Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου

Νύχια και εγκυμοσύνη! Τελικά τι επιτρέπεται?
Νύχια και εγκυμοσύνη! Τελικά τι επιτρέπεται?

Η εγκυμοσύνη είναι από τις πιο χαρούμενες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας όμως η αλήθεια είναι πως επηρεάζεται άμεσα η καθημερινότητα και αλλάζουν δραστικά οι συνήθειες μας. Ένα από τα θέματα που μας απασχολεί αυτή την περίοδο είναι και το αν επιτρέπεται να περιποιηθούμε τα νύχια μας, καθώς έχουν ακουστεί πάρα πολλές απόψεις που αποτρέπουν μια γυναίκα από αυτό. Το Beauty Magazine έκανε μια έρευνα σχετικά με το θέμα και σας παρουσιάζει παρακάτω την επιστημονική τεκμηρίωση στο γιατί είναι απόλυτα ασφαλές να  χαρίζετε στον εαυτό σας λίγες στιγμές φροντίδας.

Η περιποίηση λοιπόν και το βάψιμο των νυχιών επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη καθότι τα νύχια είναι νεκροί εξωκυτταρικοί σχηματισμοί που δεν απορροφούν ουσίες. Αυτό που ίσως να ενοχλήσει κατά την διαδικασία του μανικιούρ και πεντικιούρ δεν είναι η διαδικασία αλλά οι έντονες μυρωδιές από το βερνίκι και το ασετόν, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν ναυτία ή ζαλάδα.

Παρ’ όλα αυτά η διαδικασία του μανικιούρ – πεντικιούρ δεν μπορεί να συνδεθεί άμεσα με κάποιο πρόβλημα στην εγκυμοσύνη. Βέβαια θα πρέπει για την περιποίηση των άκρων μας, είτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είτε μετέπειτα, να διαλέγουμε επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής αποστειρώνοντας σωστά τα εργαλεία τους. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε τεχνίτες που εμπιστευόμαστε για τον επαγγελματισμό τους και την άψογη  αντιμετώπιση των πελατών τους.

Διάβασε ολόκληρο τα άρθρο εδώ

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *