Τρίτη, 31 Ιανουαρίου

Φιλιά και διπλωματία;Ναι, καμιά φορά χρειάζεται!

Φιλιά και διπλωματία;Ναι, καμιά φορά χρειάζεται!

Η ειλικρίνεια είναι καλό πράγμα.Όλες συμφωνούμε σε αυτό! Πώς μεταφέρεις όμως στην φίλη σου μια πληροφορία που δεν θα την κάνει να πετάξει και από τη χαρά της, χωρίς να χαλαστεί; Ακούγεται σαν επικίνδυνο ακροβατικό νούμερο;Μάθε να χρησιμοποιείς στην φιλία και λίγη διπλωματία με τις παρακάτω τακτικές ως δίχτυ ασφαλείας!
1.Μια κοινή σας «φίλη» έχει βγάλει το φτυάρι

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ: Καταρχάς αν η «φίλη» σας σου θάβει την κολλητή σας, πιθανότατα κάνει το ίδιο και σε εκείνη για σένα! Οπότε φρόντισε να κρατήσεις από τη συγκεκριμένη «φίλη» μια απόσταση. Προειδοποίησε και την κολλητή σου να κάνει το ίδιο, χρησιμοποιώντας όμως κάποιο πρόσχημα.

Χρειάζεται και λίγη διπλωματία.Καλό θα ήταν να αποφύγεις να της πεις τι ακριβώς συμβαίνει γιατί: 

1. θα την πληγώσεις.

2. Μπορεί να περάσει από το μυαλό της ότι βλέπεις την κοινή σας «φίλη» ανταγωνιστικά.

2.Τελευταία τα έχει πάρει τα κιλάκια της

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ: Μάλλον θα το έχει αντιληφθεί και η ίδια, αλλά δεν αποφασίζει να αναλάβει δράση. Αντί λοιπόν να της το σχολιάσεις…χύμα αντιμετώπιση που θα έριχνε περισσότερο την ψυχολογία της, μπορείς να την ενθαρρύνεις να κάνει ορισμένες αλλαγές στην καθημερινότητά της.

Φέρσου με διπλωματία και πρότεινε της να γραφτείτε μαζί στο γυμναστήριο ή να ακολουθήσετε κάποιο πρόγραμμα διατροφής «για λόγους υγείας κυρίως, γιατί βαρέθηκα, μωρέ, το junk food».

Φιλιά και διπλωματία

3.Με το νέο της κούρεμα, από πεντάμορφη έγινε τέρας

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ: Μπαίνεις στον πειρασμό να φωνάξεις: «Μα τι σκεφτόσουν όταν το έκανες!». Προσπάθησε να συγκρατηθείς. Άλλωστε ό,τι και να πεις τώρα, τα μαλλιά της δεν θα ξαναμακρύνουν απ’ τη μια μέρα στην άλλη.Ένας τρόπος να της το θέσεις ευγενικά είναι να σχολιάσεις ότι της πήγαιναν περισσότερο μακριά/φιλαριστά/με αφέλειες. Μην ανησυχείς, θα το πιάσει το υπονοούμενο.

4.Βάφεται τόσο έντονα, που μοιάζει με τον τζόκερ

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ: Όταν ετοιμάζεστε να βγείτε, συμβούλευσε τη να δοκιμάσει, για αλλαγή, ένα πιο διακριτικό κραγιόν.Ή μίλησέ της για ένα άρθρο που διάβασες, σύμφωνα με το οποίο «στο ίδιο μακιγιάζ επιλέγουμε να τονίσουμε τα μάτια ή τα χείλη.Όχι και τα δύο!

5.Tο αγόρι της είναι άπιστο

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ: Αν απλώς το υποψιάζεσαι, καλό είναι να κρατήσεις την υποψία για τον εαυτό σου! Αν είσαι σίγουρη, οφείλεις να της εξιστορήσεις τα γεγονότα, π.χ. «τον είδα χτες με μια άλλη κ.λπ. 
Υπάρχει και μια πιο διπλωματική στρατηγική: Σε πρώτη φάση να τον προσεγγίσεις και να του ζητήσεις να της πει την αλήθεια. Εφόσον εκείνος συνεχίσει να κάνει τον…κινέζο, τότε οφείλεις να της μεταφέρεις τα κακά μαντάτα.

6.Αναμασάει το ίδιο θέμα και συχνά καταντάει κουραστική

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ: Προσπάθησες να αλλάξεις τη συζήτηση αλλά απέτυχες; Δώσε έμφαση στις συνέπειες που έχει η εμμονή της στη δική της και όχι στη δική σου ψυχική διάθεση. Δηλαδή μην της πεις «με έχεις κουράσει», αλλά «δεν σου κάνει καλό να ασχολείσαι συνέχεια με αυτό το θέμα».

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *