Τρίτη, 30 Μαΐου

Παγωτό καραμέλα με κομματάκια λευκής σοκολάτας

Παγωτό καραμέλα Παγωτό καραμέλα με κομματάκια λευκής σοκολάτας

Δροσερό παγωτό καραμέλα με κομματάκια λευκής σοκολάτας . Ο συνδυασμός σοκολάτας και καραμέλας χρησιμοποιείται σε πολλά γλυκά και δίνει μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη γεύση, αλλά και όμορφο άρωμα. Ετοίμασε το παγωτό αυτό και διατήρησε το στην κατάψυξη. Μπορείς να συνοδεύσεις άλλα γλυκά σοκολάτας, όπως είναι τα σουφλέ, ή να το σερβίρεις σκέτο με πλούσια σάλτσα σοκολάτας.


Για το Παγωτό καραμέλα με κομματάκια λευκής σοκολάτας θα χρειαστείς

  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 40 ml γάλα
  • 2 κουτ. άρωμα βανίλιας
  • 150 ml άνθος αραβοσίτου ή Custard
  • 125 γρ. σοκολάτα με γέμιση καραμέλας
  • 220 γρ. λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ βάζεις την κρέμα γάλακτος και χτυπάς για μερικά λεπτά με σύρμα ή μίξερ, να φουσκώσει και να πήξει. Σε άλλο μπολ ανακατεύεις το γάλα με το άρωμα βανίλιας και το άνθος αραβοσίτου ή την custard (ανάλογα με ποια επιθυμείς να χρησιμοποιήσεις στη συνταγή).

Προσθέτεις τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις για λίγα λεπτά με πιρούνι, να γίνει ομοιογενές μείγμα. Κόβεις σε κομματάκια τη σοκολάτα με τη γέμιση καραμέλας και τη λευκή σοκολάτα και τις ανακατεύεις με το μείγμα της κρέμας που έχεις ετοιμάσει.

Παγωτό καραμέλα με κομματάκια λευκής σοκολάτας

Αδειάζεις το μείγμα σε ειδικό μπολ για κατάψυξη με αεροστεγές καπάκι και βάζεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή αποβραδίς, ώσπου να πήξει καλά. Βγάζεις από την κατάψυξη 10 λεπτά πριν το σερβίρεις και το αφήνεις να μαλακώσει ελαφρά σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζεις μπαλάκια από το παγωτό σε 8 ψηλά ποτήρια και σερβίρεις αμέσως.

Καλή επιτυχία!!!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ


Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *