Μάφινς με δαμάσκηνα

  • Μαφινς-με-δαμασκηναΥλικά

    100 γρ. αλεσμένοι ξηροί καρποί

  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ

  • 100 γρ. βούτυρο

  • 120 γρ. καστανή ζάχαρη

  • 1 βανίλια 2 αυγά 150 γρ,κρέμα γάλακτος

  • 1 1/2 κ.α. πολτός δαμάσκηνων 

  • 150 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια

  • 250 χιλ λίτρου κρέμα γάλακτος ρόμβοι δαμάσκηνων για γαρνίρισμα κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους  180 °C. Βουτυρώνουμε τις κοιλότητες του ταψιού μια μάφινς.  Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τους ξηρούς καρπούς και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει αφράτη η μάζα. Προσθέτουμε στη μάζα τα αυγά, τη ξινή κρέμα γάλακτος και τον πολτό δαμάσκηνων και ανακατεύουμε καλά. Περνάμε μέσα το μείγμα αλευριού. Μοιράζουμε τη ζύμη ομοιόμορφα στις κοιλότητες του ταψιού και ψήνουμε τα μάφινς στο μεσαίο ράφι του φούρνου περίπου 20’λεπτά Τα αφήνουμε ακόμα 5′ στη φόρμα να ηρεμήσουν και τα βγάζουμε έξω. Κόβουμε τα δαμάσκηνα σε μικρά κομμάτια. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και περνάμε μέσα τα κομματάκια δαμάσκηνων. Αφού έχουν κρυώσει τα μάφινς τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με τη σαντιγί δαμάσκηνων. Γαρνίρουμε όπως απεικονίζεται στην εικόνα, και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Καλή επιτυχία!!!

glykesamartiesp.blogspot.gr



Σχετικά άρθρα:pink-daisy-flower-th

μους με λευκό τυρί

Πανακότα με άρωμα μαστίχας Χίου

Κράτα το

Barbara Liosi

Το beauty-secrets.gr είναι ένα beauty blog με μυστικά ομορφιάς για τη μόδα και το μακιγιάζ.Όμορφα μυστικά για το πρόσωπο το σώμα και τα μαλλιά.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.