Δευτέρα, 29 Μαΐου

Μια βιταμίνη που δυναμώνει τα μαλλιά ( βιοτίνη)

  • Μια βιταμίνη που δυναμώνει τα μαλλιά ( βιοτίνη)

 Η βιοτίνη είναι μια βιταμίνη σαν όλες τις άλλες με τη μόνη διαφορά πως βρίσκεται σε μικρές ποσότητες στα προϊόντα που καταναλώνουμε. Όσο μικρές και να είναι οι ποσότητες της όμως, τα οφέλη που προσφέρει στην τρίχα είναι σημαντικότατα με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται ακόμη και σε περιπτώσεις σημαντικής τριχόπτωσης. Ακόμη όμως και να μην έχεις τέτοιο πρόβλημα, η βιοτίνη μπορεί να σε βοηθήσει να μακρύνεις τα μαλλιά σου γρηγορότερα, θα τα κάνει να δείχνουν πιο υγιή και θα τα δυναμώσει.  

images-25282-2529(1)

Όσον αφορά την ανάπτυξη Η βιοτίνη δεν είναι μαγικό συστατικό που κάνει τα μαλλιά να μακραίνουν. Τα δυναμώνει όμως τόσο πολύ που μακραίνουν γρηγορότερα και διατηρούν το μάκρος τους. Βλέπεις, ένας από τους λόγους που τα μαλλιά δεν μακραίνουν γρήγορα είναι η φθορά.

Δείτε ακόμα:

 

mallia-ugih-ediva-300x211(1)

Όσο μακραίνουν οι άκρες φθείρονται και κόβονται κι έτσι έχουμε απώλεια μήκους. Η βιοτίνη περιορίζει αυτή τη φθορά κι έτσι ελαχιστοποιεί την απώλεια μήκους.   Δίνει δύναμη Η βιοτίνη παρέχει τροφή και δύναμη τόσο στο θύλακα (τη ρίζα) της τρίχας όσο και στο μήκος της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά μας να αντέχουν περισσότερο στις εξωτερικές επιθέσεις (styling, περιβάλλον) και να διατηρούνται υγιή και όμορφα στην όψη.   Που τη βρίσκουμε; Η βιοτίνη διατίθεται με τη μορφή συμπληρωμάτων διατροφής και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να δες άμεσα αποτελέσματα. Περιέχεται όμως και σε τροφές όπως τα αυγά, το κρέας και οι μπανάνες αλλά όπως προείπαμε σε μικρές ποσότητες. Τέλος, μπορείς να εντάξεις τη βιοτίνη στην περιποίηση σου καθώς όλο και περισσότερα σαμπουάν που την περιέχουν εμφανίζονται στο εμπόριο.                                                                                                                                       

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *