
Αυτά είναι τα πιο τέλεια,αφράτα,και μαλακά, cookies σοκολάτας που έχετε φάει!Είναι λαχταριστά και νόστιμα,γεμάτα κομματάκια σοκολάτας,τέλεια να συνοδεύσουν ένα ζεστό καφέ! Τι καλύτερο λοιπόν από αυτό το μικρό γλύκισμα;Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για cookies με κομματάκια σοκολάτας και σίγουρα θα τα λατρέψετε!
Για την εύκολη συνταγή για cookies με κομματάκια σοκολάτας θα χρειαστείτε:
- 85 γρ. βούτυρο
90 γρ. σοκολάτα με 52% κακάο
100 γρ. ξανθή ζάχαρη
50 γρ. ζάχαρη άχνη
130 γρ. αλεύρι
2 γρ. σόδα
2 γρ. αλάτι
1 κρόκο αυγού σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
6 γρ. εκχύλισμα βανίλιας - Μάφινς με δαμάσκηνα
Πριν ξεκινήσουμε…
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 170 c.Βάζουμε μια σχάρα σε μεσαία θέση.Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και μετά το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια. Προσθέτουμε το χλιαρό λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη και την ξανθή ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε ξανά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα, τα προσθέτουμε στο υγρά μείγμα και χτυπάμε με αργή ταχύτητα (να ανακατευτεί μόνο το αλεύρι).
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε 10 λεπτά στο ψυγείο. Στο μεταξύ σκεπάζουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας ανακατεύουμε με τη σπάτουλα για να πάει
παντού μέσα στη ζύμη.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και φτιάχνουμε μπάλες. Τις κόβουμε στα δύο με τα χέρια και τις βάζουμε στο ταψί, με την ανώμαλη πλευρά προς τα πάνω.
Τοποθετούμε τα cookies στο ταψί με αρκετή απόσταση ανάμεσά τους ώστε να έχουν χώρο να απλωθούν. Τα ψήνουμε περίπου 14 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα. Για να τα ξεκολλήσουμε χρησιμοποιούμε μια επίπεδη και λεπτή σπάτουλα.
Λίγες συμβουλές ακόμα…
Καλό είναι να μην ξεκολλάμε τα cookies από τη λαδόκολλα αμέσως μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο: πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 15 λεπτά. Ακόμα κι όταν κρυώσουν τελείως, είναι μαλακά. Για πιο τραγανά cookies πρέπει το λιωμένο βούτυρο να έχει κρυώσει καλά πριν το ανακατέψουμε με τις ζάχαρη.
Δείτε ακόμα: