Μετάαπό αυτή, την κρεμκαραμελέαρωματισμένη μεπορτοκάλι, όπως αυτήεδώ,είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι δεν θα θέλεις να δοκιμάσετε καμία άλλη. Όπως καιμια αγγλικήπουτίγκα,η κρεμ καραμελέκαταφέρνει να έχει μια αίσθηση μεγαλοπρέπειας στη γεύση και ας περιέχει τόσο απλά υλικά.Εκτός από την απίστευτη γεύση της η κρεμ καραμελε με πορτοκάλι έχει, ακόμα ένα πλεονέκτημα,μπορεί νακρατήσει για αρκετέςημέρεςστο ψυγείο.Είναι ένα ιδανικόεπιδόρπιομε πολύ λίγες θερμίδες.
Για 4 άτομα ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 40 λεπτά
Θα χρειαστείς:
3 αυγά και 1 κρόκος αυγού
300 ml πλήρες γάλα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 μικρό πορτοκάλι ξύσμα
1 πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Ρίχνεις σε μια μικρή κατσαρόλα 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά νερό. Καραμελώνεις τη ζάχαρη, την μοιράζεις σε 4 φορμάκια και την αφήνεις να κρυώσει. Ζεσταίνεις το νερό για το μπεν μαρί. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 160°C. Ρίχνεις τα αυγά και τον κρόκο σ ένα μπολ, προσθέτεις την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάς. Ρίχνεις το ζεστό γάλα, ανακατεύεις και στραγγίζεις το μείγμα. Προσθέτεις το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύεις. Μοιράζεις το μείγμα στα 4 φορμάκια. Κόβεις 4 λεπτές φέτες από το πορτοκάλι και τις μοιράζεις πάνω στα φορμάκια. Τα βάζεις στο ζεστό μπεν μαρί και τα ψήνεις στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Σερβίρεις την κρέμα κρύα.