Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου

Φροντίδα για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών!

Φροντίδα ματιώνΦροντίδα για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών!

Τα πρώτα σημάδια της γήρανσης εμφανίζονται αρχικά στο λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια, όπως και οι μαύροι κύκλοι και τα πρηξίματα. Απαιτείται ειδική φροντίδα, διότι στην περιοχή αυτή το δέρμα είναι πιο λεπτό και είναι δύσκολο να συγκρατήσει την υγρασία που χρειάζεται. Επίσης στην περιοχή αυτή οι λιπαροί αδένες είναι λιγότεροι, πράγμα που επιτείνει την ξηρότητα, ενώ δεν υπάρχει στρώμα λίπους κάτω από το δέρμα για την προστασία του. Το αποτέλεσμα είναι ότι το δέρμα χάνει γρήγορα την ελαστικότητά του.


Πώς να επιλέξεις το σωστό προϊόν για την περιποίηση της περιοχής των ματιών

Οι κρέμες για το πρόσωπο και τα διάφορα λάδια είναι πολύ βαριά για την περιοχή των ματιών. Για παράδειγμα μπορούν να μπλοκάρουν τους δακρυϊκούς πόρους, προκαλώντας πρήξιμο. Συνεπώς επέλεξε μια συγκεκριμένη κρέμα ματιών. Στην αγορά κυκλοφορούν εκατοντάδες προϊόντα.

Όσα είναι υπό μορφή ζελέ ενδείκνυνται για τα νεανικά ή για τα λιπαρά δέρματα, ενώ ταυτόχρονα δροσίζουν. Ωστόσο, οι περισσότερες γυναίκες βρίσκουν ότι οι ελαφριές κρέμες ματιών και τα βάλσαμα είναι πιο απαλά και άρα πιο κατάλληλα.

Άπλωσε μια πολύ μικρή ποσότητα από το ειδικό προϊόν με τον παράμεσο, που είναι και το πιο αδύναμο δάχτυλο του χεριού μας. Έτσι θα βοηθήσεις το δέρμα σου να διατηρηθεί απαλότερο και θα εμποδίσεις το σχηματισμό πρόωρων ρυτίδων στην περιοχή.

Φροντίδα για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών!

Tips  για να φύγει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια σου

Αυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα ομορφιάς.Τα παρακάτω tips μπορούν να σε βοηθήσουν:

  • Με ελαφρά κτυπηματάκια του παράμεσου άπλωσε την κρέμα στην περιοχή των ματιών, για να απορροφηθεί.
  • Φύλαξε τις κρέμες στο ψυγείο, αφού η χαμηλή θερμοκρασία βοηθά στην ελάττωση των πρηξιμάτων.
  • Πάρε δύο φέτες αγγουριού (ή λίγη ποσότητα τριμμένης πατάτας) και άπλωσε τις στα μάτια για 20 λεπτά.
  • Ξάπλωσε για 15 περίπου λεπτά βάζοντας στα μάτια σου δυο νωπά φακελάκια τσαγιού τα οποία βοηθούν τις σακούλες κάτω από τα μάτια επειδή περιέχουν τανίνη και πολυφαινόλη που δρουν ως στυπτικά.
  • Βρέξε δύο ροδέλες βαμβακιού με παγωμένο νερό ή με παγωμένο γάλα, ξάπλωσε και τοποθέτησε από μια σε κάθε μάτι. Αντικατάστησε τις ροδέλες μόλις ζεσταθούν με νέες και συνέχισε τη διαδικασία αυτή για 15 λεπτά. Έτσι δε θα ελαττώσεις μόνο το πρήξιμο, αλλά θα γίνει πιο ζωηρό το λευκό των ματιών σου.
  • Βρέξε δύο ροδέλες βαμβακιού με δροσερό ροδόνερο, τόσο ώστε να μη στάζουν, και τοποθέτησε από μια σε κάθε μάτι για 20 λεπτά.
  • Άφησε ένα κουτάλι στο ψυγείο για μια ώρα ή κατά τη διάρκεια της νύχτας και στη συνέχεια βγάλε το και τοποθετήστε το κοίλο μέρος του στο μάτι σου, αφού πρώτα σιγουρευτείς ότι δεν είναι πολύ κρύο ή παγωμένο για να μην κάνει ζημιά στο δέρμα σου.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *