Πέμπτη, 18 Απριλίου

Ανακουφιση για ταλαιπωρημενα χερια

anakoyfisi-gia-talaiporimena  -xeria-penbeautysecrets.blogspot.gr                                                                

Δεν χρειάζεται να έχουν τα χέρια μας την αέρινη απαλότητα, της νεράιδας του παραμυθιού (εκείνη δεν κάνει δουλειές στο σπίτι), όταν όμως τα χέρια είναι περιποιημένα, είναι και όμορφα.

Εργαλεία για την περιποίηση των νυχιών

πούδρα και ταμπόν καθαρισμού

άσπρο μολύβι νυχιών

διορθωτικό μολύβι

τανάλια για τα πετσάκια

βεργούλα από ροδόξυλο

λίμα

Τα χέρια μας βρίσκονται συνέχεια σε κίνηση και είναι εκτεθειμένα σε όλες τις εξωτερικές επιδράσεις. Η επαφή με πολυάριθμα προϊόντα καθαρισμού και βλαβερές γραφι­κές ύλες τα επηρεάζουν αρνητικά, όπως και οι καιρικές συνθήκες. Τα χέρια δεν έχουν λίπος, παρά μόνο ένα λεπτό συνδετικό ιστό. Οι παλάμες των χεριών δεν έχουν αδένες. η πίσω πλευρά. μόνο ελάχιστους. Το γεγονός αυτό εξηγεί, γιατί τα χέρια μαρτυρούν πολύ περισσότε­ρα για την ηλικία μιας γυναίκας απ’ ότι το πρόσωπο. Τα περιποιημένα χέρια εμπνέουν εμπιστοσύνη.


Η περιποίηση των χεριών δεν αποτελεί όμως μόνο αισθητική επι­ταγή, αλλά συμβάλλει στη διατή­ρηση της υγείας του δέρματος -είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τα εκζέματα. Για επι­πλέον προστασία χρησιμοποιείτε πάντα λαστιχένια γάντια στις δου­λειές του σπιτιού (προσέχετε τα γάντια να είναι στεγνά από μέσα, γιατί.διαφορετικά η υγρασία μαλα­κώνει το δέρμα). Το ίδιο σημαντική με την περιποί­ηση των χεριών είναι και η περιποί­ηση των νυχιών, που προστατεύ­ουν τις άκρες των δαχτύλων. Το συστηματικό μανικιούρ κάνει τα νύχια το ωραιότερο στολίδι των χε­ριών – και τότε ένα μοντέρνο βερνίκι νυχιών έρχεται να συμπληρώ­σει το σύνολο.

1
1-Τα νύχια σπάνε εύκολα, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε μια ειδική, όχι πολύ σκληρή λίμα. Λιμάρετε προς μια κατεύθυνση. πρώτα με τη χοντρή, ύστερα με τη λεπτή πλευρά
2-Τέλος οι ρυτίδες των νυχιών! Η λεπτή ειδική αυτή λίμα λειαίνει την επιφάνεια των νυχιών έτσι το βερνίκι φαίνεται ωραιότερο
33
3-Άγρια χέρια; Απαραίτητη η καθημερινή επάλειψη με κρέμα. Μια φορά την εβδομάδα, χρησιμοποιήστε μια απαλή κρέμα πιλινγκ.
44
4-Με το ειδικό εργαλείο για τα πετσάκια εξοικονομείτε χρόνο. Με ελαφριά πίεση βγάζετε το ειδικό υγρό, ενώ συγχρόνως σπρώχνετε τα πετσάκια.
55
5-Αυτό που φαίνεται αστείο είναι μια εντατική περιποίηση. Αλείψτε τη μάσκα χεριού μ’ ένα πινέλο, φορέστε ένα βαμβακερό γάντι και αφήστε την 20 λεπτά
66   
6-Πούδρα και ταμπόν γυαλίσματος για να έχετε αστραφτερά νύχια  ιδίως αν σας αρέσει η φυσική ομορφιά.
77
Τρεις πινελιές αρκούν για το βάψιμο των νυχιών (μέση, αριστ., δεξιά). Συμβουλή! Για περισσότερη διάρκεια περάστε άχρωμο βερνίκι από πάνω.

Τα μυστικά της γιαγιάς για την περιποίηση των νυχιών ‘Όταν τα χέρια έχουν χρωματιστεί από τις δουλειές της κουζίνας: τρίψτε τα σε βάθος με φλούδες μήλου. Μαλακά. εύθραυστα νύχια: Αλείψ­τε τα πολλές φορές με χυμό λεμονιού. Αυτό σκληραίνει τα νύχια.
Για τις ρυτίδες των χεριών: Βουτήξτε τα χέρια σας σε αραβοσιτέλαιο. μετά αλείψτε τα με πα­χύ στρώμα κρέμας, φορέστε υφασμάτινα γάν­τια και αφήστε την κρέμα όλο το βράδυ να ενερ­γήσει.
Βρώμικα χέρια: Τρίψτε ζάχαρη και λάδι στα χέ­ρια!’
Ένα ενοχλητικό πρόβλημα…για το οποίο αποφεύγουμε να μιλήσου• με: ο ιδρώτας των χεριών. Συχνά η αιτία είναι ο εκνευρισμός. Αποτελεσματικό μέ­σο: Ζεστά λουτρά χεριών με μερικές κου­ταλιές τσαγιού ξίδι. Καταπολεμήστε τον εκνευρισμό με αυτοσυγκέντρωση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *