Τρίτη, 31 Ιανουαρίου

Σχήματα ματιών και μακιγιάζ βήμα-βήμα!

Σχήματα ματιών και μακιγιάζ βήμα-βήμα!

Σχήματα ματιών και μακιγιάζ βήμα-βήμα!

Τα σχήματα των ματιών δεν είναι ίδια σε κάθε πρόσωπο με το κατάλληλο μακιγιάζ όμως μπορούν όλα τα μάτια να δείχνουν υπέροχα. Ας ανακαλύψουμε με ποιες τεχνικές και με ποια προϊόντα μπορείτε να δημιουργείτε υπέροχα eye make up Iooks.Εκφράζουν τα συναισθήματα ενώ προδίδουν τις σκέψεις μας! Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και το πιο δυνατό σημείο στο πρόσωπο μιας γυναίκας!

Προσέξτε τα μάτια σας…

Η επιδερμίδα των ματιών είναι πολύ πιο λεπτή σε σχέση με τα υπόλοιπα σημεία του προσώπου γι’ αυτό και είναι η πρώτη στην οποία εμφανίζονται σημάδια γήρανσης. Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύετε λοιπόν τα μάτια σας;Να χρησιμοποιείτε εξειδικευμένα προϊόντα φροντίδας, να κάνετε καλό καθαρισμό χωρίς να ασκείτε πιέσεις και χωρίς να ταλαιπωρείτε τις βλεφαρίδες, να έχετε καλό φωτισμό όταν διαβάζετε, να μην είστε πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη, να φοράτε γυαλιά ηλίου, να κοιμάστε καλά και να τρέφεστε υγιεινά.

ΣΧΗΜΑΤΑ ΜΑΤΙΩΝ

Το σχήμα των ματιών, ο τρόπος με τον οποίο είναι τοποθετημένα καθώς και το μέγεθος των βλεφάρων παίζουν σημαντικό ρόλο για να βάφετε σωστά τα μάτια σας.

Μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους:

Μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους:

Ονομάζονται και αραιόφθαλμα και είναι τα μάτια που η μεταξύ τους απόσταση ξεπερνάει το μήκος του ενός ματιού. Σε αυτά τα μάτια θέλετε να δημιουργείτε μακιγιάζ που δίνει την ψευδαίσθηση ότι καλύπτεται αυτή η απόσταση.

Όταν βάζετε eyeliner ή μολύβι, να μην προεκτείνετε τη γραμμή πιο πέρα από τα όρια της εξωτερικής γωνίας του ματιού, ενώ το ιδανικό είναι να βάζετε μολύβι στο εσωτερικό των ματιών και ειδικά στην εσωτερική τους γωνία. Όσον αφορά τις σκιές, να αποφεύγετε τα πολύ σκούρα και μουντά χρώματα και να προτιμάτε τα πιο ουδέτερα και ματ.

Μάτια με μικρή απόσταση μεταξύ τους:

Μάτια με μικρή απόσταση μεταξύ τους:Η απόσταση ανάμεσα στα μάτια είναι μικρότερη από το μήκος του ενός ματιού. Στόχος σας σε αυτή την κατηγορία είναι να «ανοίξετε» το κενό μεταξύ τους. Με το eyeliner ή το μολύβι προσπαθήστε να σχηματίζετε μια λεπτή γραμμή η οποία όμως, όσο φτάνετε στην εξωτερική γωνία του ματιού, φαρδαίνει.

Όσον αφορά τις σκιές, στην εσωτερική γωνία να εφαρμόζετε μια ανοιχτόχρωμη σκιά, που θα δίνει την αίσθηση της απόστασης ανάμεσα στα μάτια και μια πιο σκούρα από τη μέση και προς την εξωτερική γωνία του ματιού για μεγαλύτερη ισορροπία. Να τονίζετε το βλέμμα μεγαλώνοντας τις βλεφαρίδες από τη μέση και την εξωτερική γωνία του ματιού, ενώ εκτός από το κλασικό μαύρο χρώμα της μάσκαρας, μπορείτε να πειραματίζεστε και με το ζεστό καφέ.

Στρογγυλά μάτια:

Στρογγυλά μάτια:

Εδώ στόχος σας είναι να απαλύνετε το στρογγυλό τους σχήμα και να τα κάνετε πιο αμυγδαλωτά, επιμηκύνοντας το μακιγιάζ. Με ένα eyeliner ή μολύβι ματιών δημιουργείτε στην εξωτερική γωνία το cat-eye Iook, ενώ οι σκιές ματιών προσπαθείτε να καταλήγουν σε ανοδικό πλάγιο V στην εξωτερική γωνία. Τα φρύδια σας επίσης πρέπει να έχουν τοξωτό και όχι καμπυλωτό σχήμα, ενώ δώστε έμφαση στις βλεφαρίδες της εξωτερικής γωνίας.

Βαθουλωμένα μάτια:

 

Βαθουλωμένα μάτια:

Σε αυτή την κατηγορία το δέρμα στη γύρω περιοχή είναι πιο εξογκωμένο από το κανονικό. Για να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται λιγότερο εξογκωμένα, να χρησιμοποιείτε σκουρόχρωμες και ματ σκιές ιδιαίτερα στο σημείο όπου εξογκώνονται τα μάτια, ενώ στο κινητό βλέφαρο να βάζετε ανοιχτόχρωμες ματ ή περλέ.

Μάτια με κλίση προς τα κάτω:

Μάτια με κλίση προς τα κάτω:

Να βάζετε μολύβι ματιών μόνο στις ρίζες των πάνω βλεφαρίδων και όχι στις κάτω, γιατί κάνει τα μάτια να φαίνονται μικρότερα. Επίσης η γραμμή πρέπει να είναι αρκετά φαρδιά και ανοδική στην εξωτερική γωνία. Όσον αφορά τις σκιές, να επιλέγετε ζεστές αποχρώσεις, όπως το απαλό ροζ ή το απαλό χρυσό, και να τις σβήνετε στην καμάρα με πιο σκούρα απόχρωση, όπως το γκρι, το σκούρο καφέ ή το μοβ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *