Δευτέρα, 15 Ιουλίου

Λαμπερό πρόσωπο και μετά τα τριάντα!

Λαμπερό πρόσωπο και μετά τα τριάντα!

Τα 30 χρόνια είναι μια ηλικία σταθμός. Η έναρξη της γοητείας μιας πρώιμης ωριμότητας. Η στιγμή της ακμής του νεαρού ανήλικα. Μια εικόνα που θα ευχόμασταν να παρέμενε αναλλοίωτη για το υπόλοιπο της μας. Με την κατάλληλη περιποίηση και τις κατάλληλες θεραπείες, μπορούμε να έχουμε λαμπερό πρόσωπο και μετά τα τριάντα, σε κάθε στιγμή και σε κάθε ηλικία!
Σήμερα το αισθητικό κομμάτι της Ιατρικής μάς παρέχει κάθε δυνατότητα να παραμείνουμε για πάντα νέοι.

Botox -Dysport

Botox -Dysport

Γύρω στα 30 είναι η ώρα της πρώτης έγχυσης βοτουλινικής τοξίνης, τα γνωστά μας Botox -Dysport. Πλησιάζοντας αυτή την ηλικία, αρχίζουν να δημιουργούνται οι πρώτες ρυτίδες έκφρασης, οι λεγόμενες δυναμικές ρυτίδες, που οφείλονται στη βαρύτητα των καθελκτήρων μυών του προσώπου και στις υπερβολικές εκφράσεις λόγω μειωμένης όρασης ή έντονης έκθεσης στον ήλιο.

Παράλληλα, σε αυτήν την ηλικία αρχίζει να μακραίνει ο κύκλος της κυτταρικής ανανέωσης και να μειώνεται η λάμψη στην επιδερμίδα. Πολλές φορές έχουν ήδη δημιουργηθεί οι πρώτες πανάδες.

Αντιμετώπιση

Πώς θα αντιμετωπιστούν λοιπόν αυτά πρώτα σημάδια της γήρανσης; Το πρώτο βήμα είναι η συστηματική καλλυντική περιποίηση, πρωί και βράδυ, με καθημερινή χρήση αντιηλιακού το πρωί και ήπιων απολεπιστικών και ίσως και λευκαντικών ουσιών το βράδυ. Σε επίπεδο ιατρείου θα πρέπει να ξεκινήσουν οι θεραπείες peelings και φωτοδυναμικών peelings. Επειδή η πραγματική ηλικία μας δεν είναι η ημερολογιακή αλλά η βιολογική, δηλαδή η κατάσταση της υγείας του κάθε οργάνου ανάλογα με τα προβλήματα που εμφανίζονται στην εικόνα μας, προχωρούμε και στην επίλυσή τους.

Νήματα και υαλουρονικό οξύ

Νήματα και υαλουρονικό οξύ

Το αμέσως επόμενο βήμα για τα μεν γεμάτα πρόσωπα είναι τα πλέγματα νημάτων, για τα δε
λεπτά η έγχυση υαλουρονικού οξέος αρχικά τα πλέγματα θα  ακολουθήσουν.

Μεσοθεραπεία

Όσο για την περιποίηση της επιδερμίδας, χρησιμοποιούμε μεσοθεραπείες τόσο αυτόλογες με τους δικούς μας αυξητικούς παράγοντες με την έγχυση των αιμοπεταλίων μας (PRP) όσο και ετερόλογες με τη χρήση βιομιμητικών αυξητικών παραγόντων και μιγμάτων βιταμινών, υαλουρονικού οξέος και ιχνοστοιχείων.

plasma light

Όμως και το ενεργειακό κομμάτι του δέρματος δεν θα πρέπει να παραμεληθεί. Η ενέργεια του
«κεραυνού»/ το plasma light/ έρχεται να ολοκληρώσει την αναγεννητική διαδικασία γεμίζοντας το μιτοχόνδριο με έτοιμη ενέργεια για να διενεργηθούν ευκολότερα οι κυτταρικές διαδικασίες.

Συμπληρώματα διατροφής

Συμπληρώματα διατροφής

Γύρω στα τριάντα πέντε είναι σημαντικό να ξεκινήσει επίσης η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής για το δέρμα. Βιταμίνη C Ζη Ψευδάργυρος και υαλουρονικό οξύ θα προσφέρουν στο δέρμα τη δυνατότητα νυκτερινής αυτοεπιδιόρθωσης.

Όσο η ηλικία αυξάνεται, αυξάνονται και οι ανάγκες του δέρματος σε θρεπτικά συστατικά. Ελέγχουμε και ενδεχομένως προσθέτουμε στο λαμβανόμενο σχήμα συμπληρωμάτων D3 Κ2, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό οξύ στους καπνιστές και πεπτίδια.

Όταν υπάρχουν φλεγμονές όπως π.χ. κοινή και ροδόχρους ακμή σε όποια ηλικία κι αν εμφανιστούν αυτές, συμπληρώνουμε με χορήγηση Ω3 μαζί με Ψευδάργυρο. Η φλεγμονή είναι ένας από τους σοβαρότερους παράγοντες.

Αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες

Τέλος είναι σημαντικό να γίνουν κάποιες αλλαγές στη διατροφή. Πείτε «αντίο» στη ζάχαρη, που καταστρέφει το κολλαγόνο και «ναι» στις πρωτεΐνες τα πεπτίδια θα σας δώσουν υλικά για νυκτερινή αυτοεπιδιόρθωση.

Και η παρέμβαση της τεχνολογίας δεν σταματά εδώ. Υπέρηχοι, ραδιοσυχνότητες, Fractional τεχνικές, laser τίθενται στην υπηρεσία της αιώνιας νεότητας προσφέροντας σύσφιξη στην
επιδερμίδα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *