Τρίτη, 30 Μαΐου

Καταπολέμηση κυτταρίτιδας άμεσα και αποτελεσματικά!

Καταπολέμηση κυτταρίτιδας άμεσαΚαταπολέμηση κυτταρίτιδας άμεσα και αποτελεσματικά!

Η κυτταρίτιδα και πώς θα την εξαφανίσουμε είναι το καυτό θέμα των ημερών. Κατά διαβολική σύμπτωση, οι περισσότερες από εμάς «ανακαλύπτουμε» την ενοχλητική παρουσία της πάντα την άνοιξη.Έτσι δοκιμάζουμε κάθε μέσο που διαθέτει η βιομηχανία της ομορφιάς με την ελπίδα πως αυτήν τη φορά θα γίνει το θαύμα.Την ξεχνάμε όμως πάλι μόλις το πρώτο καλοκαιρινό μαύρισμα την καμουφλάρει επιδέξια.Είναι όμως πάντα εκεί, 365 μέρες το χρόνο,και πρέπει η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας να γίνει άμεσα και αποτελεσματικά.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Δεν είναι πάθηση, αλλά ένα φαινόμενο το οποίο οι ειδικοί αποκαλούν υδρο-λιποδυστροφία. Ο όρος αυτός σημαίνει συσσώρευση υγρών, λίπους και τοξινών ακριβώς κάτω από το δέρμα. Εκεί βρίσκονται τα λιποκύτταρα τα οποία αποθηκεύουν λίπος και το «ξοδεύουν» ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού.Σε φυσιολογικές συνθήκες, οι δύο αυτές λειτουργίες βρίσκονται σε ισορροπία.

Καταπολέμηση κυτταρίτιδας άμεσα και αποτελεσματικά!

Εξαιτίας όμως διάφορων παραγόντων συχνά το λίπος αποθηκεύεται με μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι ξοδεύεται.Ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του.Τα διογκωμένα λιποκύτταρα πιέζουν τις ανώτερες στιβάδες του δέρματος και στην επιφάνεια εμφανίζεται η χαρακτηριστική όψη φλοιού πορτοκαλιού, η κυτταρίτιδα.

ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Υπάρχουν παράγοντες ανεξάρτητοι από τη θέλησή μας και άλλοι άμεσα συνδεδεμένοι με τις συνήθειες,και με τον τρόπο ζωής μας, που ευνοούν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ: Η αυξημένη αναλογία λίπους στο γυναικείο σώμα σε σχέση με το αντρικό (αναλογεί στο 23% του βάρους μας, ενώ στους άντρες μόλις στο 10-15%).Η κατανομή
του γύρω από την κοιλιά, τους μηρούς και τους γλουτούς είναι προδιαγεγραμμένες από τη φύση. Ο λιπώδης ιστός προστατεύει το έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ τα λιποκύτταρα αποθηκεύουν ταχύτερα λίπος.

ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΑ: Μπορεί να μην έχει βρεθεί ακόμα το γονίδιο της κυτταρίτιδας, προφανώς όμως υπάρχει σχετική γενετική προδιάθεση.

ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ:Όπως όλα δείχνουν, τα οιστρογόνα παίζουν καταλυτικό ρόλο στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας.Στην εμμηνόπαυση η αύξηση των αντρικών ορμονών μεταφέρει τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή του στομαχιού.

Η ΚΑΘΗΣΤΙΚΗ ΖΩΗ:Η καθιστική ζωή και η απουσία άσκησης έχουν ως συνέπεια την ελλιπή οξυγόνωση των ιστών,την επιβράδυνση της μικροκυκλοφορίας και, τελικά, την εμφάνιση της κυτταρίτιδας στα επίμαχα σημεία.

ΤΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΒΑΡΟΣ: Ένας από τους εχθρούς της κυτταρίτιδας είναι το σταθερό σωματικό βάρος. Αντίθετα, η διαρκής αυξομείωση του βάρους,πανικοβάλλει τα λιποκύτταρα, που πιστεύουν πως ο οργανισμός κινδυνεύει από ασιτία και οδηγούνται σε μεγαλύτερη αποθήκευση λίπους!

ΤΟ ΑΓΧΟΣ: Έχει πλέον αποδειχτεί ιατρικά ότι το καθημερινό στρες έχει άμεση σχέση με την κυτταρίτιδα.Η έκκριση ορμονών του στρες, που ευνοούν την κατακράτηση νερού και τη συσσώρευση λίπους στα λιποκύτταρα.

ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ: Κάθε φορά που «απολαμβάνουμε» ένα τσιγάρο, η κυκλοφορία του αίματος βρίσκει εμπόδια. Η νικοτίνη καλύπτει τα τοιχώματα των αγγείων, οι ιστοί στερούνται το απαραίτητο
οξυγόνο και η κυτταρίτιδα βρίσκει ευκαιρία να εγκατασταθεί.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

  • Πίνε άφθονο νερό, τουλάχιστον 1 1/2 λίτρο την ημέρα, και αντικατάστησε τον καφέ με αφεψήματα ιδίως πράσινο τσάι και χυμούς λαχανικών.
  • Κόψε το τσιγάρο. Σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και άσκηση, θα δεις την κυτταρίτιδα να υποχωρεί πολύ πιο γρήγορα.
  • Εμπιστεύσου τα προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας που προτείνουν οι αξιόπιστες μάρκες καλλυντικών.Με μία προϋπόθεση όμως: για να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους, απαιτούν από εσένα συστηματική χρήση, όλο τον χρόνο.
  • Το λεμφικό μασάζ, η μεσοθεραπεία, η μέθοδος Accent και οι ραδιοσυχνότητες που εφαρμόζονται σε μεγάλα κέντρα αισθητικής.Διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, περιορίζουν τα οιδήματα και την κατακράτηση νερού και καταπολεμούν την εγκατεστημένη κυτταρίτιδα.
  • Μη σταυρώνεις τις γάμπες σου. Μπλοκάρεις την κυκλοφορία της λέμφου, οι τοξίνες συσσωρεύονται και η κυτταρίτιδα βρίσκει έδαφος να εγκατασταθεί.
  • Μην παραλείπεις κανένα από τα τρία βασικά γεύματα της ημέρας. Διαφορετικά, δίνεις το σύνθημα στα λιποκύτταρα να αποθηκεύσουν περισσότερο λίπος.
  • Αν υπάρχει γενετική προδιάθεση για κυτταρίτιδα, η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση στην εφηβείας μπορεί να την αποτρέψει.

Αν σου αρέσουν τα άρθρα του beauty secrets κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεσαι καθημερινά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κράτα το

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *