Πέμπτη, 13 Ιουνίου

Καλοκαιρινές λοιμώξεις για γυναίκες!

Καλοκαιρινές λοιμώξεις για γυναίκες!

Καλοκαιρινές λοιμώξεις για γυναίκες!

Η ανεμελιά του καλοκαιριού μπορεί να επιφυλάσσει καλοκαιρινές λοιμώξεις, ικανές να διαταράξουν τη γυναικολογική υγεία. Η κολπίτιδα, η μυκητίαση και η ουρολοίμωξη είναι μόνο μερικές από τις λοιμώξεις που ενδέχεται να ταλαιπωρήσουν μία γυναίκα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να μετατρέψουν τις διακοπές της από όνειρο σε εφιάλτη…

Μυκητιάσεις κόλπου

Οι μυκητιάσεις είναι η πιο συχνή φλεγμονή της γεννητικής περιοχής. Μεγαλύτερη έξαρση του φαινομένου παρατηρείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Λόγω των συχνότερων μπάνιων, της κακής επιλογής θάλασσας και της παραμονής στην άμμο.Συμπτώματα: Κυρίως φαγούρα και έκκριση παχύρρευστων κολπικών υγρών.
Αντιμετώπιση: Η επίσκεψη στο γυναικολόγο είναι απαραίτητη, για να χορηγηθούν κολπικές αλοιφές, υπόθετα ή/και αγωγή από το στόμα.

Κολπίτιδα

Είναι η δεύτερη πιο συχνή φλεγμονή του κόλπου, που προκαλείται από μικρόβια που βρίσκονται σε βρόμικες θάλασσες στην άμμο και πισίνες.

Συμπτώματα: Υπερέκκριση κυρίως κιτρινωπών κολπικών υγρών, δυσάρεστη οσμή, φαγούρα και έντονος πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή κ.ά.
Αντιμετώπιση: O γυναικολόγος θα σας χορηγήσει φαρμακευτική αγωγή είτε σε μορφή χαπιού είτε σε μορφή κολπικού ζελέ.

Ουρολοίμωξη

Προσβάλλει αρκετές γυναίκες το καλοκαίρι όπου μικρόβια ερεθίζουν την ουροδόχο κύστη και προκαλούν τσούξιμο κατά την ούρηση. Ελαφριές περιπτώσεις μέχρι και υψηλό πυρετό και έντονο κοιλιακό πόνο στις πιο βαριές περιπτώσεις.

Συμπτώματα: Συχνοουρία τσούξιμο και δυσκολία κατά την ούρηση, αίμα και κοιλιακός πόνος.
Αντιμετώπιση: Μία καλλιέργεια ούρων που θα βοηθήσει το γιατρό να συστήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή είναι απαραίτητη για την άμεση αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης.

Πρόληψη, η καλύτερη θεραπεία

Ίσως αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο ισχύει στο ακέραιο! Αλλάζοντας μόνο μερικές από τις συνήθειές σας, μπορείτε να αποφύγετε τις καλοκαιρινές λοιμώξεις και να περάσετε ένα πιο ξέγνοιαστο καλοκαίρι… Συγκεκριμένα:

1.Δώστε προσοχή στα εσώρουχα που φοράτε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα συνθετικά στενά εσώρουχα ευνοούν την εφίδρωση και την ανάπτυξη λοιμώξεων στη γεννητική περιοχή. Προτιμήστε τα βαμβακερά εσώρουχα και αποφύγετε τα στενά παντελόνια.

2.Προσοχή στην άμμο! Η πολύωρη παραμονή στην άμμοι ιδιαίτερα όταν φοράτε βρεγμένο μαγιό και το αφήνετε να στεγνώνει επάνω σας, μπορεί να προκαλέσει κολπικές φλεγμονές. Συγκεκριμένα το υγρό περιβάλλον στην περιοχή και οι μικροοργανισμοί που βρίσκονται ούτως ή άλλως στην άμμο μπορεί να αποτελέσουν έναν «επικίνδυνο συνδυασμό» απειλητικό για τη γυναικολογική σας υγεία.

3.Δημόσιες τουαλέτες και πισίνες. Φροντίστε να κολυμπάτε σε πισίνες όπου έχετε εξακριβώσει ότι τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής. Ενώ αποφύγετε όσο μπορείτε τις δημόσιες τουαλέτες, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

4.Προσωπική υγιεινή. Είναι σημαντικό να τηρείτε τους απλούς καθημερινούς κανόνες υγιεινής, χωρίς να φτάνετε στην υπερβολή. Για παράδειγμα, τα συχνά μπάνια που κάνετε το καλοκαίρι διαταράσσουν ούτως ή άλλως το φυσιολογικό ΡΗ του κόλπου. Ευνοώντας την ανάπτυξη κολπικών λοιμώξεων οπότε σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε έντονα αρωματικά αφρόλουτρα. 

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *