Για 2 άτομα- χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά- περίπου 450 Θερμίδες η μερίδα Υλικά: 100 γρ. λαζάνια (κατά προτίμηση από αλεύρι ολικής αλέσεως)
αλάτι 2 κόκκινες πιπεριές
1 κίτρινη πιπεριά
3 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο 200 ml ζωμό λαχανικών (στιγμιαίο)
1 κ.γ. πάπρικα σκόνη
1 κ.γ ρίγανη
1/2 κ,γ, θυμάρι ξερό τριμμένο
70 ml κρέμα γάλακτος
7-8 κλωναράκια μαντζουράνα
αλάτι
1 κ.γ. κορνφλάουρ
Εκτέλεση: 1. Βράζουμε τα λαζάνια σε αρκετό αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
2. Εν τω μεταξύ πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε κυβάκια. Καθαρίζουμε το σκόρδο. Φυλάμε μία σκελίδα ολόκληρη, ψιλοκόβουμε
τις άλλες δύο και τις τσιγαρίζουμε στο λάδι.
3. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πιπεριές, τις τσιγαρίζουμε λίγο και τις σβήνουμε με 80 ml ζωμό λαχανικών. Νοστιμίζουμε με την πάπρικα, τη ρίγανη και το Θυμάρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 8 περίπου λεπτά.
4. Αναμειγνύουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών. Λιώνουμε τη σκελίδα σκόρδο που έχουμε φυλάξει και την προσθέτουμε. Πλένουμε τη μαντζουράνα, τη στεγνώνουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας, νοστιμίζουμε με αλάτι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση.
5. Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε 50 ml κρύο νερό και το προσθέτουμε στη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει άλλη μία βράση, περιχύνουμε τα λαζάνια και τα ανακατεύουμε με τις μαγειρεμένες πιπεριές. Πηγή:Συνδυαστική διατροφή από την Ιταλία