύο νερό.
  • Μην χρησιμοποιείς μαλακτικό.
  • Μην τα στεγνώνεις σε στεγνωτήριο.
  • Μην τα σιδερώνεις.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΑΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *