Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου

Κρυολιπόλυση: Βγάλτε από τον… πάγο την ομορφιά!

Κρυολιπόλυση: Βγάλτε από τον... πάγο την ομορφιά!

Κρυολιπόλυση: Βγάλτε από τον… πάγο την ομορφιά!

Τα τελευταία χρόνια, η δημοφιλέστερη τεχνική για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους έχει γίνει η κρυολιπόλυση, η οποία χρησιμοποιείτο ψύχος για να καταστρέψει τα λιποκύτταρα, και όχι τη θερμότητα όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Πώς, όμως, εφαρμόζεται η συγκεκριμένη μέθοδος και με τι αποτελέσματα;

Τα τελευταία χρόνια, οι μέθοδοι μη επεμβατικής λιποαναρρόφησης βασίζονταν στη μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας κάτω από το δέρμα με σκοπό την καταστροφή των λιποκυττάρων και, συνεπώς, τη ρευστοποίηση του λίπους. Σήμερα, η δημοφιλέστερη τεχνική αντιμετώπισης του τοπικού πάχους ονομάζεται κρυολιπόλυση (Cryolipolysis). Αποτελεί μια νέα τεχνική ελάττωσης του λίπους από συγκεκριμένα σημεία του σώματος μέσω ενός εξειδικευμένου μηχανήματος στο ιατρείο, χωρίς την ανάγκη λιποαναρρόφησης.


Τι είναι;

Λέγοντας κρυολιπόλυση εννοούμε τη μη επεμβατική ψύξη του λιπώδους ιστού με σκοπό την επίτευξη της μόνιμης λιπόλυσης. Δηλαδή τη μείωση του σωματικού λίπους χωρίς να προκαλείται βλάβη σε άλλους ιστούς. Με την τεχνική αυτή επιτυγχάνεται η μείωση του λίπους όχι με τη δύναμη της θερμότητας. Αλλά του ψύχους, δεδομένου ότι τα λιπώδη κύτταρα είναι πιο ευάλωτα στις επιπτώσεις του κρύου σε σχέση με τον περιβάλλοντα ιστό. Τα αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης είναι θεαματικά, ιδιαίτερα σε υποψηφίους που βρίσκονται σε σχετικά καλή σωματική κατάσταση.

Πώς εφαρμόζεται;

Μέσω της κρυολιπόλυσης επιτυγχάνεται η απότομη ψύξη των λιπωδών κυττάρων, ενεργοποιώντας τη διαδικασία καταστροφής τους. Πιο συγκεκριμένα, η εξειδικευμένη κεφαλή του μηχανήματος εφάπτεται στην υπό θεραπεία περιοχή ψύχοντάς τη σταδιακά. Οδηγεί έτσι στην επιλεκτική διάσπαση της μεμβράνης των λιποκυττάρων και επομένως στη ρευστοποίησή τους. Τα κατεστραμμένα και ρευστοποιημένα πλέον λιποκύτταρα απομακρύνονται σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες μέσω των φυσικών μεταβολικών διεργασιών του οργανισμού.

Που εφαρμόζεται;

Τα σημεία του σώματος που εφαρμόζεται είναι η κοιλιά, η μέση, το έσω μέρος των γονάτων, οι γλουτοί και οι έξω μηροί. Η συγκεκριμένη θεραπεία δεν είναι επεμβατική, δεν χρειάζεται τομές και δεν απαιτεί αναισθησία. Αρχικά μπορεί να νιώσει κανείς κάπως άβολα λόγω της αίσθησης του κρύου στην περιοχή, αλλά αυτό υποχωρεί στα πρώτα δέκα λεπτά.

Σε κάθε υπό θεραπεία περιοχή χρειάζονται έως τρείς συνεδρίες, ώστε να έχουμε το επιθυμητό
αποτέλεσμα. Οι θεραπείες θα πρέπει να  γίνονται με μεσοδιάστημα  1,5 – 2 μηνών και μπορεί να
συνδυαστούν με θεραπείες ραδιοσυχνοτήτων ενδιάμεσα, για σύσφιγξη του δέρματος, εφόσον υπάρχει χαλάρωση.

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας αρχίζουν να γίνονται ορατά σταδιακά μετά την πρώτη συνεδρία
και είναι μόνιμα, ενώ μπορούν να γίνουν ακόμα πιο δυναμικά αν συνδυαστούν με άσκηση και σωστή διατροφή.

Τζελ Κρυοθεραπείας Για Σύσφιξη & Αδυνάτισμα

Τζελ Κρυοθεραπείας Για Σύσφιξη & Αδυνάτισμα

Το “Touch of Cold” της Zeta Body® είναι ένα εξαιρετικά δροσιστικό τζελ κρυοθεραπείας για εντατική σύσφιξη του δέρματος και λείανση της όψης φλοιού πορτοκαλιού. Αποτοξινώνει το σώμα, προάγει την αποστράγγιση των περιττών υγρών και διασπά την επίμονη κυτταρίτιδα, διεγείροντας την μικρο-κυκλοφορία για ένα υγιές δέρμα που ακτινοβολεί!

Τα ενεργά του συστατικά αυξάνουν την παροχή οξυγόνου στο δέρμα, βοηθούν στην καταπολέμηση της επιδερμικής χαλάρωσης και στη μείωση του τοπικού λίπους. Το δέρμα γίνεται άμεσα πιο σφριγηλό, λείο και ελαστικό. Αγόρασε το εδώ!

Τα « μυστικά»

Η διαδικασία της κρυολιπόλυσης δεν ενέχει επιπλοκές και κινδύνους, καθότι οι γύρω ιστοί παραμένουν ανέπαφοι. Αρχικά μπορεί να εμφανιστεί ερυθρότητα στην περιοχή της εφαρμογής, η οποία όμως υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες, ενώ τυχόν εκχυμώσεις διαρκούν το πολύ έως μία εβδομάδα. Επίσης, δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας. Αφότου η θεραπεία ολοκληρωθεί, η ενδιαφερόμενη μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές της δραστηριότητες (εργασία και άσκηση).

Επίσης, καλό είναι να γνωρίζουμε τα εξής:

  • Η θεραπεία είναι πιο αποδοτική σε μικρές περιοχές με ικανή ποσότητα τοπικούς πάχους, π.χ. ψωμάκια ή η περιοχή της μέσης.
  • Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 1 εκατομμύριο θεραπείες κρυολιπόλυσης με ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 95%.
  • Η κρυολιπόλυση δεν υποκαθιστά τη δίαιτα και την άσκηση.
  • Η μέθοδος της κρυολιπόλυσης είναι ασφαλής και αποτελεσματική, ακόμα και σε ασθενείς με σκουρόχρωμα δέρματα.
  • Η κρυολιπόλυση μπορεί να συνδυαστεί με θεραπείες ραδιοσυχνοτήτων, για σύσφιγξη του δέρματος από χαλάρωση.

Στο Ιατρικό Κέντρο Neotis το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό θα καταγράψει επακριβώς τις δικές σας ανάγκες και θα σχεδιάσει το προσωπικό σας πρόγραμμα θεραπείας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *