Τετάρτη, 17 Απριλίου

Green beauty για την προστασία του πλανήτη!

Green beauty για την προστασία του πλανήτη!

Ίσως στην αρχή να ήταν ένα ακόμη trend, όμως τώρα πια το green beauty είναι ένα κίνημα που ακολουθούν πιστά οι καταναλωτές. Έτσι και οι περισσότερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ομορφιάς.
Ζούμε σε έναν πλανήτη που καθημερινά προσπαθεί με τον τρόπο του να μας ευαισθητοποιήσει και να μας κάνει να καταλάβουμε ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει απειλητικά. Έννοιες όπως οικολογική συνείδηση, sustainability, βιωσιμότητα κ.ά. έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας και μας υπενθυμίζουν ότι η αδιαφορία απέναντι στην προστασία του πλανήτη δεν είναι πλέον επιλογή!

SUSTAINABLE ΒΕΑUΤΥ

Τα τελευταία χρόνια τα brands ομορφιάς που ονειρεύονται ένα καλύτερο και σίγουρα πιο «πράσινο» μέλλον. Ακολουθούν μια ολιστική στρατηγική βιωσιμότητας και προσπαθούν το αποτύπωμα που αφήνουν στον πλανήτη να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρό. Πώς το καταφέρνουν αυτό;

Οι συνθέσεις των προϊόντων τους είναι εμπλουτισμένες με φυσικά συστατικά, που προέρχονται από βιώσιμες πηγές.

Τι σημαίνει αυτό; Πρόκειται για συστατικά που παράγονται και συλλέγονται με υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο. Αυτό περιλαμβάνει τους γεωργούς, την καλλιεργούμενη γη, τις γεωργικές πρακτικές, τις τοπικές κοινότητες και πολλές άλλες πτυχές της προμήθειας των συστατικών. συσκευασίες των προϊόντων είναι ανακυκλώσιμες, επαναχρησιμοποιούμενες ή κομποστοποιήσιμες. Κάποιες εταιρείες, μάλιστα, έχουν θέσει στόχο σε λίγα χρόνια να μη χρησιμοποιούν καθόλου νέο πλαστικό.

Δημιουργούν προϊόντα περιποίησης με βιοδιασπώμενες συνθέσεις. Γιατί;

Επειδή ένα προϊόν με τέτοια σύνθεση διευκολύνει την επεξεργασία των λυμάτων και διασφαλίζει ότι στο δίκτυο του νερού εισέρχονται μόνο αβλαβείς ουσίες. Για παράδειγμα, η NIVEA αποφασίσει από το 2013 να καταργήσει σταδιακά τα σωματίδια απολέπισης από πολυαιθυλένιο, που συχνά αναφέρονται στα καλλυντικά ως μικροσφαιρίδια.

Από το τέλος του 2015, κανένα προϊόν peeling της δεν περιέχει μικροσφαιρίδια και από το 2020, κανένα προϊόν Nivea που ξεπλένεται, όπως τα Τζελ για το ντους και τα σαμπουάν, δεν περιέχει μικροπλαστικά, σύμφωνα με τον ορισμό του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών.

Green beauty για την προστασία του πλανήτη!

Στην κατηγορία των αντηλιακών, όλο και περισσότερες πλέον εταιρείες διαθέτουν προϊόντα με συνθέσεις που σέβονται τη θάλασσα, καθώς δεν περιέχουν UV φίλτρα, όπως το octinoxate και το oxybenzone.

Στα εργοστάσια όπου παράγουν τα προϊόντα τους έχουν μειώσει αισθητά την κατανάλωση νερού αλλά και τις εκπομπές C02, ενώ στόχος πολλών είναι, κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον, να έχουν ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που συνεργάζονται με διάφορες ΜΚΟ, συμβάλλοντας έτσι στο έργο τους για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση του κοινού για περιβαλλοντικά θέματα.

O ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΡΟΛΟΣ

Εμείς, λοιπόν, οι καταναλωτές τι θέση οφείλουμε να πάρουμε όσον αφορά την προστασία του πλανήτη;

Φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο από αξιόπιστες πηγές, ενώ προσπαθούμε να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Δίνουμε την ψήφο εμπιστοσύνης μας σε brands που έχουν δεσμευτεί πραγματικά όσον αφορά το αποτύπωμα που αφήνουν στον πλανήτη και προσπαθούμε με μικρές και καθημερινές πράξεις να κάνουμε το «σπίτι» μας, τον πλανήτη μας, πιο όμορφο και πιο πράσινο.

Θέλετε παραδείγματα;

Επιλέγουμε refillable προϊόντα ή με πλήρως ανακυκλώσιμες συσκευασίες μειώνοντας έτσι τη χρήση πλαστικού και αφήνοντας μικρότερο αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Χρησιμοποιούμε προϊόντα που με τη σύνθεσή τους σέβονται το φυτοπλαγκτόν και τα υπόλοιπα είδη θαλάσσιας ζωής, ελαχιστοποιώντας έτσι τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *