Σάββατο, 28 Ιανουαρίου

Laminate,πλακάκια ή προγυαλισμένο ξύλο; Πάρτε ιδέες

Laminate,πλακάκια ή προγυαλισμένο ξύλο; Πάρτε ιδέες

Laminate,πλακάκια ή προγυαλισμένο ξύλο; Πάρτε ιδέες

Τι είναι το laminate; τι το προγυαλισμένο ξύλο; και πώς γίνεται οικολογικό το ξύλινο παρκέ;
Τι άλλαξε στα πλακάκια για την επένδυση των δαπέδων; Θα τα μάθετε όλα σε αυτό το άρθρο.

Από τα πιο διαδεδομένα υλικά που χρησιμοποιούνται για την επίστρωση των δαπέδων στην Ελλάδα. Είναι το ξύλο και τα πλακάκια αυτό λίγο ως πολύ το ξέρουμε όλοι, ιδιαίτερα αν φέρουμε στο μυαλό μας τα σπίτια που γνωρίζουμε.
Και όμως, αυτά τα υλικά που μας φαίνονται τόσο συνηθισμένα, για να δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Από αισθητικής, ποιοτικής και οικονομικής άποψης έχουν τα μυστικά και τις ιδιαιτερότητές τους.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ:Πως να διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας!

Ξύλο, προγυαλισμένο ξύλο, laminate

Ένα ξύλινο παρκέ δεν είναι πλέον απαραίτητα έτσι όπως το ξέραμε. Οικολογικοί, αισθητικοί αλλά και οικονομικοί λόγοι έχουν εισαγάγει στην αγορά νέα υλικά και νέες συνήθειες. Το παλιό
παρκέ γίνεται συνήθως με σανίδες από ξύλο πάχους 22 χιλιοστών, δηλαδή 2 πόντων.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσα δέντρα χρειάζονται για να στρωθεί ένα μόνο δωμάτιο, τη στιγμή που οι φυσικοί πόροι όλο και λιγοστεύουν.. Γι’ αυτόν το λόγο εμφανίστηκαν τα λεγόμενα «σύνθετα» ξύλινα δάπεδα. Η φυσική και αισθητικά καλύτερη εκδοχή τους είναι τα δάπεδα από προγυαλισμένο ξύλο, ενώ η πιο «βιομηχανοποιημένη» είναι τα

Παρκέ από φυσικό ξύλο κόστος ανά τετραγωνικό

.

Αν προτιμάτε το λιτό αποτέλεσμα, επιλέξτε γήινους τόνους, Που δίνουν ήρεμη ομοιογένεια. Το προγυαλισμένο ξύλο είναι ένα υλικό το οποίο έχει στο υπόβαθρό του σύνθετη ξυλεία από ξύλα που θα κατέληγαν στη χωματερή. Η σύνθετη ξυλεία δημιουργεί μια σανίδα επάνω από την οποία
προστίθεται φυσικό ξύλο σαν κι αυτό που θα βλέπαμε στο παρκέ στο υπνοδωμάτιό μας, με πάχος τέσσερα χιλιοστά ή μισό πόντο.

Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι ίδιο με αυτό του παραδοσιακού ξύλου: Πατάς επάνω σε ξύλο, ξύλο φυσικό, απλώς δεν έχει το ίδιο πάχος με το παραδοσιακό ξύλινο δάπεδο.

Laminate,πλακάκια ή προγυαλισμένο ξύλο; Πάρτε ιδέες

Laminate
Laminate ιδέες

Προγυαλισμένο ξύλο
Προγυαλισμένο ξύλο ιδέες

Πλακάκια σε μορφή ξύλου
Πλακάκια σε μορφή ξύλου ιδέες

Διακοσμήστε το δάπεδο συνδυάζοντας δύο υλικά όπως Κεραμικά πλακάκια με μπορντούρα από φυσικό πέτρωμα. Αν και ουσιαστικά περιέχει πολύ λιγότερη καθαρή ξυλεία, το προγυαλισμένο ξύλο είναι πολύ πιο ακριβό από το παλαιού τύπου παρκέ. Η τιμή του μπορεί να είναι διπλάσια ή και ακόμη μεγαλύτερη, όμως έχει πολύ μικρότερο κόστος τοποθέτησης. Οπότε αντισταθμίζει σε ένα βαθμό τη διαφορά.

Ανάλογη είναι η τεχνοτροπία κατασκευής και στο laminate, μόνο που εδώ τα υλικά είναι εξ ολοκλήρου συνθετικά. Το laminate είναι της ίδιας φιλοσοφίας, αλλά δεν πατάς επάνω σε φυσικό ξύλο. Πατάς επάνω σε μια επιφάνεια η οποία είναι σαν μελαμίνη, σαν βακελίτης. Είναι δηλαδή
μια καθαρά οπτική, βιομηχανικού τύπου απομίμηση ξύλου με μια μεμβράνη από πάνω. Και τα δύο υλικά, πάντως, έχουν ένα πλεονέκτημα σε σχέση με το παρκέ. Η τοποθέτησή τους απαιτεί τη χρήση ενός υποστρώματος από ένα συνθετικό υλικό σαν σφουγγάρι, το οποίο προσφέρει καλύτερη ηχομόνωση.

Laminate,πλακάκια ή προγυαλισμένο ξύλο; Πάρτε ιδέες

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ:Διακόσμηση σπιτιού ιδέες για ανοιξιάτικη ανανέωση!

Πλακάκια

Η μεγάλη καινοτομία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο μέγεθος. οι διαστάσεις τους έχουν εξελιχθεί πολύ, έχουν μεγαλώσει σημαντικά. Χρησιμοποιούνται πλέον και πλακάκια που είναι 90 χ 90 εκ. ή μακρόστε-4 να που είναι 60 χ 1 20 εκ. Τα μεγαλύτερα πλακάκια είναι πιο ακριβά, γιατί κατασκευάζονται πιο δύσκολα, έχουν όμως μεγάλο αισθητικό πλεονέκτημα. Οι μεγάλες πλάκες χαρίζουν στο χώρο πάρα πολύ, ανεξάρτητα από το αν καλύπτουν μικρή ή μεγάλη επιφάνεια.

Παλιότερα επικρατούσε η νοοτροπία ότι σε έναν μικρό χώρο πρέπει να βάλεις μικρά πλακάκια για να δείχνει μεγάλος. Αυτό πια δεν ισχύει. Πλέον και στα μπάνια, που συνήθως είναι μικρά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μεγάλα πλακάκια. Ακόμη και στον τοίχο μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλακάκια που είναι 30 χ 60 εκ. ή 60 χ 90 εκ., δηλαδή μεγάλων διαστάσεων.

Το βασικό κριτήριο επιλογής στα πλακάκια είναι η σκληρότητα, η αντοχή και η αντιολισθητικότητά τους ανάλογα με τη χρήση για την οποία προορίζονται. Στην αγορά πλέον κυριαρχούν τα λεγόμενα πορσελανάτα πλακάκια, τα οποία είναι ανθεκτικά και σκληρά σαν το γρανίτη.

Σημαντικό είναι στην τοποθέτησή τους να χρησιμοποιηθεί η κατάλληλη κόλλα γι’ αυτά. Επίσης, πρέπει να δοθεί προσοχή στους αρμούς. Θα πρέπει να έχουν τις διαστάσεις που ενδείκνυνται για το συγκεκριμένο πλακάκι ώστε να επιτρέπουν τη διαστολή και τη συστολή του χωρίς να το  «στριμώχνουν» και να προκαλούν φθορές.

Παρκέ από φυσικό ξύλο κόστος ανά τετραγωνικό

Για ένα σχετικά μεγάλο μέγεθος σανίδας, θα βρείτε παρκέ από φυσικό ξύλο που μπορεί να τοποθετηθεί και με τον παραδοσιακό «καρφωτό» τρόπο. Σε τιμές από 20 ως 30 ευρώ το τ.μ. υπολογίστε άλλα τόσα για την τοποθέτησή του.

Προγυαλισμένο ξύλο κόστος ανά τετραγωνικό

Το προγυαλισμένο ξύλο θα το βρείτε από 50 ή 60 έως 80 ευρώ το τ.μ., έχει όμως πολύ μικρότερο κόστος τοποθέτησης. Οπότε η τελική συνολική τιμή δεν είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του «καθαρού» ξύλου.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ:Ανανέωση σπιτιού με 5 απλά βήματα!

laminate κόστος ανά τετραγωνικό

Οι τιμές των laminate δαπέδων είναι πολύ οικονομικές: ξεκινούν από 5 έως 7 ευρώ το τ.μ. Το αισθητικό αποτέλεσμα, όμως, δεν είναι πάντα το καλύτερο σε αυτές τις τιμές. Για να βρείτε ένα καλό laminate θα πρέπει μάλλον να το πληρώσετε από 15 ευρώ και πάνω.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *