Αυτά τα Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με νουγκατίνα και πικραμύγδαλο είναι μικρά γλυκίσματα που μοιάζουν,λες και τα έφτιαξε ένα μαγικό χέρι!
Τα γλυκίσματα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της περιόδου των Χριστουγέννων. οι μυρωδιές της κανέλας του γαρίφαλου και των άλλων υλικών κυριολεκτικά πλημμυρίζουν τα σπίτια μας εκείνες τις μέρες και μας εντάσσουν στο εορταστικό κλίμα, ξυπνώντας μέσα μας αναμνήσεις και αρώματα της παιδικής μας ηλικίας, τότε που όλα μύριζαν… Χριστούγεννα!
Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με νουγκατίνα και πικραμύγδαλο
Αν θέλεις λοιπόν, να νιώσεις το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν έχεις παρά να φτιάξεις μόνη σου
μια γλυκιά συνταγή με Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με νουγκατίνα και πικραμύγδαλο και θα με θυμηθείς!
Για τα Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με νουγκατίνα και πικραμύγδαλο θα χρειαστείς:
- 275γρ. αλεύρι
150γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
2 κρόκους αυγών
175γρ. κρύο βούτυρο
400γρ. πάστα πικραμύγδαλου
2-3 ασπράδια
250γρ. πάστα νουγκατίνας
Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με νουγκατίνα και πικραμύγδαλο
Εκτέλεση:
Αφού κοσκινίσεις το αλεύρι, άνοιξε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίξε μέσα τη ζάχαρη,
τη βανίλια και τους κρόκους. Βάλε το βούτυρο σε κομματάκια και δούλεψε γρήγορα το
μείγμα με τα χέρια μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
Φτιάξε μια μπάλα με τη ζύμη και άφησε την να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2 ώρες,
τυλιγμένη σε μεμβράνη. Άνοιξε την σε αλευρωμένη επιφάνεια, κόψε με τη φόρμα κουπ
πατ τα κουλουράκια και τα βάλε τα σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Φτιάξε ένα μείγμα με το πικραμύγδαλο, τα ασπράδια και λίγο νερό, με το οποίο θα γαρνίρεις περιμετρικά σαν στεφάνι τα κουλουράκια. Ψήσε τα Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια για περίπου 10 λεπτά στους 180C ενώ ταυτόχρονα ζέστανε τη νουγκατίνα σε μπεν μαρί και ρίξε την πάνω στα κουλουράκια στο κέντρο κάθε στεφανιού.
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ
Χριστουγεννιάτικο κέικ για να συνοδεύσει γλυκά τον καφέ σου!
Χριστουγεννιάτικο μενού με 5 ελαφριά γευστικά πιάτα
Συνταγή για τα πιο πετυχημένα μελομακάρονα!
ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ