Κυριακή, 14 Απριλίου

Καθάρισμα συσκευών & για το σπίτι & για την υγεία σας

Καθάρισμα συσκευών & για το σπίτι & για την υγεία σας

Καθάρισμα συσκευών & για το σπίτι & για την υγεία σας

Το καθάρισμα των συσκευών του σπιτιού παίζουν μεγάλο ρόλο και για ένα καθαρό σπίτι και για την υγεία σας. Παρόλο που το σπίτι θεωρείται ένα ασφαλές καταφύγιο, ορισμένα χημικά καθαριστικά, τα επικίνδυνα οικιακά απόβλητα, η κακή χρήση των οικιακών συσκευών, ενέχουν κινδύνους και μπορεί ακόμα και να πυροδοτήσουν προβλήματα υγείας.
Κάποιες φορές οι ηλεκτρικές συσκευές που υποτίθεται ότι διευκολύνουν στο καθάρισμα του σπιτιού ενδέχεται να προκαλέσουν και προβλήματα. Συνήθως βέβαια δεν φταίει η κακή o κατασκευή τους αλλά η λανθασμένη χρήση τους. Φροντίστε λοιπόν να διαβάζετε και να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες χρήσης και τις υποδείξεις των κατασκευαστών.

Ηλεκτρική σκούπα

Προσοχή σε δύο σημεία: στη σακούλα και στο φίλτρο. Πρέπει να καθαρίζετε τακτικά το φίλτρο, δεδομένου ότι συγκεντρώνει ρύπους που αποτελούν εστίες μικροβίων.

Επίσης, μην αφήνετε τη σακούλα να γεμίζει, αλλά να την αλλάζετε όταν γεμίσει κατά τα 2/3. Αν γεμίσει εντελώς, μειώνεται η απόδοσή της και την επιβαρύνεται πολύ χωρίς λόγο.

 Ατμοκαθαριστής

Προτού τον χρησιμοποιήσετε, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης, γιατί οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι πολύ υψηλές και υπάρχει κίνδυνος να πάθετε εγκαύματα. Αποφύγετε να καθαρίσετε το στρώμα του κρεβατιού με ατμό, καθώς μπορεί να έχει εγκλωβιστεί στο εσωτερικό
του υγρασία, η οποία ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών.

Ηλεκτρικό σίδερο

Το σύνηθες παραστράτημα είναι να προσθέτουμε νερό στη δεξαμενή την ώρα που σιδερώνουμε.
Αυτό πρέπει να γίνεται μόνο εάν το επιτρέπει ο κατασκευαστής, διαφορετικά ελωχεύει ο κίνδυνος εγκαύματος. Η σωστή κίνηση είναι να βγάλετε το σίδερο από την πρίζα, να περιμένετε λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και μετά να συμπληρώσετε νερό.

Καθάρισμα συσκευών & για το σπίτι & για την υγεία σας

Καθαριστικό προϊόντα

Τα απορρυπαντικά χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, γιατί όταν δεν τα χρησιμοποιείτε σωστά, γιατί επιβαρύνετε το περιβάλλον, αλλά και την υγεία σας. Φροντίστε πάντα να αραιώνετε τα συμπυκνωμένα προϊόντα καθαρισμού Η αποτελεσματικότητά τους δεν θα επηρεαστεί, καθώς η σύνθεσή τους έχει ενισχυμένη δράση. Μην ανακατεύετε δύο ή περισσότερα καθαριστικά προϊόντα.

Με αυτόν τον τρόπο δεν ενισχύεται η δράση τους, αντιθέτως υπάρχει ο κίνδυνος να παράγουν βλαβερές αναθυμιάσεις. Το σπίτι σας πρέπει να είναι καθαρό, όχι αποστειρωμένο. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν μόνο τα μικρόβια που προκαλούν προβλήματα στην υγεία αλλά και κάποια που είναι
απαραίτητα για ένα υγιεινό περιβάλλον.

Η υπέρμετρη χρήση απολυμαντικών θανατώνει τους ωφέλιμους οργανισμούς και επιβαρύνει τον χώρο με συνθετικές ενώσεις.

Οικιακά απορρίμματα

Πέρα από τις δυσάρεστες οσμές που αναδίδει ο κάδος σκουπιδιών, ορισμένα προϊόντα, όπως κάποια καθαριστικά, λάμπες, εντομοκτόνα, ασετόν, βαφές μαλλιών, αποφρακτικά, μπαταρίες, βερνίκια, κόλλες, φυτοφάρμακα, καλλυντικά, θερμόμετρα κα. που πετάμε είναι επικίνδυνα απόβλητα.

  • Τα ζιζανιοκτόνα και εντομοκτόνα όταν οι συσκευασίες τους αδειάσουν, γεμίστε τις κατά το 1/4 με νερό ανακινήστε τις καλά και χρησιμοποιήστε το διάλυμα μέχρι δύο φορές για να ψεκάσετε τα φυτά σας.
  • Τις άδειες μπαταρίες μεταφέρετέ τις σε ένα από τα σημεία συγκέντρωσης για ανακύκλωση. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.
  • Τη ναφθαλίνη πριν την πετάξετε, αφήστε την να λιώσει.
  • Τα στιλβωτικά μετάλλων πριν τα πετάξετε στα σκουπίδια σας, περιμένετε να στερεοποιηθούν δηλαδή να εξατμιστούν οι πτητικές ουσίες τους.

Εν αρχή ην η αγορά

Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε τα προϊόντα που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ενώσεις με άλλαι ηπιότερης σύνθεσης. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες χρήσης τους. Μην τα πετάτε στον κάδο απορριμμάτων, προτού βεβαιωθείτε ότι έχει αδειάσει εντελώς η συσκευασία.

Εντοπίστε τις απειλές

Διαβάστε τις συσκευασίες. Συνήθως θα δείτε τις ενδείξεις: δηλητήριο, τοξικό εύφλεκτοι διαβρωτικό.

Λάβετε σωστά μέτρα για να είσαστε ασφαλείς, εσείς και η οικογένειά σας και για να επιβαρύνετε όσο το δυνατόν λιγότερο το περιβάλλον.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *