Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου

Χίλιες και μία ιδέες για την νοικοκυρά

Χίλιες και μία ιδέες για την νοικοκυρά

Χίλιες και μία ιδέες για την νοικοκυρά

Ένα αρωματικό λάδι για «σπέσιαλ» σαλάτες(1)

Ένα αρωματικό λάδι για «σπέσιαλ» σαλάτες. Ρίχνετε μέσα σ ένα λίτρο ελαιόλαδο δέκα με δεκαπέντε φύλλα βασιλικό, και δυο σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κοπανισμένες. Αφήνετε αυτό το μείγμα να παραμείνει τρεις βδομάδες και μετά, όταν το χρειαστείτε, το μόνο πού σάς μένει είναι να το σουρώσετε.

μουστάρδα με την πολυκαιρία έσφιξε(1)

Αν η μουστάρδα με την πολυκαιρία έσφιξε και δεν αλείφεται εύκολα με το μαχαίρι, αυτό να μη σας στενοχωρεί. Στάξτε μέσα λίγο χυμό πορτοκαλιού. Αυτό είναι όλο!

 

Δείτε ακόμα:

τάρτες(1)

Ασφαλώς κάνετε κι εσείς τάρτες στο σπίτι. Την άλλη φορά όμως πού θα κάνετε μια, αλείψτε την επιφάνειά της με μερικές σταγόνες γάλα, λίγο πριν τη βάλετε στο φούρνο. Η τάρτα σας θα γίνει πιο νόστιμη και πιο τραγανή.

αρωματικα για συρταρια(1)

Τις μπομπονιέρες από ύφασμα μην τις πετάτε: φάτε τα κουφέτα και στη θέση τους βάλτε άλατα μπάνιου. Κλείστε τες καλά και τοποθετήστε τες μέσα στα συρτάρια ανάμεσα στα ασπρόρουχα ή και σε άλλα ρούχα.Τα ρούχα σας θα μυρίζουν υπέροχα.

στον κήπο σας εσπεριδοειδή(1)

‘Έχετε στον κήπο σας εσπεριδοειδή; Για να είναι πάντα πράσινα και ζωηρά και να δίνουν καρπούς, μάθετε ένα μικρό μυστικό. Ανακατεύετε στο χώμα τής ρίζας τους απομεινάρια από διάφορα χορταρικά, φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού και κατακάθια τού καφέ. ‘Όλα αυτά αποτελούν ένα άριστο φυσικό λίπασμα.

 

Μία νόστιμη συνταγή για συκώτι(1)

Μία νόστιμη συνταγή για συκώτι. Χτυπάμε καλά σ’ ένα γουδί κάππαρη πλυμένη και σκόρδο ξεφλουδισμένο. Προσθέτουμε λίγο ξίδι. Τηγανίζουμε το συκώτι και βάζουμε πάνω αυτή τη σάλτσα. Ακόμη και όσοι δεν τρώνε το συκώτι, αν το δοκιμάσουν μαγειρεμένο έτσι, θα γλείφουν τα δάχτυλά τους!

ντομάτες(1)

Θα σας άρεσε να έχετε ντομάτες όλο το χρόνο; Να μια μέθοδος για τη συντήρησή τους. Κόβετε τις ντομάτες φέτες με πάχος ένα εκατοστό και (με τη βοήθεια ενός ξύλινου κουταλιού στην ανάγκη) τις βάζετε μέσα σε καλοπλυμένα και στεγνά βάζα, προσθέτοντας κάθε τόσο φύλλα από βασιλικό. ‘Όταν τα βάζα γεμίσουν, τα κλείνετε αεροστεγώς με τα καπάκια από τα βάζα και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό. Τ αφήνετε μισή ώρα από τη στιγμή πού θα κοχλάσει το νερό και όταν κρυώσουν, φυλάτε τα βάζα σε δροσερό μέρος. Οι ντομάτες θα διατηρηθούν έτσι πολλούς μήνες και Θα σάς χαρίζουν τη νοστιμιά τους.

βάφετε ένα δωμάτιο(1)

Για να μη λερωθούν τα σοβατεπιά και τα κουφώματα όταν βάφετε ένα δωμάτιο, καλύψτε αυτές τις επιφάνειες με αυτοκόλλητη ταινία σαν αυτή πού χρησιμοποιούν για να προστατεύουν τα νικελωμένα μεταλλικά μέρη των αυτοκινήτων όταν τα βάφουν. Μόλις τελειώσει το βάψιμο, ξεκολλάτε τις ταινίες και το δωμάτιο θα είναι πεντακάθαρο χωρίς στίγματα μπογιάς. Ο κόπος τής επιχείρησης αυτής και το κόστος τής ταινίας είναι μικρότερα παρά αν καθαρίζατε με απορρυπαντικό τα λερωμένα μέρη.

Δείτε ακόμα:

σαρδέλες με δεντρολίβανο(1)

Μια ιδέα για ένα νόστιμο πιάτο: σαρδέλες με δεντρολίβανο. Σ’ ένα τηγάνι με λίγο λάδι, βάζουμε μια στρώση σαρδέλες ανοιχτές και χωρίς ψαροκόκαλο. Πάνω τους ρίχνουμε φυλλαράκια δεντρολίβανο. Κάνουμε άλλη μια στρώση σαρδέλες και τις πασπαλίζουμε κι αυτές με τα αρωματικά. Μαγειρεύουμε 15 λεπτά και προς το τέλος προσθέτουμε μια κουταλιά ξίδι.

ντάλιες στον κήπο σας(1)

Αν έχετε ντάλιες στον κήπο σας, όταν στα τέλη τού καλοκαιριού τελειώνει η ανθοφορία τους, κόβετε τα φυτά 30 εκατοστά από το έδαφος. Ξέρετε ποιο Θα είναι το αποτέλεσμα; να έχετε και τον Οκτώβριο μια καινούρια και πολύ όμορφη ανθοφορία.

κεχρί πού ταΐζετε τα πουλάκια(1)

Ένας πρακτικός τρόπος για να μη σκορπίζετε το κεχρί πού ταΐζετε τα πουλάκια: Γεμίζετε ένα μπουκαλάκι με κεχρί και τ’ αναποδογυρίζετε μέσα σ ‘ ένα φλιτζανάκι. Σιγά -σιγά τα πουλάκια τσιμπάνε, το κεχρί κατεβαίνει μένοντας πάντα στο ίδιο επίπεδο στο φλιτζάνι. Και το πιο σπουδαίο το κεχρί δε λερώνεται και δεν πάει χαμένος ούτε ένας κόκκος του.

ζυμαρικα στο φουρνο(1)

Μια νόστιμη συνταγή για ένα πιάτο με ζυμαρικά. Βράζετε πενάκι και το στραγγίζετε (πρέπει να κρατάει στο δόντι). Το απλώνεται σ’ ένα ταψάκι, ρίχνετε πάνω του μπεσαμέλ πού έχετε ετοιμάσει από πριν και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί παρμεζάνα. Φουρνίζετε το φαγητό σε ζεστό φούρνο δέκα ή δεκαπέντε λεπτά. ‘Αν για αλλαγή προσθέστε μια σάλτσα κρέατος στο ζυμαρικό, θα έχετε μια άλλη υπέροχη σπεσιαλιτέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *