Πέμπτη, 6 Αυγούστου

Πως να αποφύγεις προβλήματα στα νύχια των ποδιών!

Πως να αποφύγεις προβλήματα στα νύχια των ποδιών!Πως να αποφύγεις προβλήματα στα νύχια των ποδιών!

Πολλές φορές ξεχνιόμαστε, ειδικά το χειμώνα, και δε δίνουμε σημασία στα νύχια των ποδιών μας. Μπορεί να τα αφήνουμε βαμμένα για καιρό ή ακόμη και άβαφτα, καθώς τα πόδια μας δεν είναι εκτεθειμένα. Κάτω από τα κλειστά παπούτσια η ανάγκη για ένα βαμμένο νύχι μπορεί να μην είναι τόσο επιτακτική, παρόλα αυτά η υγεία των ποδιών μας δεν παύει ποτέ να είναι ένα άκρως σημαντικό ζήτημα. Τα διάφορα χρώματα που μπορεί να παρατηρείτε στα νύχια σας έχουν να πουν πολλά για την υγεία σας!





Το Beauty Magazine έψαξε και έμαθε τι σημαίνει αν τα νύχια του ποδιού μας είναι μωβ, καφέ ή μαύρο. Διάβασε παρακάτω και ενημερώσου ώστε να αντιμετωπίσεις άμεσα το πρόβλημα!

 

hands and feet

 

ΜΩΒ

Εάν παρατηρήσεις πως κάποιο από τα νύχια των ποδιών σου έχει μωβ χρώμα, τότε συνήθως αυτό οφείλεται σε υπονύχιο αιμάτωμα. Μια μελανία, δηλαδή, που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νυχιού σου. Για παράδειγμα, ένα βαρύ αντικείμενο που έπεσε στο πόδι σου, είναι πολύ πιθανό να προκάλεσε τον τραυματισμό των αιμοφόρων αγγείων και συνεπώς την αιμορραγία. Για το συγκεκριμένο τραυματισμό δεν ενδείκνυται θεραπεία καθώς το νύχι μεγαλώνοντας, σταδιακά θα αποκτήσει την αρχική του όψη. Παρόλα αυτά σε ορισμένες περιπτώσεις που ο πόνος είναι αρκετά οξύς, ίσως χρειαστεί και αφαίρεση του νυχιού από τον ειδικό γιατρό.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *