Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου

Κορωνοϊός: Τα μέτρα της κυβέρνησης για επιχειρήσεις και εργαζομένους!

Κορωνοϊός: Τα μέτρα της κυβέρνησης για επιχειρήσεις και εργαζομένους!

Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για εργαζομένους, ανέργους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, επιχειρήσεις και εργοδότες, ενώ επιπλέον μέτρα πρόκειται να παρθούν και για την ενίσχυση των επιχειρήσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του κορωνοϊού.
Δες εδώ τα μέτρα:

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
  •  Διατήρηση θέσεων εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις που δεν ανεστάλη η λειτουργία τους ως προϋπόθεση για την αναστολή καταβολής  ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων και τη χρήση έκτακτων χρηματοδοτικών εργαλείων στήριξης.
  • Απαγόρευση απόλυσης εργαζομένου σε επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους κατόπιν εντολής δημόσιας αρχής, ενώ σε περίπτωση που αυτή λάβει χώρα θα θεωρείται άκυρη.
  • «Αποζημίωση ειδικού σκοπού» ύψους 800 ευρώ, για διάστημα κάλυψης από 15 Μαρτίου έως 30 Απριλίου, ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση για όλους τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που ανεστάλη η λειτουργία τους. Η ενίσχυση θα καταβληθεί το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου.
  • Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων για όλο το διάστημα αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων, υπολογιζόμενη στον ονομαστικό τους μισθό.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *