Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου

Η τεχνική του conturing βήμα βήμα

Η τεχνική του conturing βήμα βήμα

Η τεχνική του conturing βήμα βήμα

Το conturing είναι η τεχνική με την οποία τονίζετε τις γωνίες του προσώπου και «αλλάζετε» το σχήμα του. Τα κοψίματα ή αλλιώς οι φωτοσκιάσεις απαιτούν καλό blending, ώστε να δημιουργούν απαλές σκιάσεις που φαίνονται πολύ φυσικές, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι όμορφο. Με το contouring στην ουσία χρησιμοποιείτε τη σκίαση για να κρύψετε τις ατέλειες και να «υποβαθμίσετε» κάποια χαρακτηριστικά, αφαιρώντας όγκο από τα σημεία που χρειάζεται.
#Συνδυάζοντας την τεχνική του highlighting και του contouring παίζετε με τον τρόπο που διαχέεται το φυσικό φως στο πρόσωπό σας. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να το μεταμορφώσετε και να διορθώσετε τυχόν ατέλειες, όπως για παράδειγμα να κάνετε τη μύτη σας πιο λεπτή. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε γωνίες όπου χρειάζεται ή να τις απαλύνετε όπου είναι έντονες.

#Υπάρχουν διάφορα προϊόντα με τα οποία μπορείτε να κάνετε contouring: συνδυάστε μια ματ bronze πούδρα με ένα foundation ή concealer, ιδανικά σε stick, το οποίο θα είναι δύο με τρεις τόνους πιο σκούρο από το foundation που χρησιμοποιείτε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Το σίγουρο είναι ότι όποιο προϊόν και αν επιλέξετε, δεν πρέπει να είναι shimmery, δηλαδή δεν πρέπει να γυαλίζει.

#Κάθε πρόσωπο θέλει και διαφορετικό contouring, αφού έχει τη δική του αρχιτεκτονική.

#Όταν κάνετε ένα έντονο μακιγιάζ στην περιοχή των ματιών, φροντίστε να κάνετε πρώτα αυτό, ώστε να μην υπάρχει ο φόβος να καταστρέψετε τη βάση από τυχόν υπολείμματα σκιάς που θα πέσουν.

#Φροντίστε η απόχρωση του foundation που χρησιμοποιείτε να είναι ακριβώς αυτή που χρειάζεστε, ώστε να αναδεικνύεται καλύτερα το contouring.

Η τεχνική του conturing βήμα βήμα

01/Αν έχετε οβάλ πρόσωπο, τοποθετήστε το σκούρο προϊόν του contouring στο μέτωπο, στους κροτάφους, κάτω από κόκαλο των ζυγωματικών και λίγο στο πιγούνι, ενώ το highlighter το τοποθετείτε στα ζυγωματικά, στο κέντρο του μετώπου και στη ράχη της μύτης (σκίτσο Νο1).

02/Αν έχετε τετράγωνο πρόσωπο, τοποθετήστε το σκούρο προϊόν του contouring στα πλαϊνά του μετώπου, κάτω από τα ζυγωματικά καθώς και δεξιά και αριστερά από το πιγούνι. Όσον αφορά το highlighter, το τοποθετείτε στο κέντρο του μετώπου, πάνω στα ζυγωματικά, στη ράχη της μύτης και στο πιγούνι (σκίτσο Νο2).

03/Αν έχετε τριγωνικό πρόσωπο, απλώνετε το σκούρο προϊόν του contouring δεξιά και αριστερά στο μέτωπο, κάτω από τα ζυγωματικά και στο κέντρο στο πιγούνι. Το highlighter τοποθετείται στο κέντρο του μετώπου ανάμεσα από τα φρύδια, στα ζυγωματικά και στο πιγούνι αριστερά και δεξιά (σκίτσο Νο3).

04/Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, βάζετε το σκούρο προϊόν του contouring δεξιά και αριστερά στο μέτωπο και κάτω από τα ζυγωματικά ως το περίγραμμα του προσώπου. Το highlighter το βάζετε ανάμεσα στα φρύδια στο μέτωπο, στο πιγούνι και πάνω ακριβώς από τα ζυγωματικά (σκίτσο Νο4).

05/Av το σχήμα του προσώπου θυμίζει περισσότερο ορθογώνιο, βάζετε το προϊόν του contouring ψηλά στο κέντρο του μετώπου, αριστερά και δεξιά στο μέτωπο, κάτω από τα ζυγωματικά και μέχρι το περίγραμμα του προσώπου και λίγη ποσότητα αριστερά και δεξιά στο πιγούνι. Το highlighter το βάζετε στο κέντρο του μετώπου ανάμεσα στα φρύδια, στα ζυγωματικά και πολύ λίγο στο πιγούνι (σκίτσο Νο5).

Το παιχνίδι του contouring δεν περιορίζεται μόνο στο πρόσωπο, αλλά μπορείτε να το κάνετε επίσης στον λαιμό και στο ντεκολτέ, για να αναδείξετε το μπούστο σας. Είναι ελαφρώς παρακινδυνευμένο, ωστόσο με αρκετή εξάσκηση μπορείτε να το πετύχετε.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *