Υλικά για 8-10 κομμάτια
Κέικ με μπανάνες και καρύδια
- 150 γρ. χτυπημένο βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
3 αυγά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
4 μπανάνες
9 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
330 γρ. αλεύρι
9 γρ. μαγιά
75 γρ. καρύδια
Πριν ξεκινήσουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο 165 βαθμούς C
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ 15 δευτερόλεπτα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.Χτυπάμε λίγα λεπτά ακόμη. Το μείγμα πρέπει να πάρει το χρώμα της ώχρας και η υφή του να είναι ελαφριά και χωρίς φυσαλίδες.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ (με στόμιο) και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη,συνεχίζοντας να χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα.Λιώνουμε τις μπανάνες με το πιρούνι και τις προσθέτουμε μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας. Δουλεύουμε το μείγμα
με το χέρι.
Χοντροκόβουμε τα καρύδια και τα βάζουμε σε
ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τα στεγνά υλικά στο μείγμα με τη μπανάνα δουλεύοντας με τη σπάτουλα μέχρι να γίνει ομοιόμορφη. Ρίχνουμε τη ζύμη σε μια αντικολλητική ή βουτυρωμένη φόρμα. Βάζουμε τη φόρμα σε 1 ταψί.
Ψήνουμε 50 λεπτά-1 ώρα. Όταν το γλυκό ψηθεί περιμένουμε 15 λεπτά και το ξεφορμάρουμε.
Δείτε ακόμα: