Περιττά κιλά και ψυχολογία τι πρέπει να κάνεις μετά τις γιορτές

Περιττά κιλά και ψυχολογίαΠεριττά κιλά και ψυχολογία .Τύψεις και ενοχές νιώθουν σχεδόν όλες οι γυναίκες για τις γευστικές τους «ατασθαλίες” Ο αγώνας για το χάσιμο των κιλών ξαναρχίζει.

Πριν τις γιορτές όλες μας πασχίζουμε να χάσουμε τα περιττά κιλά. Και ποια από εμάς δεν θέλει να είναι όμορφη την περίοδο των γιορτών; Τα κέντρα αισθητικής εκείνη την περίοδο δουλεύουν πυρετωδώς. Όλες οι γυναίκες δίνουμε μεγάλη έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση και σπαταλάμε πολλά χρήματα γι αυτήν. Κατά τη διάρκεια των γιορτών ,ωστόσο όλες οι προσπάθειες παραμερίζονται. Νιώθοντας όμορφες, αδυνατισμένες και νέες είμαστε έτοιμες να απολαύσουμε τους γιορτινούς πειρασμούς.


Περιττά κιλά και ψυχολογία τι πρέπει να κάνεις μετά τις γιορτές

Η δίαιτα βρίσκεται στο περιθώριο και τη θέση της έχουν πάρει τα γλυκά και άλλα εδέσματα. Είναι περίοδος χαλάρωσης, ηρεμίας και διασκέδασης. Ο οργανισμός παύει να «ταλαιπωρείται” και είναι πιο δεκτικός σε προκλήσεις και απολαύσεις.

Η γιορτινή περίοδος όμως διαρκεί λίγο και οι στιγμές ευτυχίας το ίδιο. Τη θέση όλων αυτών των όμορφων ημερών έχουν πάρει η εργασία, η ρουτίνα και αναμφισβήτητα τα παραπανίσια κιλά.

Η ψυχολογία μας κινείται σε επίπεδα χαμηλά.Σχεδόν όλες οι γυναίκες είναι αυτές που πλήττονται περισσότερο. Μετά τις γιορτές τα κιλά είναι εμφανή. Το αίσθημα ενοχής είναι κυρίαρχο. Τύψεις και ενοχές νιώθουμε σχεδόν όλες για τις γευστικές μας «ατασθαλίες».

Ο αγώνας για το χάσιμο των κιλών ξαναρχίζει. Τώρα όμως είναι πιο δύσκολος γιατί συνοδεύεται από αισθήματα ήττας και απογοήτευσης. Πολλές από εμάς δεν μπαίνουν σε διαδικασία δίαιτας καθώς νιώθουν κουρασμένες απ’ αυτή,αλλά επαναπαύονται και συνεχίζουν το διατροφικό «ξεφάντωμα’

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα κιλά να αυξάνονται και να γίνονται πολύ περισσότερα απ’ ότι ήταν. Και αν δεν θέλω να κάνω λιτή διατροφή, και αν δεν θέλω να γυμναστώ; Είναι μερικά ερωτήματα που μας απασχολούν την περίοδο αυτή. Η ψυχολογία μας παρουσιάζει πολλές διακυμάνσεις. Από τη μια θέλουμε να αδυνατίσουμε και να επανέλθουμε στα φυσιολογικά κιλά μας ,από την άλλη είναι γι εμάς μια διαδικασία εξαντλητική και ψυχοφθόρα.

Περιττά κιλά και ψυχολογία τι πρέπει να κάνεις μετά τις γιορτές

Γιαυτό πρέπει να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα σε σώμα και ψυχολογία. Αν το μυαλό αντιληφθεί ότι το σώμα στερείται , τότε επέρχεται η άρνηση. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το μυαλό δημιουργεί ,πλάθει και το σώμα «γεύεται” .

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να σκεφτούμε πρακτικά και λογικά. Μια λιτή αλλά «πλούσια” σε βιταμίνες δίαιτα και οι κατάλληλοι συνδυασμοί τροφών θα βοηθήσουν αρκετά. Η αίσθηση στέρησης ,η αίσθηση «δεν απολαμβάνω την τροφή μου” παύουν να υφίστανται. Μια σωστή διατροφή χωρίς να υποσιτιζόμαστε θα ωφελήσει αρκετά. Το σταδιακό χάσιμο κιλών θα αλλάξει την ψυχολογία μας αν θέλουμε να βλέπουμε το σώμα μας να βελτιώνεται χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Τα περιττά κιλά θα χαθούν όχι γρήγορα και κοπιαστικά αλλά αργά και με σωστό τρόπο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να διατηρήσουμε τη μεταβολή στο σώμα μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η φαντασία , η θέληση καθώς και η συγκέντρωση μπορούν να ενεργοποιήσουν τις οργανικές μεταβολές στο σώμα μας,και αυτό νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

Περιττά κιλά μετά τις γιορτές; 10 μυστικά για να τα χάσεις!

9 μυστικά για να χάσετε τα περιττά κιλά

Δίαιτα μετά τις γιορτές 10+1 tips για να απαλλαγείς από τα έξτρα κιλά!

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Barbara Liosi

Το beauty-secrets.gr είναι ένα beauty blog με μυστικά ομορφιάς για τη μόδα και το μακιγιάζ.Όμορφα μυστικά για το πρόσωπο το σώμα και τα μαλλιά.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

myblogs.gr
mytaste.gr