Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου

Ασπιρίνη το νούμερο 1 όπλο κατά του καρκίνου!

Ασπιρίνη το νούμερο 1 όπλο κατά του καρκίνου!

Ασπιρίνη το νούμερο 1 όπλο κατά του καρκίνου!

Σαν ισχυρότατο όπλο κατά του καρκίνου, παρουσιάζουν την ασπιρίνη, τρεις νέες επιστημονικές έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Έτσι λοιπόν η καθημερινή λήψη ασπιρίνης για διάστημα μόνο τριών ετών, μπορεί να μειώσει σημαντικά, κατά 25% τον κίνδυνο του καρκίνου. Και όχι μόνο αυτό, οι ίδιες έρευνες δείχνουν ότι αρκεί μια χαμηλή δόση ασπιρίνης κάθε μέρα, για να προλάβει την εμφάνιση καρκίνου ή ακόμα να εμποδίσει την εξάπλωσή του.
Η τελευταία μελέτη έγινε από επιστήμονες του τμήματος κλινικής νευρολογίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και δημοσιεύτηκε στα ιατρικά περιοδικά « The Lancet» και « The Lancet Oncology».
Οι προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι η μακροπρόθεσμη χρήση ασπιρίνης, για περίπου δέκα
χρόνια, μειώνει τον κίνδυνο διαφόρων μορφών καρκίνου, ιδίως του εντέρου, αλλά είχαν εκφραστεί
ανησυχίες για τις πιθανές παρενέργειες, από την τόσο μακρόχρονη κατανάλωση ασπιρίνης (π.χ. αιμορραγία στομάχου ή του εγκεφάλου).

Ασπιρίνη το νούμερο 1 όπλο κατά του καρκίνου!

Όμως, οι νέες έρευνες δείχνουν ότι η ευεργετική δράση της ασπιρίνης, ισχύει τόσο για μικρές δόσεις (75 έως 300mg και για πολύ μικρότερο διάστημα, μόλις τριών ετών. Συγκεκριμένα, η καθημερινή λήψη ασπιρίνης για τρία χρόνια, φάνηκε να μειώνει κατά μέσο όρο, τον κίνδυνο καρκίνου στους άνδρες και κατά 25% στις γυναίκες.

Οι επιστήμονες συμπέραναν επίσης, ότι ενώ με την ασπιρίνη ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο μειώθηκε κατά  57%,αν η λήψη ξεπεράσει τα 3 χρόνια και αγγίξει τα 5,τότε η μείωση του κινδύνου θανάτου είναι αρκετά μεγαλύτερη και αγγίξει το 37%. Όσο αυξάνεται ο χρόνος λήψης, τόσο μειώνεται ο κίνδυνος.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από 5 δοκιμές σε περισσότερους από 77.000 ανθρώπους που κινδύνευαν από εμφράγματα ή εγκεφαλικά. Τελικά οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η ασπιρίνη καταπολεμά και τον καρκίνο. Η έρευνα έδειξε ότι πιο μεγάλη είναι η προληπτική δράση της στον καρκίνο του οισοφάγου (μείωση 75%) και του εντέρου (μείωση έως 50%).

Ασπιρίνη το νούμερο 1 όπλο κατά του καρκίνου!

H δεύτερη μελέτη έδειξε ότι η ασπιρίνη όχι μόνο δρα προληπτικά, αλλά επίσης κατασταλτικό, αφού φαίνεται να παρεμποδίζει την εξάπλωση του καρκίνου, δηλαδή τις μεταστάσεις σε άλλα όργανα, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες επιβίωσης του ασθενούς. Η ασπιρίνη, σε ένα μέσο διάστημα ετών, φάνηκε να μειώνει έως 48% το ποσοστό των καρκίνων που κάνουν μεταστάσεις, αντί να παραμένουν τοπικοί.

Για τους ασθενείς που αρχικά είχαν διαγνωστεί με τοπικό καρκίνο, ο κίνδυνος κατοπινής μετάστασης μειώθηκε κατά 55% χάρη στην ασπιρίνη. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η δυνατότητα της ασπιρίνης να παρεμποδίζει την μετάσταση είναι μοναδική και πολύ χρήσιμη στη θεραπευτική αγωγή. Εως τώρα κανένα φάρμακο δεν έχει δείξει ότι μειώνει τόσο τις μεταστάσεις, γεγονός που ανοίγει ένα τελείως νέο θεραπευτικό πεδίο», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής καθηγητής Πήτερ ΡόΘγουελ. “Πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους γιατρούς η αντικαρκινική δράση της ασπιρίνης και όχι μόνο η ωφέλειά της για τα εμφράγματα ή τα εγκεφαλικά. είπε.

Ασπιρίνη το νούμερο 1 όπλο κατά του καρκίνου!

Η νέα έρευνα δείχνει ότι το όφελος εναντίον του καρκίνου είναι εξίσου μεγάλο, αν όχι μεγαλύτερο, σε σχέση με το όφελος από την πρόληψη των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών πρόσθεσε ο Βρετανός επιστήμων και συνέστησε στις αρμόδιες Αρχές να εισηγηθούν επισήμως πλέον την αξιοποίηση της ασπιρίνης στην μάχη κατά του καρκίνου. H ασπιρίνη χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως
αναλγητικό, καθώς έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *