Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου

Ρετινόλη για αντιγήρανση χωρίς παρενέργειες

  Ρετινόλη για αντιγήρανση χωρίς παρενέργειες

Η ρετινόλη είναι ένα δραστικό συστατικό για την αντιγήρανση. Ένα καλλυντικό το οποίο μπορεί πραγματικά να επηρεάσει τα δερματικά κύτταρα και να τα κάνει να συμπεριφέρονται σαν νεανικά.
Αυτό το παράγωγο της βιταμίνης Α, αλλά και οι συγγενείς ουσίες (ρετιναλδεϋδη ρετονοϊκό
οξύ και άλλες επηρεάζουν 350 γονίδια. Διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος και σε λειτουργίες όπως η ανανέωση των κυττάρων, η παραγωγή κολλαγόνου και η έκκριση μελανίνης.

Τα δερματικά κύτταρα διαθέτουν ειδικούς υποδοχείς που προσλαμβάνουν μηνύματα από τα ρετινοειδή, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις ορμόνες. Αν, λοιπόν, τα δερματικά κύτταρα είναι γερασμένα και δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, τα παράγωγα της βιταμίνης Α μπορούν να διορθώσουν το πρόβλημα.

Η χρήση της ρετινόλης θέλει προσοχή

Ωστόσο, στην πράξη η χρήση της ρετινόλης θέλει προσοχή. Καθώς επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων, ενισχύει την απομάκρυνση των νεκρών και την εμφάνιση των νέων στην επιφάνεια. Τα νέα κύτταρα, όμως, δεν είναι ακόμη έτοιμα, οπότε η επιδερμίδα στο σημείο αυτό μπορεί να γίνει κόκκινη. Αυτή η δερματική αντίδραση, που μπορεί να συμβεί τον πρώτο καιρό της εφαρμογής, ονομάζεται «ρετινοική αντίδραση». Σταδιακά υποχωρεί, καθώς τα κύτταρα συνηθίζουν στους καινούργιους ρυθμούς, πολλές φορές όμως λειτουργεί αποθαρρυντικά και μας κάνει να διακόψουμε τη θεραπεία.

Η χρήση της ρετινόλης

Για να αποφύγουμε τις παρενέργειες πρέπει να ξέρουμε:

Στην αρχή επιλέγουμε ένα προϊόν με χαμηλή περιεκτικότητα σε ρετινόλη (μέχρι 0,5%). ‘Οσο μικρότερη είναι η συγκέντρωση, τόσο λιγότερες πιθανότητες ρετινοικής αντίδρασης υπάρχουν. Βέβαια, τόσο μικρότερη θα είναι και η δράση του. Σταδιακά, όταν το δέρμα μας συνηθίσει σε αυτή τη δόση, συνήθως μετά από τρεις μήνες, μπορούμε να αυξήσουμε τη συγκέντρωση.

Τα προϊόντα με ρετινόλη απλώνονται κάθε βράδυ μετά τον καθαρισμό. Τον πρώτο καιρό, μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε κάθε δύο ή τρία βράδια, μέχρι να δούμε πώς αντιδράει το δέρμα μας. ‘Η να ξεκινήσουμε με μία μικρή ποσότητα την οποία αναμειγνύουμε με την κρέμα νύχτας. Οι Καλύτερες Αναπλαστικές Κρέμες Με Ρετινόλη

Ρετινόλη για αντιγήρανση χωρίς παρενέργειες

Βάλετε στην περιοχή των ματιών είναι ακόμα πιο ευαίσθητη και πιο αντιδραστική, όμως δεν είναι απαγορευμένη. Κάνετε δοκιμές με ελάχιστη ποσότητα και πολλή προσοχή.

Στη διάρκεια της ημέρας, προστατεύουμε πάντα με αντηλιακό, καθώς τα νεαρά κύτταρα που έχουν έρθει στην επιφάνεια κινδυνεύουν περισσότερο από την ηλιακή ακτινοβολία. Μπορεί να νιώθουμε έντονη ξηρότητα, χρησιμοποιούμε μία ενυδατική κρέμα. Αν το πρόβλημα είναι έντονο, διαλέγουμε μία κρέμα κατάλληλη για έκζεμα. Εφόσον όμως υπάρχει ερυθρότητα και ερεθισμός, ρωτάμε τον δερματολόγο μας.

Η υπόλοιπη ρουτίνα ομορφιάς πρέπει να παραμένει ουδέτερη, με ήπια καθοριστικά, όχι σκραμπ και καθόλου οξέα. Μπορεί να αντιδράσουν με τα ρετινοειδή και να προκαλέσουν δερματίτιδα. Τα αποτελέσματα της θεραπείας με ρετινοειδή εμφανίζονται μετά από τέσσερις περίπου εβδομάδες. Ενώ οι αλλαγές γίνονται θεαματικές μετά από έξι μήνες. Η εφαρμογή μπορεί να συνεχιστεί για πάντα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *