Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου

Γαμήλιοι όρκοι: Πως θα τους κάνεις πραγματικότητα!

Γαμήλιοι όρκοι: Πως θα τους κάνεις πραγματικότητα!

Γαμήλιοι όρκοι: Πως θα τους κάνεις πραγματικότητα!

Πέντε μεγάλα ΝΑΙ και πέντε μεγάλα ΟΧΙ που θα σε βοηθήσουν να κάνεις το καλύτερο που μπορείς για να πραγματοποιηθούν οι γαμήλιοι όρκοι σου!
Το πιο πιθανό είναι ότι διαβάζεις αυτό το άρθρο κάπως βιαστικά, με το μυαλό παραζαλισμένο από τις ετοιμασίες του γάμου. Γι’ αυτό κάνε ένα μικρό διάλειμμα από τις πρόβες των μαλλιών, απέδρασε ένα απόγευμα με τον καλό σου στην αγαπημένη σας παραλία και συμφωνήστε σε 10 σημεία που ίσως βοηθήσουν την προσπάθεια.

Πέντε μεγάλα όχι

1.Όχι στην ειρωνεία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βρει κανείς το δίκιο του σε μια διαμάχη και η ειρωνεία είναι ένας από τους χειρότερους. Γιατί ανοίγει πληγές που δεν κλείνουν εύκολα. Όποια κι αν είναι η αιτία της διαμάχης, από το ότι δεν θέλετε να τρώτε κάθε Κυριακή στα πεθερικά μέχρι το ότι δεν συμφωνείτε για το πόσα παιδιά θα κάνετε, μιλήστε απλά, ειλικρινά, θυμωμένα ίσως, αλλά όχι ειρωνικά.

2.Όχι στην προσβολή. Η μέθοδος αυτή είναι ακόμα χειρότερη κι από την ειρωνεία και οι πληγές που ανοίγει ακόμα πιο βαθιές. Ό,τι και να θέλετε να πείτε ο ένας στον άλλον ότι πάχυνε, ότι δεν προσπαθεί πια να σας ξετρελάνει στο κρεβάτι. Ότι ίσως και να είχε λίγο δίκιο ο εργοδότης που τον μάλωσε. Διάλεξε λόγια ζεστά, που θα τον βοηθήσουν να συνειδητοποιήσει το πρόβλημα χωρίς να τον θίξουν. Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του και θα καταλάβεις.

3.ΌΧΙ στις κακές εκπλήξεις. Το ‘έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν’ δεν σημαίνει ότι συγχωνευτήκαμε πλήρως και μπορούμε να προεξοφλήσουμε τις επιθυμίες ή τις ανάγκες του άλλου. Είναι πολύ σημαντικό να τον σεβόμαστε και να μας σέβεται, μόνο που σ’ αυτή τη διαδικασία δεν χωράνε εκπλήξεις του τύπου «αγάπη, κανόνισα να περάσουμε το καλοκαίρι με τη νονά μου..

4.Όχι στην «κοπάνα. Με τον όρο «κοπάνα» δεν εννοείται φυσικά η τρυφερή απόδραση, αλλά η συνήθεια που έχουμε πολλοί να στρέφουμε την πλάτη στα μικρά, καθημερινά προβλήματα. Κρύβοντας το κεφάλι στην άμμο και νομίζοντας ότι, αν δεν τα βλέπουμε, δεν θα υπάρχουν. Όχι λοιπόν στην «κοπάνα», γιατί πολλές φορές, όταν αποφασίσουμε να δούμε τα προβλήματα, θα είναι πια αργά.

5.Όχι στις τιμωρίες. Πρόκειται για μια απόλαυση τόσο εφήμερη και επικίνδυνη όσο το να καταπιείς μονοκοπανιά μια ολόκληρη τούρτα σοκολάτα!
Αν θυμώσεις, λοιπόν, μίλησε, ξέσπασε, κάνε μια βόλτα στο τετράγωνο για να ξεθυμάνεις, επίτρεψε στον εαυτό σου μερικά προσωρινά «ναζάκια».Μην τιμωρείς τον άλλον με μερόνυχτα σιωπής η ακόμη χειρότερο ερωτικής αποχής.

Πέντε μεγάλα ναι

1.Ναι, θα γελάμε. Με κάθε ευκαιρία θα εκτονώνεις τις φυσιολογικές εντάσεις της συμβίωσης με ένα καλό γέλιο. Συνειδητοποιώντας ταυτόχρονα ότι οι περισσότερες από αυτές τις εντάσεις οφείλονται σε ασήμαντες αφορμές.

2.Ναι, θα μιλάμε. Δεν θα αφήνεις βουβούς θυμούς, λόγους ευθιξίας, παρεξηγήσεις και μικρές καθημερινές συγκρούσεις να παίρνουν διαστάσεις μέσα σου, γιατί αυτό είναι επικίνδυνο. Μια μικρή κουβέντα, μια ερώτηση, μια απάντηση και λίγο από το παραπάνω πολύτιμο γέλιο, αρκούν για να ξεπεραστούν τυχόν εμπόδια.

3.Ναι, θα το σκάμε. Θα αντισταθούμε στη ρουτίνα της συμβίωσης και των οικογενειακών υποχρεώσεων δημιουργώντας αφορμές για να βρεθούμε ξανά οι δυο μας, έστω και για λίγο, σε κάποιο όμορφο μέρος.

4.Ναι, θα κάνουμε ένα βήμα. Στα δύσκολα —γιατί θα έρθουν και τέτοια θα φέρνουμε στο νου τον αγαπημένο στίχο «κάνε εσύ ένα βήμα, να κάνω εγώ το επόμενο» και θα τον κάνουμε πράξη. Κανένας δεν ωφελήθηκε ποτέ από έναν αμετακίνητο εγωισμό που ζητάει δικαίωση. Αντίθετα, οι γέφυρες πάντοτε σώζουν…

5.Ναι, θα θυμόμαστε. Και θα θυμίζουμε ο ένας στον άλλον ότι κάποτε, στα σκαλιά της εκκλησίας ή του δημαρχείου, οι καρδιές μας χτύπησαν δυνατά από τη λαχτάρα να μη χωρίσουν ποτέ και να είναι για πάντα μαζί.

Σίγουρα υπάρχουν άλλα τόσα ΝΑΙ και ΟΧΙ που έχουν τη δύναμη να στηρίξουν το «για πάντα» δύο ανθρώπων που αγαπήθηκαν τόσο ώστε να τολμήσουν να παντρευτούν. Ανακαλύψτε τα, ακολουθήστε τα και κάνε τους γαμήλιους όρκους σας πραγματικότητα ζήστε για πάντα μαζί κι ευτυχισμένοι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *