Παρασκευή, 2 Ιουνίου

Η σωστή μάσηση προσφέρει καλύτερη πέψη

Η σωστή μάσηση προσφέρει καλύτερη πέψη

Ελάχιστοι άλλοι κοινοί τόποι γύρω από τη διατροφή μπορούν να θεωρηθούν αληθέστεροι από αυτόν εδώ. Η σωστή μάσηση δεν επιτρέπει μόνο σωστή φυσική προετοιμασία για τη δίοδο της τροφής, με τις ευνόητες θετικές συνέπειες στη διαδικασία της πέψης ολόκληρης της γαστρεντερικής περιοχής, αλλά βοηθά και με σταθερό τρόπο όποιον ακολουθεί δίαιτα αδυνατίσματος.
Πράγματί η παρατεταμένη μάσηση επιμηκύνει τον χρόνο του γεύματος. Αυτό επιτρέπει στην τροφή που έχουμε καταπιεί και χωνέψει να βάλει σε κίνηση όλη τη νευρολογική και ορμονική πορεία. Αυτό οδηγεί στη διέγερση του κέντρου κορεσμού και εμποδίζει το κέντρο της πείνας σε διάστημα ακόμα χρήσιμο για τη μείωση λήψης άλλου φαγητού.

Λανθασμένα πιστεύουμε ότι το αίσθημα του κορεσμού προέρχεται αποκλειστικά από την απορρόφηση και την επακόλουθη κυκλοφορία των θρεπτικών ουσιών που έχουμε καταπιεί. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά αργότερα. Αρχικά το εγκεφαλικό κέντρο του κορεσμού ενεργοποιείται από νευρικά και χημικά ερεθίσματα που καθορίζονται από το άνοιγμα του στομάχου και από την αλληλεπίδραση των θρεπτικών ουσιών με τους υποδοχείς της περιοχής του εντέρου.

Η σωστή μάσηση προσφέρει καλύτερη πέψη

Άρα μια σωστή αποσύνθεση των διατροφικών συστατικών καθώς κι ο σωστός χρόνος επαφής ανάμεσα σε αυτά τα συστατικά και στο βλεννογόνο επιτρέπει να μειωθεί η υπερβολική είσοδος τροφών.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Όταν τρώμε γρήγορα, παίρνουμε ποσότητα φαγητού μεγαλύτερη από τις ανάγκες μας μόνο και μόνο επειδή το αίσθημα της πληρότητας έρχεται με καθυστέρηση. Επιπλέον όταν η μάσηση δεν είναι σωστή οδηγεί σε μεγαλύτερη κατάποση αέρα που είναι μία από τις αιτίες για το φούσκωμα στην κοιλιά το οποίο επιδεινώνει τη δουλειά του εντέρου και αυξάνει τη λήψη υπερβάλλοντος βάρους.

Ο χρόνος της μάσησης είναι ουσιαστικός για να εξασφαλίσουμε τη σωστή πέψη. Πράγματι, το στομάχι έχει ανάγκη από «τεχνικούς» χρόνους για να προσαρμοστεί στην αλλαγή όγκου που καθορίζει η έλευση της τροφής. Αν η τροφή φτάσει πάρα πολύ γρήγορα στην γαστρική κοιλότητα, θα προκαλέσει μια αύξηση στο τέντωμα των τοιχωμάτων με επακόλουθο κοιλιακές ενοχλήσεις και δυσκολίες στην πέψη.

Άρα η καλή μάσηση διευκολύνει την πέψη και επιπλέον επιτρέπει διέγερση του κέντρου κορεσμού.
Με δυο λόγια Η κατάποση τροφών με μεγάλο όγκο που δεν έχουν μασηθεί σωστά, ευνοεί επίσης την κατάποση αέρα και το φούσκωμα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *